DIY – Koruoksa

Joskus on hyvä ottaa aikaa ihan omalle kodilleen. Siivota, puunata, järjestellä koko kämppä huolellisesti huone kerrallaan.

Jotenkin siinä siivotessa saa samalla oman päänsäkin järjestykseen.

Niin kodista tulee taas paikka, jossa on tilaa aloittaa uusia projekteja: on tilaa niin ajatuksille kuin toimimiselle.

Mä oon nyt viimeiset kaksi päivää käyttänyt ihan vaan kotini siivoamiseen, ja oli kyllä jo korkea aikakin. En enää muista, milloin tätä edeltävä kunnon siivouspäivä oikein oli: kouluarkena ei oikein ehdi tai jaksa vaivautua, ja kun oon viettänyt lähes kaikki viikonloput Espoossa (kera siivousduunin), oman kodin siivoamiset ovat rajoittuneet lähinnä tiskaamiseen.

Järjestelin tavarat hyllyistä, kaapeista, laatikoista ja lattioilta, heivasin turhat tavarat ja liian pienet vaatteet ikea-säkkiin eteenpäin laitettavaksi, ja roskat roskikseen. Tai no, mikä kellekin nyt on roskaa. Mussa on vähän hamstraajan vikaa, kun säästelen niin helposti tavaroita ja materiaaleja ajatuksella ”kyllä mä näistä vielä jotain teen”, vaikka muut heivaisivat moiset suorinta tietä roskiin.

Mutta kun nyt kerrankin suoritin karsintaa vähän rankemmalla kädellä, sain pölykoirattomuuden lisäksi myös paremmin esiin kokonaiskuvan siitä, mitä uutta tänne kämppään seuraavaksi oikein mahtuisi tai kannattaisi hankkia…

diy-koruoksa

Mutta aiheeseen. Siellä muiden rojujen seassa on lojunut puukarahka, jonka mun vanhemmat joskus aikoinaan toivat mukanaan ajatuksella että ”kissalle raapimispuuksi”. No Tiukuhan raapii ihan kaikkea paitsi sitä mikä siihen raapimiseen on tarkoitettu, joten puupätkä jäi tyhjänpantiksi.

Ajatuksena on ollut jo pidemmän aikaa tehdä tuosta sellainen seinälle ripustettava koruoksa, mutta toimeenpano on vaan venynyt venymistään.

Mikäpä tässä oli mukavampi tapa nauttia tyhjästä lattiapinta-alasta kuin uuden (ja kohtalaisen sisäsiistin) projektin tekeminen, ja saada samalla yksi turhake järkevämpään käyttöön pois nurkista pyörimästä.

diy-koruoksa diy-koruoksa

Käytännössä tähän ei tarvittu oksan lisäksi muuta kuin vasara, pieniä nauloja ja narua.

Mä kieritin toisiinsa ohutta rautalankaa ja tuollaista orgaanisemman tuntuista narua (mitähän lienee), etten heräisi jonain yönä siihen, kuinka toi karahka pamahtaa seinältä alas.

Naulasin pari naulaa oksan suuntaisesti, ja kiinnitin ripustusnarun niihin. Haaveilin siitä, että olisin voinut ripustaa oksan jotenkin ilman mitään ripustusnarua, mutta tää sai nyt kelvata. Sitten koputtelin pieniä nauloja tasaisin välimatkoin, ja valmista.

diy-koruoksa

Vähän hassulta tuo näyttää, kun mulla oli niin vähänlaisesti koruja ripustettavaksi – just karsin sinne turhake-ikeakassiin monia rihkamakoruja, joita en koskaan käytä.

Tokihan tuohon voisi jotain muutakin ripustaa, jos vain keksisin mitä. Tähän hätään siirsin siihen toisella seinällä yksinään killuneen unisiepparin (jonka tein viime vuonna), ettei näyttäisi niin ihan tyhjältä.

diy-koruoksa diy-koruoksa

Mitä te tykkäätte? Mä pidän siitä miten tällä on kokoa (ainakin noin metrin pitkä), kun muutoin tässä kämpässä on edelleen niin paljon tylsää tyhjää valkosta seinää.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

12 Responses

 1. Wau miten hieno! Täytyypä lenkeillä alkaa metsästää ihtellekin tuommosta karahkaa 😀

  1. Kiitos! Heh, onneksi meidän kissaa ei kiinnostanut tää niin sain itselleni (tosin nyt sitä varmaan kiinnostais, kun siinä on niin mielenkiintoisia juttuja roikkumassa -> kynnet kiinni niihin)… 😀

 2. Voi, kunpa meilläkin olisi tyhjää valkoista seinää, nimittäin meillä on hirsitalo ja täällä seinät ovat.. mmm mikä se on 😀
  No, ehkä tänne jonnekkin tuollaisen saa, karahkaa etsimään 😀
  Toi pöllökoru ♥

  1. Voi kumpa asuisin hirsitalossa ettei olisi näin paljon valkoista tyhjää seinäalaa… 😀 Haha! Kyllä tämmönen sopii lähes seinälle kuin seinälle!
   Pöllöt on söppäniä<3

 3. Oo! Ihana, tämä täytyy muistaa ja toteuttaa jahka muutan pois täältä opiskelijakolosta. ♥

  1. Kiitos! Onneksi mulla oli tuo ruuvi jo valmiiksi seinässä, ei tän takia tarvinnu ite hommata poraa. 😀

 4. hitsi, ompa siisti! harmi kun oman opiskelijakämpän seiniin ei saa porailla reikiä 😐

  1. Kiitti! Dääämn, tosi kurjaa! 🙁 Meillä käsittääkseni saa tehä hyvän maun rajoissa ripustuksia varten reikiä, tosin mulla ei ole poraa niin se vähän hidastaa… Sillon kun muutin tänne niin tänne tuli mun pyynnöstä tyyppi joka paklas entiset reiät umpeen ja maalas seinät tasasen valkosiks edellisen asukkaan jäljiltä. 🙂

  2. oho, mukavaa että tampereella ollaan vähän rennompia noiden reikien suhteen, meillä kun kaikkien reikien teko on ehdottomasti kielletty ja pelotellaan hirveillä korvauksilla jos niitä reikiä tekee 😮 nykysessä kämpässä kuitenkin oli muutama taulukoukku seinässä, joten oon hyvällä omallatunnolla lisäilly muutaman lisää :'D

  3. Täälläkin riippuu varmaan ihan firmasta, Opintanner on osoittautunu tosi kivaks kyllä monin puolin. 🙂 Sen sijaan mulla itelläni ei ole kokemusta, millaiset säännöt vaikkapa TOASilla on.

 5. Tosi ihana idea! 🙂 Me väsäilimme viime jouluna samantapaisesta oksankarahkasta piparikoristeen huoneeseeni: http://lempin.blogspot.fi/2013/12/herkullinen-sisustusvinkki.html
  Mielestäni luonnonmateriaalit ovat jotenkin tosi kauniita sisustuksessa, ja tuovat sellaista omanlaistaan kontrastia. Siksi tykästyin tähän tekeleesesi ihan täysin.

  Olen tässä nyt kommentoinut aika montaa postaustasi peräkkän, mutta et uskokaan miten inspiroivia diy-juttusi ovat! Jatkan siis niiden selailua.. 🙂

  1. Kiitos! Olipa suloinen tuo piparioksa, pistän korvan taa tuon idean jotain joulua varten. 🙂 Ihana kuulla että oot tykännyt!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *