Ai siis mikä visualistipäivä?

Mut yllätettiin muutama viikko takaperin sähköpostiviestillä, jossa mut kutsuttiin osallistumaan Salon seudun ammattiopiston visualistiopiskelijoiden järjestämään Visual Inspiration 2014 -tapahtumaan. Itse tapahtumassa vierailun lisäksi kutsuun sisältyi kysymys, josko voisin osallistua siellä sellaiseen bloggaajien ”talk-show”-ohjelmanumeroon. Eka ajatus oli, että onko tää joku vitsi, ai muka minä ja tämä piskuinen blogini, talk-show:hun? Mitäää….

No ei se sitten ollutkaan vitsi, joten sinne Visualistipäiville me viime torstaina suunnattiin!

Sain pari kaveria lähtemään mun seuraksi, ja kun päivän aikana nivoutui yhteen sekä hyvä seura, mielenkiintoinen ohjelmasisältö, kaunis sää että herkullinen safka, lopputuloksena oli aivan täydellinen vuoden viimeinen, kesäinen pieni road-trip.

Ihasteltiin yhtä Juljan mustavalkoista huppuhuivia (ei tämä mikä on kuvassa). Siinä oli upea kuviointi, mutta hinta oli sitä luokkaa mitä suomalainen design yleensä, ja opiskelija itkee verta.

Jos huomioi, kuinka tapahtuma oli tosiaan alusta loppuun opiskelijavoimin pistetty pystyyn, niin vau.

Ammattitaitoisesti järjestetyltä se meininki mun mielestä vaikutti! Omaan mieleeni painuivat erityisesti muotinäytös ja eräs takakulmassa sijainnut paja, jossa sai askarrella itselleen pienromuista koruja – siellä kyllä jaksettiin sählätä pidemmänkin aikaa.

Ja mitä siihen talk-showhun tulee, niin omalta osaltani kaikki ainakin meni hyvin, vaikka ensin pelkkä ajatuskin siitä lavalle noususta sai vatsan vääntämään jännäkakkaa. Mukana oli myös viisi muuta bloggaajaa, ja mitä kauemmin siinä oltiin, sitä rennommaksi tunnelma muuttui. Ei ollut yhtään niin haastavaa kun maanantain enkun esitelmä!

Myöhemmin oli myös erikseen vloggaajien talk-show, jotka kyllä tuplasivat yleisön, kun katsomo täyttyi yllättäen vähän nuoremman sukupolven edustajista. Kuulema joillain oli ollut jopa kiljuvia faneja, haha!


visual-inspiration-tapahtuma-2014
Iloinen messuseurue!

Tutustuttiin siinä iltapäivästä myös vähän Saloon muutenkin, ja suositusten siivittäminä päädyttiin ensin istumaan kaakaolle/kahville Toinen keksi -kahvilaan, ja sitten ruokailemaan Spizzeriaan. Kuulema tuo jälkimmäinen tulee ensi vuonna Tampereellekin, mikä oli kyllä hyvä uutinen!

Kiitokset vielä järjestäjille kutsusta ja hienosta tapahtumasta, ja kavereilla innostuneesta seurasta! Mulla oli aivan mahtava päivä (varsinkin kun nyt vielä vertaa tuota sitä seuranneeseen perjantaihinkin, joka oli vaan yksinkertaisesti huono alusta loppuun).

Tiedättekö te, mitä visualistit oikein tekevät työkseen? Koska rehellisesti sanottuna mä ainakin jouduin ensin kyselemään asiasta kavereilta, ja sen jälkeen googlettamaan, kun kukaan ei oikein osannut vastata. 😀

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

10 Responses

  1. Noh, pinta-analyysia parempaa näkemystä vailla sanoisin, että ei mitään kaunein kaupunki jossa oon vieraillu, mutta muutoin mielikuva oli oikein mukava. 🙂 En tuolla ollut ennen käynyt ja ainoa etukäteistieto Salosta oli "huono taloudellinen tilanne koska Nokia lähti", mikä sitten näkyi esimerkiksi kauppakeskuksessa "osta Salosta" -kehoituskyltteinä, mutta ei mulle ainakaan mitään negatiivisia viboja tullut. 🙂 Vähän jumalan selän takana se sijaitsi silleen Tampereelta katsottuna, mutta se nyt oli ihan pikku juttu. 😀

 1. Mua harmitti kun en päässyt paikalle tonne, kerrankin kun rakkaassa (vanhassa) kotikaupungissa tapahtuu jotain 🙂

  1. Harmin paikka! Paranee toivoa josko siellä järjestettäis joskus jotain muutakin, että ihmiset löytäis tiensä sinne. 🙂

 2. Heei wau toi vaikuttaa aivan mahtavalta tapahtumalta! Kuvista ainakin todella ammattitaitosen näköinen tapahtuma, ihan mielettömät pisteet järjestäjille 😀 Haha talk-show on varmaan ollu kamala kokemus etukäteen, kun on joutunut jännittämään ja kaikkea. Onneks se sit kuitenkin meni hyvin ja rennosti 😀

  1. Niin se olikin! Joo se oli aika kamalaa se jännitys, en oo yhtään tottunut semmoseen ja vatsaa kiersi. 😀 Onneksi sentään sai puhua suomea toisin kuin jossai enkun esitelmässä, koska silloin olisivat sanatkin voineet mennä sekaisin, haha.

 3. kiva tapahtuma, harmi että salo on porvoosta katottuna vähän turhan kaukana, että sinne asti jaksaisi lähteä. ihania kuvia, jälleen kerran ♥ tallennettiinko noita haastatteluja ollenkaan? olis kiva kuulla mitä ootte jutellu 🙂

  1. Jep, oli se Tampereeltakin katottuna aika huitsulan kuusessa. 😀 Kiitos! Kyllä ne mun käsittääkseni videoitiin, mutta en kyllä tiedä, löytyykö niitä mistään tai tuleeko koskaan löytymään. :0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *