Marsipaaniruusuja

marsipaaniruusujen-teko

Roope täytti torstaina pyöreitä vuosia, ja mä katsoin tehtäväkseni pyöräyttää hänelle hienon kakun. Sen päälle tein punaisia marsipaaniruusuja ja ajattelin aloittaa kertomalla niistä ennen itse kakkua. Moni karsastaa tällaisia koristeita ihan vain sen takia, että ”niiden tekeminen on liian vaikeaa”. Mullakin oli ennestään kokemusta vain yhdestä sokerimassaruususta, jonka tein silloin pari vuotta sitten Roopen 18-vuotispäivän synttärikakkuun.

Ajattelin jakaa tähän postaukseen tavan, jolla nämä ruusut tein. Tarkoitus oli tehdä vain pari ihan pientä ruusua, mutta jotenkin nämä paisuivatkin aika suuriksi. Käytin apuna tätä ohjetta, mutta välineinä mulla ei ollut kuin lusikka, veitsi ja lasipullo, joista tuo viimeiseksi mainittu toimitti kaulimen virkaa. Tämän lisäksi tarvittiin tyhjä munakenno ja foliota, sekä tietenkin sitä marsipaania.

marsipaaniruusujen-teko marsipaaniruusujen-teko

Leikkasin ensin marsipaanipötköstä palasen, pyörittelin sitä käsissä ja kaulitsin levyksi. Tämän jälkeen leikkelin levystä lusikan ja veitsen avulla soikioita, siirsin ylimääräiset osat syrjään myöhempää käyttöä varten ja irroittelin soikeat kappaleet veitsen avulla pöydästä. Sen jälkeen litistelin niitä vähän lisää, jotta näyttäisivät enemmän terälehdiltä.

marsipaaniruusujen-teko

Tee soikio, rullaa, ota toinen soikio, rullaa edellisen päälle. Jatka tätä. Mun ruusuihin taisi tulla terälehtiä yhteensä yksitoista kappaletta kumpaankin,

marsipaaniruusujen-teko

Kun ruusu alkaa saada niin leveyttä kuin korkeutta, nipistä sormilla ruusun varresta osa pois. Saman voi tehdä useamminkin, jos tuntuu että kukasta tulee liian pitkä. Ruusun pohjasta voi siloitella siistimmänkin, mutta mä en jaksanut ottaa siitä paineita, kun kukat tulivat kakkuun kuitenkin se puoli alaspäin.

marsipaaniruusujen-teko

Lopuksi muotoilin kukille foliosta ”kupit”, jotta ne säilyttäisivät muotonsa kuivumisen ajan. Asettelin ne tukevasti munakennon kuppeihin, jotta eivät pyörisi sellaisinaan ympäri pöytiä. Munakennon kannesta sai myös ruusuille hyvän suojan niin valolta kuin leipurin ajattelemattomalta hosumiselta. Marsipaani saattaa sotkea pöydän vaikean näköisesti ja vähän tahmaisesti, mutta lähtee helposti irti ihan rätillä ja pienellä määrällä pesuainetta.

Availin terälehtiä hiukan ja painelin niitä reunoista hiukan ohuemmiksi, sekä muotoilin niitä sormin muutenkin vähän aidomman näköisiksi. Lopputulos oli mun mielestä oikein nätti, ja yön yli kuivuttuaan ruusut säilyttivät muotonsa hyvin seuraavana päivänä kakun päällä. Siitä lisää tässä postauksessa!

Oletteko te kokeilleet tehdä marsipaaniruusuja?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

14 Responses

 1. Tein joskus ruusuja sokerimassasta kakun päälle. Näytti tosi kivalta ja ei ollut edes hirmu vaikea homma:)

  1. Jep, ei sen tarvitse olla niin vaikeeta kuin mitä voisi päältä päin katsoen ajatella! 🙂

 2. Wau! Hienoja! En ole ikinä kokeillut. Nyt on ainakin niin selkeet ohjeet, että vois jopa uskaltaa kokeilla.

  1. Kiitos! Kannattaa kokeilla, on tosi palkitsevaa onnistua tämmösissä. 🙂

 3. Ihan superhienoja, jotenki helpottavaa nähä, ett joku joka ei ole kokki tekee koristeita kakkuihin.. Ite en koskaan oo uskaltanu kokeilla, ku puuttuu kaiken maailman vekottimet joita ohjeissa käytetään, ja sit pelkään liikaa epäonnistuvani, ett uskaltaisin alkaa soveltamaan – perfektionismin varjopuoli(ko). 😀

  Nää sun DIY-ohjeet on muutenki kivoi, ku ne on tosi kansantajusia ja sellasia, mitä kuka tahansa pystyy periaatteessa tekemään – just ilman mitään härveltimiä jostain erikoisliikkeistä.

  1. Kiitos! Haha joo, mäkin karsastan kokeilla tämmösiä kun ei oo kokemusta tai varmuutta onnistumisesta, varsinkin jos on yhtään kiire. Mutta jääräpäisyyttäni sen kakun päälle oli vain saatava jotain hienoa, ettei se olis jääny liian arkisen tuntuiseksi! Varsinkin kun en tällä kertaa saanut aikaiseksi mitään muuta lahjaa, niin piti asettaa rima korkealle edes kakun suhteen. :'> Kiitos, tosi mukava kuulla, kun oon tohon vähän yrittänytkin pyrkiä!

 4. Tosi nättejä!:) Voisin ehkä itekkin uskaltautua kokeilemaan joskus.

 5. sun diy-ohjeet on ihan parhautta, mulla onki välilehdet täynnä sun ohjeita myöhempää käyttöä varten 😀 oot huippu! ja iso plussa on selkeet kuvat ja hyvin selitetyt ohjeet!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *