INTERRAIL-päiväkirja – Firenze

interrail-firenze interrail-firenze interrail-firenze interrail-firenze interrail-firenze interrail-firenze interrail-firenze interrail-firenze interrail-firenze interrail-firenze interrail-firenze

30.6. – Päiväretki Firenzeen

Raaka herätys aamuseitsemältä, laiha aamupala ja rautatieasemalle lyllertäminen. Löydettiin oikea juna ja juuri ennen sisään astumista tajusin, että olin unohtanut kangaskassin hotellille. Siellä olisi ollut juomapullo ja hupparit, mutta päätettiin pärjätä ilman. Eipä ollut oikein muitakaan vaihtoehtoja, ellei halunnut myöhästyä junasta.

Matkan varrella oli kauheasti tunneleita ja korvat menivät kokoajan lukkoon, kun sukelleltiin vuorien läpi. Oon muutenkin niin kauhean herkkis mun korvien osalta. Juna oli vähän aikataulusta myöhässä, mutta perillä meitä odotti kuuma ja aurinkoinen sää. (Toisin sanoen täydellinen päivä unohtaa se vesipullo hotellille.)

Ihania, tunnelmallisia renessanssityylisiä rakennuksia. Maisemien katselu yhdestä tornista käsin olisi maksanut 10 euroa per nokka, joten käveltiin ja kiivettiin mielummin joen toiselle puolen läheiselle vuorelle, Michelangelon aukiolle. Sieltä oli kunnon panoramanäköala kaupungin yli, ja kaiken lisäksi vielä ilmainen. Siellä ei kuitenkaan kaikista turistikrääsäkojuista huolimatta ollut mitään varjopaikkoja, eikä hellehattu päässäkään kestänyt olla kovin pitkään suorassa auringon paahteessa.

Paljon putiikkeja, joissa myytiin nahkavaatteita ja -tavaroita. Vanhalla sillalla oli paljon korukauppoja, ja varsinkin kaikkia sormuksia oli hauska katsella ja bongailla, että toi on ihana, ja toi ja toi ja toi. Kurkittiin kauppoja muttei tehty ostoksia, vaikka sen yhden laukun olisin näin jälkeenpäin ajatellen voinut kyllä ostaa. Turisteja oli tietenkin joka paikka täynnä. Kävelemisen määrä alkoi reissun loppua kohden tuntua hyvin raskaalta jaloissa. Torkahdin vähäksi aikaa varjoisella puistonpenkillä pää Roopen olkaa vasten. Syötiin koko reilin ensimmäiset jäätelöt, oli aika kallista mutta niin hyvää. Puolentoista tunnin junamatka takaisin Roomaan lähti joskus iltakuuden aikoihin, ehdittiin kipaista ostamassa Terminin rautatieaseman ruokakaupasta vähän iltapalaa (lue: herkkuja) juuri ennen sulkemisaikaa.

Roope piti Firenzestä jopa enemmän kuin Füssenistä, mun mielipide on vähän siinä rajalla. Kirkas kakkossija vähintäänkin, sen verran vierailunarvoinen kaupunki. Voisin todella mennä uudestaankin.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *