Muovinen paratiisisaari keskellä Tamperetta

…eli mitä ihmettä?

Ei varmaan ole vaikea arvata, että kyseessä on taiteen projekti. Konsulinsaaren ”Plastic Paradice” oli meidän ryhmän taiteen paikkatyön aihe. Kyseessä ei siis ole mikään oikeasti kyseiseen paikaan toteutettava projekti, vaan johonkin paikkaan ideoitu kuvitteellinen taideteos. Valmiilla työllä piti olla selitettävissä oleva idea, pienoismalli sekä pari suurta planssia (=ns. julistetta), jossa kokonaisuus tulee selkeästi esille.

Yllä kuvissa esiintyvästä pienoismallista kunnia menee ryhmäläisilleni Marialle, Anniinalle ja Sannille, itse sen sijaan omin kaikki kehut saaren photoshop-visualisoinnista. Otin kolme valokuvaa Konsulinsaaresta (joka siis sijaitsee Tampereen keskustassa), yhdistin ne panoramaksi, poistin saaresta kaiken mitä siellä alunperin oli ja lisäsin kaiken mitä sinne pienoismallin avulla oli suunniteltu. Voin sanoa, että noiden puiden ja risujen kadottamiseen photoshopilla meni varmasti enemmän aikaa, kuin mitä olisi kulunut, jos olisi tehnyt pienen vierailun tuonne saareen moottorisahan kanssa…

Alla on alkuperäinen panoramakuva, josta muokkaaminen aloitettiin. Sen alla on kuva yhdestä välivaiheesta, kun saari on aikalailla saatu tyhjennettyä risuista ja taustaa on jo tummennettu synkemmäksi, mutta mitään uutta sisältöä ei vielä käytännössä ollut.


Alinta kuvaa klikkaamalla näet lopullisen kuvan uudessa ikkunassa, roimasti suurempana. Siitä voi jopa erottaa, mitä kuvassa tapahtuu.

Lähtötilanne saaripanorama
Välivaihe saaripanoramasta
Klikkaa nähdäksesi kuva suurempana
Klikkaa kuvaa nähdäksesi sen suurempana.

Tässä planssin sisältämää tekstiä, joka kertoo, miten tätä kuvitteellista taideteosta oltaisiin yleisölle mainostettu:

MITÄ ??!

Lämpöä, rakkautta, neonvaloja, mojitoja ja muovia – näistä aineksista syntyy täydellinen kaamoksen pakopaikka suoran Tampereen keskustan sydämeen, Konsulinsaareen. Konsulinsaaren muoviparatiisi on paikka, jonne tullaan viihtymään ja ottamaan aurinkoa lämpölamppujen alle. Bikinit siis rohkeasti päälle, sillä saaren lämmityssysteemi kattaa koko saaren ympäristön, etkä näe lunta kuin vain vastarannalla!
Saaren viihtyvyttä nostattaa esiintymislava, jolla tullaan näkemään mm. huikeita tanssiesityksiä sekä kaikkien rakastamia julkkiksia. Monipuolinen baaritiski lihaksikkaine baarimikkoineen tarjoilee kaupungin parhaat drinkit ja lisäksi vieraat voivat nauttia poreammeen kuumista kuohuista. Tietenkin vähintään yhtä kuuman uimavalvojan silmän alla!

MIKSI ?!?

Siksi, että elämä olisi hauskempaa eikä kaamosmasennus pääsisi yllättämään! Paratiisisaari tuo väriä muuten ankeaan talvimaisemaan ja loistaa hyvää mieltä. Ja mikä parasta: enää ei tarvitse raahautua Kanarialle asti nauttimaan etelän lämmöstä, nyt sitä on saatavilla Konsulinsaaresta!

MILLOIN !?!

Avoinna vuoden pimeimpinä hetkinä.


Että sellainen palanen koulutyöstä, joka ei mitenkään kiinteästi liittynyt juuri arkkitehtuuriin, vaan eipä sen tarvinnutkaan kun kerran taiteen kurssista oli kyse. En tiedä mitä te pidätte, mutta tekijöillä ainakin oli hauskaa, ja mikä tärkeintä, taidemaikat olivat ihan kikseissä tästä. Ja tulihan se femmakin sieltä sitten lopulta. ❤

Nyt on viimeisten koulupuserrusten viikko. Yritän saada kirjoitettua viikon myöhässä olevan esseen ja söherrettyä huomiseksi palautettavat maalaukset vielä tämän yön aikana. Yhdyskuntasuunnittelussa pitäisi tehdä vielä torstaiksi yksi planssi, ja pienoismallikin odottaa viimeistelyä, kunnes kevään viimeinen kritiikki koittaa ensi viikolla… Tästä kun selviää, niin voi taas hetkeksi ennen kesätöiden alkua vähän höllentää ja keskittyä kaikkeen muuhun, kunnes jossain vaiheessa sitten taas muistaa, että ainiin, syksyltä olikin jäänyt vielä jotain tehtäviä rästiin. Mutta nyt ei jaksa ajatella niitä.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

2 Responses

  1. AIVAN USKOMATTOMAN MAGEE ! en osaa enempää sanoin kuvailla miten hienolta toi perustallaajan silmissä näyttää. voin vaan kadehtia luovuutta ja taitoa mitä tommosen tekemiseen vaaditaan. siis oikeesti w-a-u ! ihan aiheesta saitte sen femman 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *