Tehosekoitusta

Ostin pari viikkoa sitten alennuksen häikäisemänä tehosekoittimen. Niin kauan olin kuolannut muiden smoothie-kuvia ja voivotellut, kuinka mun survimessa eivät riitä tehot moiseen ja aikaakin kuluu ihan liikaa, olin jotenkin kypsynyt tuon laitteen hankintaan, vaikka keittiön pöydillä onkin aika hintsusti ylimääräistä tilaa.

Jos ensimmäinen askel oli päätöksenteon jälkeen helppo, ja sinä superaurinkoisena päivänä koko ostos tuntui ihan nappiosumalta, seuraava tuntui vaikealta. Iski valinnanvaikeus ja tenkkapoo, mitä tällä blenderillä oikein tekisi? Pirtelöitä ja drinkkejä ainakin, mutta mitä muuta? Ja mitkä ainekset sopivat varmasti yhteen niin, ettei lopputulos ole paha?

Oon vähän arka kokeilemaan mitään uutta ruuanlaitossa. Pelkään, että pilaan kaiken ja ainekset menevät ihan hukkaan, kuten vaikka kerran syksyllä avokadopastaa huonolla menestyksellä koettaessani. Helpointa ja luonnollisinta oli aloittaa jostain, mikä onnistuu ainakin lähestulkoon varmasti, eikä murenna orastavaa blenderin käyttö -itsevarmuutta ihan heti. Ja ainoa, minkä ensihätään keksin, oli mansikkapirtelö.

Tungettiin veljen kanssa heti oston jälkeen samana iltana kannuun jäisiä mansikoita, vaniljajäätelöä, maitoa ja vaniljasokeria. Opittiin, että niiden mansikoiden kannattaisi olla vähän sulaneempia kuin ihan jäisiä, ja jäätelön pienemmissä palasissa. Massaa oli niin paljon, ettei yksin tehosekoittimen oma voima riittänyt, vaan välillä piti pysäyttää ja sörkkiä päällimmäiseksi jääneitä jäätelökikkareita alemmas kohti blenderin teriä.

Blenderi on merkkiä OBH Nordica ja tällä erää ei ole muuta kriittistä sanottavaa, kuin että kannun kaatonokka on jotenkin tosi leveä. Sillä kapeaan lasiin paksuhkoa pirtelöä kaataessa sotki pakostikin sekä kannun, lasit, pöydän että kaatajan sormet. Mutta vaikka tekovaihe ja laseihin kaato vähän kompuroivat, lopputulos oli herkullinen. Pirtelön ryystäminen ilta-auringossa oli tunnelmallista, kun huhtikuun puolella oli vielä niin kesäisen lämmintä. Vähän hassua sanoa noin, mutta minkäs teet, kun tällekin toukokuiselle viikolle on luvattu lähinnä vaan sadetta.

Tänä aamuna menin jo askeleen pidemmälle, laitoin samanmoisen – tosin yhden hengen annoksen – sekaan myös vähän banaania ja sitruunaa. Mansikat eivät olleet ihan jäisiä vaan jääkaapissa sulatettuja ja jäätelö oli pienemmissä palasissa, meni maksimissaan kolme sekuntia ykkösteholla kun pirtelö oli jo valmis. Siinä ajassa ei ehtinyt kauaa sillä surinalla alakerran naapuria kiusata. Ehkä ensi kerralla uskallan kokeilla jotain jännempää makuyhdistelmää.

Onko teillä jotain tiettyjä makumieltymyksiä smoothie/pirtelö/jne-sekoitusissa? Saa kertoa vinkkejä!

Plus hyvää keskiviikkoiltaa ja Helminpäivää kaikille!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

18 Responses

 1. Appelsiinista puristettua mehua, (banaani,) maustamatonta jogurttia, piimää, auringonkukan- ja pellavansiemeniä. Ihan parasta!

  1. Pitää joskus kokeilla! :> Piimä ja siemenet eivät kyllä tulleet mulla mieleen.

 2. Me iskän aknssa aina vähän kokeillaan tunkea kaikkea blenderiin, osa on hyviä, osa ei… 😀 Parhaita on varmaan ne kun ollaan laitettu ihan vaan hedelmiä, banaania (ei liikaa, maistuu tosi vahvasti), appelsiinia, persikkaa, ananasta ja kiiviä esim. Kiivi tuo kivaa raikkautta, samoin appelsiini 🙂 Banaani tekee siitä vähän paksumpaa, omena muistaakseni toimi vähän samalla tavalla. Pelkkä banaani-persikka-ananasmössö oli vähän liian tunkkainen, kaipaa just jotain appelsiinia hieman sekaan 😀

  1. Banaanilla tosiaan on voimakas maku, laitoin ihan vaan pienen puolikkaan sitä aamulla mansikoiden ja muun joukkoon ja silti maistui läpi! Kokeilin kiivi-smoothieta viime keväänä, en muista mikä siinä oli vikana mutta ei oikein uponnut, vaikka muuten kiivistä pidänkin. :s Kiva kun kerroit noin paljon vinkkejä, mä mietinkin miten esimerkiksi omena tai appelsiini oikein toimisivat. :>

 3. Mansikka-banaani -yhdistelmä on kyl ainaki mun ikisuosikki, ja mustikka (melkeen ihan minkä kaa tahansa) on kans aika takuuvarma! Se tekee smoothiesta kivan väristäki :3 Vadelma maistuu aina hyvältä mut on vähän ongelmallinen niiden siemenien takia….

  1. Joooo en malta odottaa, että tulisi kaikkia tuoreita suomalaisia marjoja kauppoihin, niin pääsisi niitä käyttämään! Mustikoita odotan eritysesti, en oo niitäkään aiemmin smoothiessa testannu. :> Karsastan aikalailla ulkomailta tuotuja marjoja (vaikka tietty ulkomaalaiset hedelmät uppoavatkin)…

 4. Itelläni on tosi vakiintunu sekotelma, josta just kirjottelin omaan blogiini pari päivää sitten. Luonnonjugurttia, täysmehua, marjoja ja banaani. Ihan paras välipala, joka vie nälän tosi hyvin ja terveellisesti! 🙂
  Viimisin kokeilu on ollu justiinsa vadelmat ja ainakin ite tykkään ku siemenet rouskuu, tulee kivan kesänen olo 🙂

  ps. sen mun lemppariohjeen voi kurkkaa tarkemmin
  http://gonebeforethemorninglight.blogspot.fi/

  1. Hommasinki juuri luonnonjugurttia että voisi sitä kokeilla jäätelön sijaan, saattaisi olla vähän terveellisempääkin vaikka käytännössä meen vähän enemmän maun kuin terveellisyyden perässä. 😀 Käyn kurkkaamassa!

 5. onpas ihana blogi 🙂 ! juu mutta tosiaan, ite laitan joskus smoothieiden sekaan kauraleseitä tms vastaavaa tuomaan lisää kuitua, mut saa olla aika tarkka, ettei mee liikaa. Alkaa helposti maistumaa "kuivalle" :/ Joskus oon myös laittanu kaakaojauhetta pirtelöihin(sellasiin, mihin luulis suklaan sopivan) 🙂

 6. Kannattaa kokeilla kurkkua! Kuullostaa hassulta, mutta minusta ainakin tuo ihanaa raikkautta oikeestaan mihin vaan sekotukseen (kokeilemisen arvoinen esim. vesimeloni, kurkku ja jäätä, tulee ihanan hileistä ja raikasta!). Myös kaupassa myytävät semmoset (tyrni/mustikka/puolukka-)pellavarouheet on kivoja, saa kuitua. Sitruunamehu tuo myös aika mukavasti pirteyttä muuten ns. perussekotuksiin! 🙂

  1. Joo kurkku on tosi hyvää ja raikasta, ehkä se sopis smoothieenkin. 🙂 Kiitti vinkeistä!

 7. Meillä ei ole blenderiä, mutta itse ainakin tekisin suklaapirtelöä/kaakao juttuuu 🙂 tai kokeilla tehdä Spice Icen pyörremyrky jäätelöä tehdä. 🙂

  1. Ei juma joo pyörremyrsky olis jees! 😀 Sitähän vois joskus jossain tyttöjenillassa tehä vaikka porukallakin!

 8. Kaurajuomaa, mangokuutioita ja luonnonjogurttia! 🙂 herkullinen yhdistelmä.

 9. päärynä, avokado, mausteista esim. inkivääri.. mitä vain 🙂 Vihannessmootheja en oo vielä uskaltanut tehdä (=maistaa).

  Soseutin kerran myös kasvissosekeiton blenderillä – tuli ihanan samettista eikä aikaakaan mennyt yhtä pitkään kuin sähkövatkaimella surratessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *