Teknisiä ongelmia

Tälle viikolle ei pitänyt tulla mitään blogitaukoa, eikä se sitä käytännössä mulle itselleni olekaan ollut. En vain ole sen videomateriaalin kokoamisen lisäksi ehtinyt kirjoitella postauksia mistään muusta, varsinkin kun oli muutenkin vilkas viikko.

Sitten koin vielä tällaisen elektroniikasta riippuvaisen ihmisen elämää huomattavasti vaikeuttavan pattitilanteen, kun mun uuden nihkeä ulkoinen kovalevy lakkasi toimimasta. Mun läppärissähän on aika vaatimaton muistikapasiteetti, että kuviakaan ei ole tilaa säilyttämään kuin yhden kuukauden ajalta. Myös kameran muistikortin tila on hyvin rajallinen, varsinkin kun tällä viikolla kuvailin paljon niitä videopätkiä: muistikortti piti tyhjentää lähes joka ilta, ja samalla siirtää tavaraa läppäriltä sillä ulkoiselle kovalevylle, että läppäri ei menisi ihan tukkoon.

Perjantaina se kovalevy ei sitten yhtäkkiä enää yhdistynytkään mun läppärin kanssa. Ja siellähän oli siis ainakin jotain 500 gigaa kuvia, dokumentteja ja kaikenlaista enemmän ja vähemmän tärkeää – paljon muistoja, joiden manuaalinen läpikäyminen veisi paljon aikaa.

Pelastavina enkeleinä toimivat mun iskä ja poikaystävä, joista ensimmäiseksi mainittu avatti suuresti hommaamalla sekä uuden ulkoisen kovalevyn, että tilavamman ja tehokkaamman muistikortin kameraan. Roope sen sijaan auttoi pelastamaan mun tiedostoja sieltä vanhalta kovalevyltä uudelle, joka on aika vaikeaa, kun se ei oikein yhdistänyt enää mihinkään koneeseen. Ei Maceihin, ei Windowsiin, mutta jonkun Ubuntun kanssa kuitenkin jotenkuten onnistui. Voin siis aikalailla huokaista helpotuksesta.

Viimeisen kuvan meiningeistä lisää myöhemmin, samoin kuin monesta muusta työnalla olevasta aiheesta. Nyt on pakko vääntää yksi enkun teksti ja sitten vähän unta kuuppaan, ettei tulisi ihan unveloa alkua tulevalle viikolle.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

2 Responses

  1. Huhhuh, tulipa taas varoittava muistutus siitä, että varmuuskopioit pitäis aina olla kaikesta tärkeästä. O.o

    t. Henkilö, joka ei ikinä varmuuskopioi mitään. Ei edes niitä 20 000 tuhatta kuvaa sieltä ulkoiselta kovalevyltä.. 😀

    1. Jep, mäkin luulin mun varmuuskopioiden ja jo koneelta poistettujen tiedostojen olevan turvassa siellä pahuksen ulkoisella kovalevyllä, joka sitten äkisti ilman mitään varoituksia lakkasikin toimimasta. 😀 Onneksi taisin saada kaiken pelastettua, oli tuon kovalevyn rikkoutumisen syy mikä tahansa (se on tällä erää jäänyt ihan mysteeriksi). Pitäisi kai jatkossa olla tuplavarmistukset, mutta ei nyt olisi ihan rahaa alkaa keräillä noita kovalevyjä tämän enempää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *