Suloinen tontturivi helposti kävyistä

joulu-kapy-tonttu

Tässä luukussa on jälleen simppeli joulukoristeluvinkki, jota voi soveltaa oman mielensä mukaan ja sijoittaa sinne minne tuntuu sopivan, kuten vaikkapa joulukuuseen: käpytonttuja!

Mä näin tämän tyyppisiä tonttuja myytävän yhden kauppakeskuksen käytävällä, ja hetken siinä ihasteltuani päätin ostamisen sijaan kokeilla tehdä sellaisia itse. 

Helpommin sanottu kuin tehty. En nimittäin löytänytkään lähimetsistä yhtään männynkäpyjä. Lopulta sitten luovutin, ja ostin käpyjä kaupasta…. joo, tuntui todella oudolta ostaa käpyjä, mutta olin liian malttamaton etsimään niitä enää yhtään kauempaa. Siitä huolimatta, että noin 6 euroa pussillisesta käpyjä tuntuikin aika riistolta…

Käytin tonttujen tekoon siis

  • käpyjä
  • punaista huopakangasta
  • pieniä kulkusia (löysin hobbypointista)
  • liimaa
  • ompelulankaa

Kokeilin myös sitä, miltä tontut näyttivät pumpulista tehdyn parran ja sellaisten pienten liimattavien silmien kanssa, mutta jotenkin ne olivat lopulta kuitenkin kaikkein söpöimpiä pelkän punaisen lakin kera. Varsinkin kun itse kävyt antavat jo vähän sellaisen partamaisen vaikutelman.

joulu-kapy-tonttu
joulu-kapy-tonttu
joulu-kapy-tonttu

Yritin aluksi selvitä ilman ompelua, mutta kun huovan reunat eivät liimaantuneet toisiinsa, joten päädyin parsimaan. Lakkeja käpyjen päälle liimatessa homma onneksi toimi, eikä tarvinnut alkaa säätämään mitään erikoisratkaisuja.

Lopuksi yhdistin tontut toisiinsa ketjuksi vetämällä ompelulangan lakeista läpi.

joulu-kapy-tonttu
joulu-kapy-tonttu

On vielä vähän hämärän peitossa, mihin nämä oikein laittaisin roikkumaan, mutta kyllä jotain varmaan tulee mieleen. Mun mielestä nuo on söpöjä, kaikessa yksinkertaisuudessaankin.

Ehkä jos noihin lisäisi vielä vaikkapa jotkut pienet mustista piippurasseista väännetyt jalat?

Silloin saisi aikaan vielä enemmän sellaisen vaikutelman, että rivissä kököttää kuusi lakkinsa syövereihin uponnutta pientä tonttua. 

Joo, taidan tehdä sellaiset. Nyt nuo pikkutontut voi ehkä liian helposti päätellä vaikka mestautettujen tonttujen päiksi… 😀

Tämä oli sopivan pikainen diy tähän hätään, kun samaan aikaan on työn alla vielä muutamia itsetehtäviä joululahjoja. Ajattelin tehdä niistä postauksen ehkä sitten lähempänä joulua, tai mahdollisesti vasta aattona, etten pilaisi lahjojen saajien yllätyksiä. Tähän joulukalenteriin ei ole mahtunut vielä yhtäkään videota, joten mietin, josko tuon voisi toteuttaa niin. Miltä kuulostaa?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

4 Responses

  1. Söpöjä nuo tontut! Jos vain aikaa löytyy niin tee ihmeessä video.

    Varpu I.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *