Sinimutaatio -scifi-look

”Hyi, siis mitä toi on, toi mitä sulla on naamassa!?” 

liivate-maskeeraus-scifi

Tämmöseen kostuumiin pukeuduin tän vuoden Syyskauden avajaisiin, jotka arkkarifuksit perinteisesti järjestävät. Näissä viime viikon torstaina olleissa bileissä oli teemana Post Apocalyptica Pride, ja mä panostin lähinnä siihen maailmanlopun jälkeiseen puoleen tällä mutaatio-lookillani. Selkeesti oon jonkun häiriintyneen ydinsateen saanut niskaani silloin joskus kun maailma koki loppunsa. Naama ja toinen puoli kaulaa ja oikea käsi olivat sinivihreillä suomuilla, jotka näyttivät halkeilevan ihon päällä.

Mistä se ihokerros sitten oli tehty?

Liivatteen ja veden yhdistelmästä.

Menin aika mututuntumalla enkä seurannut suoraan mitään ohjetta, mitä nyt jonain yönä sivusilmällä pläräsin läpi pari englanninkielistä tutorialia. Päätin myös olla tekemättä tästä tänne blogiin mitään konkreettista ohjepostausta, koska en suosittelisi tätä mun käyttämää versiota kellekään. 

Liivatekerros kovettui kuin liima, ja sen kanssa oli epämukava olla – naaman iho ei pahemmin liikkunut ja päätä ei voinut kunnolla kääntää, kun olin levittänyt tuota tököttiä niin isolle alueelle. Kyllä sitä tuon yhden illan sietikin, kun kerran sen vaivan oli nähnyt, mutta ensi kerralla pitää kokeilla jotain muuta versiota. Paras puoli tässä oli se, että tuo lähti todella helposti lämpimässä suihkussa pois, ja se kuori samalla ihon kasvonaamion tapaan ihanan sileäksi.

Tuunasin nuo mun sinisenä ja punaisena välkkyneet, omasta mielestäni hyvin scifimäiset lasit sellaisista muutamalla eurolla Tigerista löytämistäni laseista (tällaisista). Leikkasin sangat ja nenän kohdalla olleet tuet irti, maalasin vihreät pinnat mustiksi, irroitin lasien ”pyyhkijät”, ompelin leveästä kuminauhasta laseille pannan, liimasin toisen linssin kohdalle foliota, ja lääräsin lopuksi lasien pinnat (paitsi toista linssiä) kaikenmaailman glitteriliimojen jämillä, mitä nyt kaapista vain löysin. Tuli kyllä aika hauskat, vaikka itse sanonkin!

Tuon mustan aseen sen sijaan tein käyttämällä muun muassa käsi- ja vessapaperirullien hylsyjä, vaahtomuovisuikaleita, roskapahvia ja alumiinilankaa. Sekä pinkkejä pillejä, tungin niitä tuonne aseen piippujen sisään, eli niitä ei näistä sivuprofiileista näy. Kiinnityksen hoidin lähinnä ihan maalarinteipillä, koska en jaksanut liimata… Ei siis ollut mitään järeää tekoa, mutta hyvin kesti koko illan.

Laitan vielä muita kuvia Savajaisista myöhemmin, tuossa vielä ennen Halloweenia, jos vaikka jollain sattuu olemaan jotkut pippalot, joihin kaipaa pukeutumisinspistä. Porukoilla oli meinaan jälleen aika siistejä asuja. Mä rakastan tällaisia pukeutumisjuhlia, varsinkin kun niitä ei ole liian usein – nimimerkillä itsehän en siis ikinä valvo näitä tällaisia asuja kootessani, en tietenkään.

Iskeekö kehenkään siniset suomut? Osalla kavereista herätti nimittäin ällötysvibojakin, mutta ite vaan tykkäsin, että olipahan ainakin radikaalia!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

2 Responses

  1. Niin magee! Niin toi sininen väri on elintarvikeväriä? Voisin ens vuonna halloweenina tehdä kavereiden kesken kaikille tuollaset 'maskit', eri väriset jokaiselle 🙂

    1. Kiitti! Se sininen ja vihreä ovat itse asiassa ihan vaan kasvomaalista ja luomiväristä. 😀 Yritin hiuksiinkin laittaa sinistä ja hopeista hiuspuuteria, mutta se ei tarttunut ollenkaan… Sääli, oli ihan turhaa kamaa. Mutta noista naamakuvista värin osalta lähimpänä totuutta on toi kaikkein ylin kuva, alimmassa on vähän todellisuudesta poikkeavan paljon kontrastia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *