Nahkahameen lavennus

Ei kavennusta, vaan lavennusta, tai levennystä, miten sen nyt sanoisi. 

En varmaan koskaan oo joutunut leventämään mitään vaatetta, vaan lähes aina toistepäin. Mutta tällä kertaa näin, kun ei XXS-kokoinen tekonahkahame ihan sopinutkaan. Oli brittiläinen nettikauppa mutta itse vaate Made in China, joten miten se nyt olisikaan mahtunut. Tosin siihen aikaan yöstä tilausta tehdessä tuskin ajattelin ihan loppuun asti.

Sain vedettyä tuon hameen ylle ja vetoketjunkin juuri ja juuri kiinni. Kyllä sen pienen puristuksen sieti, mutta peilikuva oli kuitenkin aika hölmö: hame puristi vyötärön ihan minimiin, että lantio näytti pomppaavan epänormaalin leveenä esiin, ja hameen kireimmän kohdan alla meni makkaralle maha, kun taas yläpuolella nahka. Yäk.

nahkahameen-vyotaron-levennys
nahkahameen-vyotaron-levennys
nahkahameen-vyotaron-levennys

Leikkasin hameen sivusaumojen yläosista auki, puin hameen päälle ja mittasin, minkä verran tarvitsisin lisää ympärysmittaa, jotta hame pysyisi päällä mutta tuntuisi myös mukavalta.

nahkahameen-vyotaron-levennys
nahkahameen-vyotaron-levennys
nahkahameen-vyotaron-levennys

Ompelin siksakilla yhteen kolme pätkää leveää kuminauhaa, neulasin ne paikoilleen hameen aukkoihin, ja ompelin suoralla ompeleella kiinni. Lopuksi siistin kuminauhakappaleen reunat.

nahkahameen-vyotaron-levennys

Oon lopputulokseen ihan suht koht tyytyväinen, kun nyt tuota ainakin pystyy pitämään yllä. 🙂 Sitten kun vielä keksisi, milloin tuota pääsisi käyttämään, kun ei näillä säillä oikein vielä tarkene… No, kesällä sitten viimeistään.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

5 Responses

  1. Ihan loistava idea! Tykkään niin näistä sun DIY -postauksista, ja mun mielestä on ihanaa kun joku ei heitä epäsopivia juttuja roskiin vaan muokkaa niistä käyttökelpoisia 🙂

  2. On muuten tosi nätti tuo hame 😀 Tosi hyvin sait muokattua tota, en tajuais ees että nuo on tehty jälkikäteen jos en tietäis…

  3. Eipä olisi tulut mieleen käyttää leveää kuminauhaa leventämiseen, niin että kestää vyötärön koon vaihteluita turvonneinakin päivinä! Tuossahan voisi varmaan yrittää käyttää myös niitä 80-luvun tyylisiä leveitä vöitä jotka on tehty just tollaisesta kuminauhamatskusta; leikata semmoisesta kiilat jottei tarvitse montaa eri kuminauhapätkää käyttää. Ältsin hyvä idea; pistän kokeiluun 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *