Kameran pikaehostus

kameranauha

Kävi niin, että mä kyllästyin vastikää ihan totaalisesti mun kamerassa roikkuneeseen mustaan kaulahihnaan – suurimman osan ajastaan se oli muutenkin enemmän tiellä kuin hyödyksi, eikä edes näyttänyt järin hyvältä! Ja nahkaa kun osittain oli, niin se jumittui siihen taiteltuun muotoonsa (joka yllä tuossa kuvassakin näkyy), jossa se oli aikoinaan tehtaassa pakettiinsa pakattu, eikä millään pehmennyt suoraksi… Tosi rasittavaa!

Johan mä olin aikani jo muutenkin miettinyt uuden hihnan tekemistä tai hommaamista, mutta kun kaverilla oli omassa kamerassaan sellainen kätevä käsilenkki, niin siitä tuli idea, että jos mullekin sopisi kaulahihnan sijasta sellainen.

Viikko sitten vaihdoinkin tuon kaulanauhan tilalle ensimmäisen sopivan käsilenkin, joka tavaroita lävitse kaivaessa vain eteen sattui – ja se sopivimmaksi kokemani tosiaan sattui olemaan tuollainen ketjumainen, kohtalaisen näyttävä käsikoru, jota en siihen mennessä ollut käyttänyt varmaan kertaakaan. Sen materiaali on ilmeisesti jotain alumiiniseosta tai vastaavaa, joten ketju ei ole painava, vaikka siltä näyttäisi. Se on sopivasti ranteen malliin taipuva, ja juuri sen verran tukeva, että kameraa pystyy helposti pitämään yhdessä kädellä siihen ketjuun tukien.

kameranauha kameranauha kameranauha kameranauha

Tää vie oleellisesti vähemmän tilaa kun jossain pienissä laukuissa kuljettaa, ja näyttääkin ihan pahuksen paljon paremmalta! Vai mitä te tykkäätte? Onko kukaan muu vaihtanut oman kameransa perushihnan johonkin toiseen?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

6 Responses

  1. Hienolta näyttää, mutta itse en kenties kyllä uskaltaisi kameran lenkiksi laittaa tuollaista kenties hieman epämääräisestä materiaalista valmistettua korua. Itsellä kun nuo ketjuliikkeiden korut kun tuppaa hajoilemaan ihan peruskäytössäkin :/

    1. Kiitti. 🙂 Joo olihan sitä alkuunsa jonkin verran ensin testattava, ettei mikään vaikuta siltä, että kovin helposti pettäisi alta – heikoin osa tuossa mun ketjussa on nuo lukon ja ketjun päiden välilenkit. Mutta eihän tuota oikeastaan pahemmin pelkästään sen ketjun varassa pitele, vaan mulla ainakin se kamera on kokoajan tukevasti otteessa, ja ketju lähinnä varmistaa, että jos ote lipeää, niin kamera ei putoa päistikkaa maahan. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *