Kulta-musta kokonaisuudessaan, eli RUK-juhlan mekkoni

ruk-mekko

No nyt sitä koko RUK-juhlan asua kokonaisuudessaan! Tää oli mun ylioppilasmekon jälkeen toinen juhlamekko mitä ikinä oon ommellut, ilman valmiita ohjeita ja kaavoja. Mekon ompeluvaiheiden omat postaukset löytyvät hameen osalta täältä ja paljettitopista täältä. Suunnitelmia kartoittanut postaus löytyy täältä, ja pakko sanoa, että aika hyvin sen luonnospiirroksen mukaan tämä lopulta onnistuikin!

Alunperin mun oli tarkoituksena tehdä asuun myös erillinen käsilaukku, mutta ei vain riittänyt aika, joten sain tyytyä tuohon joskus vuosi tai pari sitten jostain Seppälästä bongaamaani. Onneksi sen metalliosa oli musta, koska hopeinen olisi riidellyt aika pahasti tuon kuparikullan kanssa! Käsikorun kävin ostamassa vielä viime tipassa ennen juhlapaikalle lähtöä, kun kännykkään sattui aika sopivasti tulemaan joku mainosviesti jostain Glitterin sen päiväisestä -40% alennuksesta. Tuollaisia hyvin pienesti punertavia kultaisia koruja oli aika hankala löytää.

Kuvissa mulla unohtui vielä ulkokengät jalkaan, vaikka sisällä käytin noita aikoinaan vanhojen tansseihin hankkimiani parin kympin popoja. Niissä oli yllättävän mukava kävellä, vaikka ihan vaan H&M-kengät ovatkin. Vähän naftit, mutta parempi niinpäin, että ainakin pysyivät jalassa. Ja ihan hyvä, ettei tarvinnut sijoittaa rahaa uusiin mustiin avokkaisiin.

Kokonaisuuden kruununa komeilevasta kampauksesta menee kiitos yhteystyölle parturi-kampaamo Hair Artin kanssa, ja erityisesti tietenkin sen tehneelle Ennille!

ruk-mekko ruk-mekko ruk-mekko ruk-mekko ruk-mekko ruk-mekko ruk-mekko ruk-mekko

Saattaa vaikuttaa siltä, että näitä kuvia olisi ihan riittämiin, aika paljon jopa. Mutta jos ottaa huomioon, että tässä ovat tyyliin kaikki kuvat, jotka ylipäätänsä missään määrin onnistuivat, näitä on tosi vähän. Mutta minkäs teet. Saan syyttää ihan vaan itseäni, kun en tajunnut tai osannut ohjeistaa ja selittää oikein, millaisia kuvia oikein halusin ja miten niitä olisi kannattanut kuvata. Ja vaikka miljöö ja puitteet olisivat kuinka olleet kunnossa, ei voi olettaa saavansa valokuvauksellisia mestariteoksia kuvaajalta, jolle koko se kameramallikin oli ihan uusi tuttavuus, ja vieläpä tilanteesta, josta kummallakin on liian kiire pois ulkoa palelemasta.

Eipä joku asukuvailu tuon juhlan pääpointti ollutkaan, vaikka asia mulle kuinka tärkeä muutoin olisikin ollut. Ja tulihan sentään edes näistä kuvista lopulta kaikeksi onneksi ihan nättejä, kunhan vain vähän tavallista rankemmalla kädellä muokkasin!

ruk-mekko ruk-mekko ruk-mekko

Mun arkityyli on niin luonnollinen ja neutraali, että tunsin näyttäväni tosi dramaattiselta viilettäessäni menemään tuossa ylväässä kampauksessani ja tummassa meikissä, harsohelmat heiluen (tai vähän vähemmän aina välillä niihin kompastellessa…) ja rinta rottingilla kimallellen, haha. Ja meinaan rottingilla siis ylpeyden sijaan ihan vaan sitä notkeaa rottinkipalmua, koska toi mekko olisi menettänyt aikalailla kaiken hohtonsa, jos sitä olisi kantanut hartiat lysyssä! Olin koko juhlan ajan aikalailla pelkkää hymyä, vaikka suurimmassa osassa noita kuvia näytinkin aika vakavalta, kun kaikki hymykuvat olivat lähinnä niiden epäonnistuiden kuvien joukossa.

Mitä te tykkäätte tästä draama-queen -lookista, tai mekosta ylipäätänsä? 🙂

(Kampaukseni toteutettiin yhteistyössä Hair Artin kanssa.)

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

18 Responses

 1. Ihana kokonaisuus ja toi kulta sopii niin hyvin sun tukkaan 🙂

  1. Kiitos! 🙂 Se tosiaan oli lähes samaa sävyä kuin mun hiukset, kun se oli semmosta punertavan kultaista eikä vaalean kellertävää!

 2. Vautsi!
  Tää on aivan super kaunis! Tulee ihan himo ottaa itseään kiinni niskasta ja opetella ompelemaan. Sais aina sitä mitä toivoo.
  Tuo kullan väri on myös aivan upea!

  1. Kiitos paljon! 🙂 Hei kannattaa, kurkkasin että sulla on tosi sulosia diy-juttuja blogissa! :>

 3. uskomattoman hyvin onnistui kyllä tuo mekko!
  ja kuvatkin on ihanat, varsinkin toi 2. on lemppari! ♥

  1. Harmi jos susta tuntuu tolta! Mun mielestä "yhteistyö"-jankutusta ei ole paljon, jos kerran mainitsen tekstissä ja toisen kerran erikseen ihan selkeyden vuoksi, ja koska koen sen kohteliaaksi myös lukijoiden kannalta, ettei tuu väärinkäsityksiä tms. 🙂

   Ja oikeastaan mun mielestä tässä blogissa on kumminkin hyvin vähän yhteistyöjuttuja (moneskohan yhteistyökuvio tää on, hmm, taitaa olla seitsemäs koko blogin kolmivuotisen elämän ajalta), koska oon niiden suhteen tosi tarkka ja valikoiva. Mutta sillon kuin kohdalle osuu hyvä, itseäni kiinnostava ja blogin aiheisiin sopiva tilaisuus, mä tartun siihen! Ja tähän tän kertaseen yhteystyökokemukseen oon tosi tyytyväinen. 🙂

   En tiedä mitä muuta voisin sanoa, kun en varmaankaan kaikkia voi miellyttää vaikka haluaisin, mutta toivonpa silti, ettei tommoset kokonaisuuteen nähden pienet asiat häiritsisi liikoja sunkaan luku- ja katselukokemusta. 🙂

 4. Todella kaunis kokonaisuus. Sä olet todella taitava käsistäsi!

 5. Oot niin kaunis, äää ;_______; ja toi mekko on UPEA, oot niin lahjakas etten voi kuin vain ihailla! Ja älä välitä tosta anosta, mä tykkään ainakin tässä blogissa yhteistyöjutuista, hoidat ne jotenkin niin tyylillä ja kiinnostavasti :3 jatka samaan malliin, oot ihana!

  1. Vooi, kiitos kehuista! <3 Kyllä jokainen kritisoivatkin kommentti on mulle tärkeä, siinä missä eriävätkin mielipiteet, mutta olishan se hyvä, jos niissä olisi edes jotain totuudensiementä, että voisin ottaakin niistä jotain vinkkiä tai "opikseni" jatkoa varten. 🙂 Varsinkin kun oon just yhteystyöjuttujen kanssa tosi tarkkana, kun en itsekään jaksa mitään liian mainostentäyteisiä ja kaupalliselta tuntuvia blogeja lukea. Mutta anyway, tosi mukava kuulla että tykkäät! 🙂

 6. Häkellyin, oot niin upeana! Ja ihailen edelleen sun käsityötaitoja, ♥ mulle kelpais kans tuommonen mekko, haluutko ommella mulle 😀

  1. Voi kiitos! ♥ 😀 Haha, jos vaan oli aikaa niin varmasti tekisin näitä enemmänki, myös muillekki ku vaan itelleni!

 7. Tosi kaunis mekko! Näsitä sun RUK-juhlamekon postauksista oli paljon apua itselleni, koska ajattelin tehdä itsekin tämän tapaisen mekon yhtiin vuosijuhliin mihin menen avecina. Mekko tulisi olemaan kokonaan sifonkia ja siksi hiukan hirvittää sen tekeminen kankaan ohuuden takia 😀 Tosi kiva vinkki toi vanhojen rintaliivien hyödyntäminen mekon yläosassa! Nyt vaan kuosittelemaan kaavat ja tekemään sitä 🙂

  1. Kiitos! 🙂 Hei tosi ihana kuulla että näistä oli apua ihan käytännössäkin! Sifonki on kyllä haastava kangas, mutta lopputuloksesta voi saada aikaan todella upean! Mä tein aikoinana mun ylioppilasmekon sellaisesta harsomaisesta kangasta, joka oli sekin aika jännä kokemus ja etukäteen jännitti. 😀 Onnea mekon tekemiseen, toivottavasti kaikki sujuu hyvin (ja aikataulussa)! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *