DIY – Pullonkorkit kukkaruukkuina jääkaapin ovessa

Muistatte varmaan, kun jaoin tänne suunnilleen viikko sitten yhden simppelin jääkaappimagneettivinkin, jossa käytettiin materiaalina pullonkorkkeja? Tein samoihin aikoihin toisenkin kokeilun, joskin vähän haastavamman ja enemmän aikaa vievän vaihtoehdon siitä, mitä jääkaapin oveen oikein voisi tunkea.

Idea on siis istuttaa viinipullonkorkkeihin pieniä kasveja, joko kaktuksia tai sellaisia kallioilla kasvavia nahkeapintaisia kasveja, ja laittaa nämä pullonkorkit kasveineen jääkaapin oveen kiinni. Nerokkuuden alkuperä löytyi aikoinaan jostain Pinterestin syövereistä, mutta sain vasta vähän aikaa sitten kerättyä riittävästi materiaalia kasaan homman toteuttamista varten.

Kuulostaa hauskalta, eikö? Kätevältäkin jopa, koska mulla ainakin kissa syö tai tappaa muuten kaikki kasvit, ja jatkuvaa kastelua kaipaavat kukat kuolevat alta aikayksikön mun hajamielisyyden vuoksi. Nämä ovat kissan ulottumattomissa eivätkä muutenkaan paljoa hoitoa vaadi: pari tippaa vettä silloin tällöin riittänee, kaktukset kaivannevat sitäkin jopa vielä vähemmän, kuin ne sellaiset kalliokasvit, joita itse käytin, kun niitä sieltä Houtskarista kummitädin pihalta löysin.

diy-korkki-koriste-ohje

Tähän tarvitaan siis pieniä magneetteja, liimaa, viinipullojen korkkeja, sekä niitä sellaisia kuivissa oloissa selviäviä pieniä kasveja. Myös esimerkiksi puukosta, linkkuveitsestä tai vaikkapa ruuvimeisselistä on hyötyä, kun viinipullon korkkeihin kaiverretaan kasveille koloja.

diy-korkki-koriste-ohje

Luin jostain, että jos korkkeja lilluttaa jonkin aikaa kuumassa vedessä, niitä on hiukan helpompi kaivertaa ilman, että ne murustavat ihan hirveästi. Mutta tosiasiassa niiden kastelu oli vaikeaa, kun mokovat lähinnä kelluivat veden pinnalla, ja murusia tuli kyllä aika paljon lilluttamisesta huolimatta. En siis tiedä, kuinka tärkeä työvaihe tämä loppupeleissä oikein oli.

diy-korkki-koriste-ohje

Kaiversin korkit ainakin jossain määrin ontoiksi, että kasvit mahtuvat niihin. Itselläni apuna toimivat parhaiten pieni ruuvimeisseli ja puukko. Homma oli aika sotkuista ja aikaavievää, jossain välissä harmitti kun en voinut aloittaa ihan vaan parista korkista, vaan piti ahnehtia niin monta heti ekalla kertaa.

diy-korkki-koriste-ohje

Kannattaa ensin liimata magneetit korkkeihin ja antaa kuivua rauhassa, ja sen jälkeen istuttaa kasvit korkkeihin kaiverreittuihin kuppeihin. Itsehän istutin kasvit ensin ja sen jälkeen vasta liimasin, ja voin sanoa, että toistepäin olisi ollut helpompaa… Älä laita kasveja ihan vain sellaisenaan korkkeihin, muista laittaa pikkasen multaa myös ennen ja jälkeen itse kasvin, ja painele se tiiviiksi.

diy-korkki-koriste-ohje
diy-korkki-koriste-ohje

Kun liima on kuivaa ja kasvit pysyvät paikoillaan, korkkimagneetit voi asettaa jääkaapin oveen.

Näissä oli kokoonsa nähden aika suuri työ, mutta kyllä se vaivannäkö kannatti: tuli tosi hyvä fiilis, kun nämä keräsivät positiivista huomiota mun viime viikon ”tupari”-kekkereissä. Mulla jäi aika paljon yli hamstraamiani pullonkorkkeja, ja nyt mietin josko säästäisin ne, kun tämmöiset voisivat kai sopia lahjoiksikin, jos näitä joskus vielä jaksaisi tehdä. 🙂 Mitä te tykkäätte?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

20 Responses

 1. ihanat! 😀 mun to-do-lista vaan kasvaa ja kasvaa sun blogin takia 😀 satuinkin somasti tilaamaan ebaysta tollasia 5x5x1mm magneetteja parilla eurolla 50kpl niin ompahan ainakin niitä sitten 😀

 2. Ihania! Näistä tulee mieleen ne kasvikorut, mä ostin ebaysta pienen ruukun johon voi istuttaa kasvin ja sitten kantaa kaulassa 😀

 3. Oi, iiihan loistava idea, mäkin tahon tahon tahon! Ehkä kesällä olis aikaa lyhentää vähän tuota mun kässylistaa, kun nyt kevään aikana ei ole juuri mitään ehtinyt askarrella. Kiitos siis vinkistä jälleen kerran, mä alan nyt keräillä sit korkkeja(kin)! 🙂 <3

  1. Kiitti, ei muuta kun askartelemaan vaan heti kun löytyy aikaa! 😀 Ja ei mitään, tottakai tää idea oli pakko jakaa tännekin! :>

 4. Tää idea ainakin erottuu massasta.:D Ite oon ajatellut hyödyntää noita ihan sellaisenaan jääkaapin ovessa tai muualla. Tosin voisivat toimia värjättyinäkin.:)

  1. Jee! :> Kuulostaa kivalta, mä mietin vaihtoehtoja miten muuten noita voisi käyttää kuin jääkaapin ovessa, en vaan vielä oo keksinyt mitään varteenotettavaa.

 5. Hei mistä noi kasvit on tuohon kerätty? Iski ihan hirvee askarteluhimo ku näin tän 😀

  1. Keräsin noi mun kummitädin puutarhasta saaristossa, mutta luulisi että noita löytyy muiltakin kallioilta kasvamasta. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *