Kangasväritusseilla kuvioitu kangaskassi

Törmäsin muutama päivä takaperin yhtä jännää nettikauppaa selatessani laukkuun (tähän), jossa oli tosi kiehtova kuviointi: nauravia kakkatorttujen näköisiä emoji-hymiöitä. Jotenkin se huvitti ja inspiroi mua siinä määrin, että päätin toteuttaa samantapaisen kuvioinnin itse. Koin kokonaisen repun tekemisen liian pitkäksi prosessiksi, joten valitsin laukun malliksi ihan perus kangaskassin.

Kankaan kuviointiin tarvitset…

  • Sellaista kangasta joka ei turhia veny
  • Kangastusseja (omani ovat Hobbypointista)
  • Kartonkipalasen (salpuunaksi)
  • Sakset tai mattoveitsen
  • Mittanauhan
  • Silitysraudan (itsehän kävin kaverin luona silittämässä)
  • Ompelukoneen (tai voihan tuon kai käytännössä käsinkin parsia)

Kangastussit ovat mun mielestä tosi kätevät käyttää. Mieluiten niillä tekee kuitenkin sellaisia kuvioita, joita ei tarvitse toistaa montaa. Kuten vaikkapa se mun mummille tekemä joululahja, jossa piirsin kangastusseilla valkoiseen t-paitaan kissanpennun (se näkyi silloin siellä 23. joulukalenteriluukussa videolla 5 minuutin kohdalla). Näitä pökäleitä oli vähän puuduttavaa tehdä, varsinkin kun ruskea ja musta tussi meinasivat loppua kesken. Mutta sainpahan valmiiksi.

Tein aina yhden tortun kerrallaan, ensin ääriviivat sapluunan avulla, sitten kevyt ruskea pohjaväritys niin että silmien ja suun kohdalle jäi valkoiset aukot, sitten ruskean päälle oranssia ja sen päälle varjojen/muodon vahvistus jälleen ruskealla. Silmämunat tein mustalla ja reunustin vähän sinisellä. Lopuksi silitin kuviot pesunkestäviksi – varmuuden vuoksi leivinpaperin läpi, ettei kaverin silitysrauta menisi vahingossakaan pilalle.

Mulla oli enemmänkin kuvia itse ompeluprosessista, mutta ilmeisesti poistin ne vahingossa siinä samalla, kun säädin täyden muistikortin kanssa… Mutta eipä tää mikään haastava ommeltava ollut.

1. Asetellaan laukkukappaleen oikeat puolet vastakkain.
2. Ommellaan sivu- ja alasaumat yhteen ensin suoralla ja sitten siksakilla (se päättelee samalla kankaan purkautuvat reunat).
2. Yläreunaan taitos ja kahvahihnat samalla kiinni.

Tärkeintä on varmistaa, että kiinnityskohdat täsmäävät ja hihnojen pituus olisi yhtä suuri, muuten kassi voi olla todella epämukava kantaa.

Eli sellainen ilmestys. Tästä tulee näkymään parempia kuvia myöhemmin, ei ihan esiinny edukseen näissä hämärässä huoneessa keskellä yötä otetuissa kuvissa. 🙂

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

4 Responses

  1. IHANA! innolla odottelen kuvia, miltä se näyttää olalla. hassun kuulosta mutta siis lähinnä kokoa ajattelen, jos meinaan itsekin tehdä kassin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *