Panssari-RUK, eli lähestulkoon linnanjuhlat

Viime perjantaina oli Roopen inttivuoden tärkein juhlapäivä (tai ainakin mun käsittääkseni, jos ei tärkein niin hienoin varmaan ainakin), kun reserviupseerikurssi loppui ja sen päätöstä juhlistettiin kurssin jäsenten, avecien ja kunniavieraiden kanssa juhlavalla illallisella Vanajanlinnassa.

Aamupäivä oli mulle tosi kiireinen, kun ensin viiletin laittamaan kampausta keskustan Hair Artiin, sitten takaisin kotiin meikkamaaan ja viimeistelemään mekkoa, ennen kuin pitikin jo raahata sekä omat että Roopen kamat autoon ja huristella Hämeenlinnaan. Siellä oltiin majoituttu keskustaan hotelliin, ja ehdittiin nopeasti käväistä nappaamassa vähän evästä sieltä vieressä sijainneesta uudesta Goodman -kauppakeskuksesta, ennen kuin valmistauduttiin iltaan ja lähdettiin viiden maissa bussikuljetuksilla Vanajanlinnalle. ”Iskevät” ekassa ja ”tukevat” tokassa, mutta mä halusin mun mekosta niitä asukuvia vielä ennen juhlan alkua ja illan pimeää, joten tungettiin jaosta huolimatta siihen ekaan umpitäyteen bussiin, haha… Eipä se ketään onneksi haitannut.

ruk-juhla

Juhlakansaa oli reilut sata henkeä, eli kolmen pitkän pöytärivillisen verran.

Kyseessä ei siis ollut ihan yhtä valtava poppoo, kuin mitä siellä jokseenkin tunnetummassa Haminan RUKissa kuulema on. Vanajanlinna oli ihan täydellisen tunnelmallinen juhlapaikka – en tiiä onko kukaan teistä käynyt siellä, mutta itselleni se ainakin oli eka kerta.

Ja mä rakastuin siihen linnaan ihan totaalisesti. Oli tosi vaikea jättää kameraa laukkuun narikkaan, kun olisi niin kovin tehnyt mieli vain pyöriä ympäriinsä ja räpsiä kuvia kaikesta, ihmisistä, sisustuksesta, jopa ihan vaan kattotuoleista ja tiiliseinistä. Oon sen verran innoissani kuvaamisesta, että näin joka puolella toinen toistaan mielenkiintoisempi kuvakulmia, ja sitten sitä vielä tunsi itsekin sopivansa täydellisesti sen paikan puitteisiin kaikessa siinä täydessä tällingissään, runsashelmaisessa mekossaan ja komea kavaljeeri vierellä…

ruk-juhla

Illan pääohjelmaan kuului kolmen ruokalajin illallinen: alkupalaksi turskan selkää confit, maa-artisokkacrème ja rapusiirappia, pääruuaksi paahdettua poronvarapaistia ja miedosti savustettua poronsydäntä karpalolla maustetussa viinikastikkeessa, jälkiruuaksi metsämarjaleivosta, metsämarjasorbetin ja jugurttisaviaarin kera. Kuulostaakin jo aika fiiniltä, mutta ai että, olivat ne ihan oikeastikin niin herkullisia suupaloja, että olisin voinut vaikka nuolla ne lautaset puhtaiksi, jos se olisi ollut missään määrin sopivaa. Annoskoot kun olivat aikalailla sitä mitä fine dining -aterioissa yleensä: jos istut pöytään nälkäisenä, ei se nälkä ainakaan niillä hienoilla miniannoksilla ehdi kadota.

Tanssiaisia meidän juhlaan ei kuulunut, mikä mulle sopi mainiosti – enhän mä kumminkaan mitään uusia vanhojentansseja odottanut, saatika kaivannut.

Sen sijaan oli joitain juhlapuheita ja ohjelmanumeroita, kuten eri linjojen esittäytymiset ja kouluttajien palkitsemiset, ja ilmeisesti epävirallisena yksi kouluttajan ja oppilaan välinen leikkimielinen painikin siinä pääjuhlan jälkeen, haha.

Illallisen päätyttyä juhlat jatkuivat Vanajanlinnan kellarin Salakapakassa, jossa oli niin tanssilattiaa kuin baaritiskiä, ja hintatasosta huolimatta oli tosi mukavaa, että voitiin olla koko poppoo samassa paikassa ilman hajaantumista, eikä tarvinnut lähteä reissaamaan juhlapaikalta toisaalle.

ruk-juhla

Mä jätin kamerani jo heti sen mekkokuvailun ja näiden yllä näkyneiden kuvien jälkeen narikkaan, ja juhlassakin yritin jättää kännykkäkuvailun mahdollisimman vähälle, kun Roope ei ollut siitä läheskään yhtä innoissaan kuin minä. Eihän sitä tunnelmaa tai ruokien makua edes pysty täysin välittää kuvien kautta, ne pysyvät muistoissa – ja aika saa kyllä mun puolesta kullata niitä muistoja entisestään. Unohdan mielelläni sen monien öiden valvomisesta johtuneen väsymyksen, joka veti alas niin silmäpusseja kuin juhlamieltä. Samoin myös häsläämisestä koituneet pienet töppäilyt, kuten sen alkumaljan skumpan kippaamisen suoraan vieruskaverin pöksyillä. Ja sen, kuinka traagiselta onnettomuudelta tuntui, kun mun saama ruusu katkesi jatkoilla tanssin vilskeessä. Sekä sen, miten astuin helman päälle joka kerta, kun yritin nousta seisomaan, ja kuinka paljettitoppi raapi kutittavasti käsivarsia.

Millään noilla ei kuitenkaan loppujen lopuksi ole mitään väliä, kun ilta oli kokonaisuudessaan hieno.

Illallinen oli todella herkullinen, mä rakastin mun mekkoa, mun vakavanpuoleinen kavaljeerikin alkoi illan edetessä hymyillä leveämmin, meininki rentoa mutta silti niin juhlavaa, muu juhlaseura oli oikein ystävällistä ja helposti lähestyttävää, ja mulla oli mielenkiintoisia keskusteluja muiden daamien kanssa.

ruk-juhla


Osa näistä kuvista ehtikin jo vilahtaa instagramin (@helmihytti) ja facebookin puolella.
Meidän ilta jatkui myöhään, ja kun tilausbussikuljetuksia oli yksi joskus yhdeltä yöllä ja toinen neljän maissa, niin sillä jälkimmäisellä sitten palattiin hotellille nukkumaan. Roope nukahti heti kun painoi päänsä tyynyyn, mutta mulla purkautui koko viikon aikana kerääntynyt stressi kerralla ja siivoilin siinä samalla meidän kamat aamua varten järjestykseen, kun ei heti nukuttanut.

Lauantaiaamuna mä sitten nukuinkin univelkojani pois sen kuulema tosi hyvän hotelliaamupalankin yli ja ihan siihen asti, kunnes oli puolilta päivin aika kirjautua ulos hotellista. Siinä sitten vietettiin vielä jonkinaikaa päivää Goodmanissa hengaillen, ennen kuin lähdettiin ajelemaan Espoota kohti.

–  –  –

Sellainen oli meidän RUK-juhla, tunnelmallinen, herkullinen, lämminhenkinen, vai mitenkä sen paremmin oikein tiivistäisikään. Nyt sitten ei taidakaan olla enää muita kivoja etappeja odotettavissa, kuin että loppuisipa vaan jo koko pahuksen inttivuosi, niin olisin onnellinen. Roope on jo pelotellut mua ennusteillaan loppukevään leiriputkista, ja vaikka tää aika lopulta menisikin nopeasti, ei se mitään herkkua siitä huolimatta ole. Mä oon huomannut ottaneeni harteilleni enemmän paineita tästä keväästä ja koulusta kuin koskaan aiemmin, ja suoraan sanottuna kyllästyttää jo ihan tää yksin asuminenkin.

No mutta. Onneksi kevättä ja kesää odotellessa ehtii hiukan juhlia, ja tää toinen normaalista poikkeava viikonloppu vietetäänkin arkkitehtikillan vuosijuhlia juhlien. Mukavaa viikonloppua teillekin! 🙂

Löytyykö täältä muita RUK-juhliin osallistuneita? Millainen teidän juhlanne oli?

(Mainitsenpa vielä tähänkin, että juhlakampaukseni on luotu yhteistyössä Hair Artin kanssa.)

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

6 Responses

 1. Ihana toi sun meikki! Etenki rajaukset, whoaaa ! ♥ hihi, hassua kun sun päällä tuollainen näyttää tän blogin välityksellä ehdottomasti juhlameikiltä (kun useemmissa kuvissa sulla on paljon luonnollisempi meikki / ei meikkiä ollenkaan?), itselläni taas samanlainen on ihan arkea :'d hassuja nämä ihmisten tyylit. tosin mulla onkin sitten se ongelma, että millä ilveellä teen meikistä juhlavan 😀

  1. Kiitos paljon! <3 Toi oli mulle tosiaan aika vieras tyyli, varsinkin kun vedin ne rajaukset noin pitkiksi. 😀 Arkena en jaksa tunkea silmiin mitään ripsaria ihmeellisempää, ainakin oon jo pidemmän aikaa ollu liian laiska siihen, heh. Vois näyttää tyylikkäämmältä jos jaksais panostaa vähän enemmän, mutta just niinku sanoit, ainaki on helpompi muokata se meikki juhlavammaksi. 😀

 2. Siis miten hällä on musta puku eikä sellainen maastonvärinen asu joka kaikilla rukkijuhlalaisilla on? (mitä nyt siis kuvista nähnyt)
  Vanajanlinna on kyllä ihana!

  1. Heillä oli tuon juhlan pukukoodina juhlapuku, joten kaikilla miehillä oli mustat puvut. 🙂 Kai se on yleensäkin psRUKin juhlissa on ollut näin, ite ainakin tykkäsin, kun kyllähän mustat puvut tekivät tapahtumasta vielä juhlavamman. Tiiän että Haminan RUKin juhlissa miehet on maastopuvuissaan, ei oo tullut puheeksi miksi näillä oli eri tavalla, mutta kai he saivat itse päättää pukukoodinsa. Ehkä sillä on jotain tekemistä asian kanssa, että Haminan RUKin juhlassa on kolme kertaa enemmän populaa kuin psRUKin juhlassa, mutta en tosiaan oo varma, kun onhan noissa jotain eroja muutenkin. 🙂

 3. Mä oon ollu siellä perinteisemmässä Haminan RUK:n kurssijuhlassa vuosi sitte tammikuussa, ruokailulle ei ollu ihan yhtä komeat puitteet mutta upea tilaisuus se oli sekin. Etenki ruusurynnäkkö sai kylmät väreet menemään selässä ja mun ruusussa oli vielä kukkakin tallella, koko illan ajan pidin sitä ruusua mukana mut sitte tietenki unohdin sen bussiin ku palattiin Tampereelle 😀 Kurssijuhla on kyllä yks niitä tapahtumia elämässä johon haluais myöhemmin palata takas 🙂 Postaustakin aiheesta kirjoittelin, jos kiinnostaa niin täältä löytyy: http://pimeanpelko.blogspot.fi/2014/01/tervetuloa-reserviupseerikoulun-kurssin.html

  1. Kurkkasin sun postauksen, ja hienolta nuo puitteet teilläkin vaikutti! 🙂 Erityisesti tuo ruusurynnäkkö kuulostaa tosi siistiltä ohjelmanumerolta, mitä nyt jonkin verran oon niistä Haminan RUKin juhlien sisällöstä kuullut, kun kaksi läheistä kaveria on niihin poikaystäviensä aveceina päässyt osallistumaan. 🙂 Mäkin halusin palata uudestaan siihen kokemukseen, mutta tällä kertaa paljon paremmat yöunet alle nukkuneena ja siten virkeämpänä. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *