Monelle sopiva helppo lahjaidea: kaakaokori

Yksi mun yläasteaikaisista kavereista vietti viime viikonloppuna synttäreitään. Oli jotenkin kummallista ajatella, että miten ihmeessä sekin on jo niin vanha, kun sitten samalla kumminkin tiedostaa, että joo kyllähän me ollaan oikeastaan ihan samaa vuosikertaa. 😀 Jotenkin mulla on edelleen pinttynyt lapsellisesti päähän, että synttärijuhlat meinaa pientä juhlaporukkaa, hauskaa leffaa, lautapelejä ja kakkua, limpparin ja leffaherkkujen kera… Kuten silloin yläasteella ja kiltteinä ala-ikäisinä, haha.

Koottiin mun parhaan kaverin Onan kanssa yhteinen lahja niin, että keräättin kori täyteen erilaisia tarvikkeita, joiden avulla synttärisankari voi pyöräyttää itselleen maukkaat ”aikuisen naisen kaakaot”. En muista mistä tää idea oikein lähti, mutta lopputuloksesta tuli tosi hauska ja sopiinee sisällöltään lahjan saaneen henkilön enemmän tai vähemmän rauhallisiin talvi-iltoihin.

Käytännössähän sinne koriin olisi voinut laittaa ihan mitä tahansa, mutta me haluttiin tällä kertaa pysyä ihan yhdessä tietyssä teemassa, ettei koko homma olisi eskaloitunut yli korin reunojen.

Me kerättiin lahjakoriin mm.

 • kaakaojauhetta
 • suklaamuruja
 • kermavaahtoa
 • pieniä vaahtokarkkeja
 • maitotölkki (Hyla-maitoa, koska se taitaa säilyä avaamattomana myös huoneenlämmössä)
 • Baileys-likööriä
 • lämmin huopa
 • iso Arabian muki

Koska monien tuotteiden omat pussit ja purkit ovat auttamattoman rumia, laitettiin esim. kaakaojauhot valmiiksi sellaisessa erillisessä läpinäkyvässä (pakaste)muovipussissa tuommoiseen Tigeista löytämääni purkkiin, jossa oli kiva kurkistusaukko.

Niin ikään kaikkein suloisimpana ainesosana toimivat nuo pienet värikkäät vaahtokarkit, jotka laitoin tuollaiseen söpöön kangaskantiseen lasipurkkiin.

Tuo vaahtokarkkien  kangaskantinen lasipurkki mainittu oli muuten semmoinen hyvin helppo diy-pyöräytys:

 1. Tarvitaan palanen nättiä kangasta sekä tyhjä lasipurkki (esim. tuossa oli joskus muinoin Dolmio-spaghettikastiketta), jonka etiketti on otettu siististi pois.
 2. Se kangaspala liimataan ihan perus Erikeeperillä kiinni sen lasipurkin kanteen, jonka jälkeen se kansi laitetaan ihan normaalisti kiinni siihen siihen purkkiinsa.
 3. Kannen yli pyöräytetään ohut kuminauha niin, että nauha menee kankaan päältä painaen sen ryppyyn, siten kuin noista kuvista huomaa.
 4. Kankaan annetaan kuivua, ja kuminauhankin jätin oikeastaan niille sijoilleen, ”sinetöiden” purkin vielä lahjanarulla.

Mitään käytännön hyötylisää tämä kangas tuskin tuo, mutta näyttää meidän mielestä tosi kivalta ja on lahjana paljon nätimpi kuin pelkkä pakkauspussi!

Lopuksi päällystettiin vielä koko komeus vähän samaan tapaan kuin ne kaupoissa jouluisin myytävät lahjakorit konsanaan, eli läpinäkyvällä sellofaanilla.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

6 Responses

 1. Oi miten ihana idea! Täytyykin muistaa tämä seuraavaksi kun lahjaideoita tarvitaan. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *