INTERRAIL-päiväkirja – Välimeri

interrail-valimeri interrail-valimeri interrail-valimeri interrail-valimeri interrail-valimeri interrail-valimeri interrail-valimeri interrail-valimeri

27.6. – 19 tunnin laivamatka

Vähän huonosti nukuttu yö, ei sillä että se olisi mikään yllätys. Kulutettiin aikaa katsomalla Simpsoneita ja pari leffaa, toinen oli nimeltään ”7 pounds” ja tykkäsin tosi paljon, vaikka se olikin sellainen leffa, joka osasi avata kyynelkanavat.

Ne jenkit, jotka tavattiin ennen laivaan nousua, viettivät aikansa lähinnä laivan kannella, jossa oli aurinkotuoleja, baari ja pieni uima-allas. Olisihan sitä kai itsekin voinut viettää enemmän aikaa ulkona meri-ilmassa, mutta ei huvittanut taas polttaa itseään ja oli muutenkin niin laiska olo, ettei meinannut jaksaa nostaa takalistoaan penkistä. Ja ainakin yksi niistä jenkeistä polttikin olkapäänsä aika pahasti, että oli varmaan tosi mukava kantaa sen jälkeen rinkkaa selässä…

Laiva saapui Italiaan, Civitavecchiaan, joskus iltaseitsemän tai -kahdeksan aikaan. Pähkäiltiin, että missä kohti meidän pitäisi odotella ulos pääsyä,
käytävällä vai huoneessa vai häh. Kuljettiin muiden mukana ulos ja odoteltiin, että myös ne muut (=osa jenkeistä plus se yksi norjalainen), joiden oltiin ymmärretty suuntaavan myös Roomaan, ilmestyisivät ulos laivasta. Jatkettiin sitten yhdessä porukalla kävelyä rannikkoa pitkin kohti rautatieasemaa. Kaikkialla oli tosi rauhallista ja sää oli ihanan leppoinen, vaikka hikoilinkin kuin pieni sika.

Oli jotenkin vähän vaikea käsittää, että nyt ollaankin Italiassa eikä Espanjassa. Koko ympäristö tuntuu ainakin vielä niin samalta, kuin mitä se oli siellä Välimeren toisella laidalla. Junamatka Civitavecchiasta Roomaan kesti alle tunnin, ja löydettiin meidän lähellä rautatieasemaa sijaitseva hotellikin jo pienen palloilun jälkeen. Onneksi, turhaan harhailuun ei oikein olisi ollut hermoja eikä voimia.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

2 Responses

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *