DIY – Kreppipaperista tehty hopeinen ruusu

ruusu-kreppipaperi

Mulla on killunut koko tän vuoden ajana parissa kohtaa kämppää kimput tekokukkia, koska oon niin hajamielinen kukkien kastelun suhteen, ettei eläviä kannata ostaa, ja tuntuisi vähän liian tuhlaukselta, jos ostaisin kukkakimppuja vain itse itselleni, haha…

Viime jouluna mun TV-tason tulostinnurkkausta koristivat hopeisiksi sprayjaamani mustikanvarvut.

Ne olivat tosi nätit ja yksinkertaiset, mutta en halunnut/jaksanut toistaa sitä samaa ideaa tänäkin vuonna. Toistinpa sitten erään toisen viimevuotisen idean, vähän eri tavalla kuitenkin. Eli tässäkin luukussa on aiheena askartelua, ja tätäkin tyyliä voi soveltaa monipuolisesti eri juhlien ja vuodenaikojen mukaan.

ruusu-kreppipaperi

Tein siis hopeisesta kreppipaperista ns. jouluisen ruusun

Aluksi sen piti olla joku mysteerikukka, mutta jotenkin siitä sitten vain tuli ruusu. Tarkoitus oli myös alunperin tehdä koko kimpullinen niitä hopeisia kukkia, ehkä muutama valkoinenkin, tai monia erilaisia, mutta tähän luukkuun ei nyt kerennyt valmistua kuin tämä yksi muhkea ruusu.

Käytin ruusun tekemiseen

  • hopeista kreppipaperia (sellaista halpista, joka ei oikein venynyt sivusuunnassa yhtä paljon kuin normaali kreppipaperi), 
  • kukkateippiä 
  • rautalankaa 

Vihreisiin lehtiin mulla ei ollut erikseen kreppipaperia enkä jaksanut ruveta maalauspuuhiin, joten avasin vihreästä paperinarusta leveitä suikaleita, joista leikkelin lehtiä. Niiden liimailussa käytin apuna paperiliimaa.

Tämän ruusun tekeminen oli hyvin lähellä viime vuoden joulukalenterin suodatinpussiruusua, joskin tämän ruusun terälehtien kanssa olin paljon summittaisempi. Ja kun paperikin oli jo valmiiksi sopivan väristä, niitä ei tarvinnut edes maalata eriksiin. Kiinnitin terälehdet rautalankaan kukkateipillä, ja jos joku ei tiedä, niin siinä siis liimapinta paljastuu silloin, kun teippiä venyttää.

Tässä kreppipaperissa oli huomioitava se, että vain toinen puoli oli hopeinen. Aluksi laitoin kiinni pienempiä terälehtiä kiiltävä puoli ulospäin, mutta ulommaiset terälehdet asetin toistepäin, koska niissä sisäpuoli oli enemmän näkyvissä. Tungin myös erikseen jälkikäteen kukkaan muutamia yksittäisi terälehtiä, joissa kiiltävä puoli oli eri suuntaan kuin valtaosassa terälehdistä.

ruusu-kreppipaperi
ruusu-kreppipaperi
ruusu-kreppipaperi
ruusu-kreppipaperi
ruusu-kreppipaperi
ruusu-kreppipaperi
ruusu-kreppipaperi
ruusu-kreppipaperi

Eli sellainen siitä sitten tuli. Aika nätiltä se mun mielestä näyttää yksinäänkin, kun on noin muhkea. Vaikka lehtivihreää voisi kyllä olla enemmänkin. Kaipa tommonen sopisi hyvin lahjaksikin, ainakin mulla tämmönen kukka on harkinnan alaisena annettavaksi, kun poikaystävän isovanhemmille pitäisi keksiä jotain sopivan vaatimatonta muttei liian…

No mutta, tän luukun kanssa meni aika viime tippaan (lue: meen nukkumaan nyt kun saan tän julkiastua), joten säästytte tällä kertaa sen pidemmiltä sössötyksiltä!

ps. Blogin facebook-sivuilla arvotaan tänään illalla kuudennen eli viimeisen Tanna Design-korun voittaja. Jos olet jo osallistunut, kannattaa pysyä valppaana – jos et, vielä ehtii. 🙂

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

2 Responses

  1. Super mahtava! Voin ostaa jos haluut tehä tollasen mulle! 😀

    1. Haha voi kiitos! 😀 Jos mulla on joskus aikaa niin voin tehdä muuten vaan ja ilmoitella sulle sitten. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *