INTERRAIL-päiväkirja – Barcelona, osa 6

interrail-barcelona interrail-barcelona interrail-barcelona interrail-barcelona interrail-barcelona interrail-barcelona interrail-barcelona interrail-barcelona

26.6. – Laivan lähtöä odotellessa

Väsynyt herätys aamupalalle, safkaa, datailua ja pakkaamista. Check-out yhdeltätoista, jätettiin laukut hostellille säilöön ja läksittiin ulos käppäilemään ympäriinsä ja tappamaan aikaa. Etsittiin postilaatikkoa, oli vähän vaikeuksia kun joka puolelta sai vain epäselviä ohjeita. Loppujen lopuksi se ”postilaatikko” olikin postitoimiston, joka näytti enemmän joltain historialliselta rakennukselta kuin postitoimistolta, seinän kulmassa oleva aukko.

Käveltiin ympäriinsä, istuttiin puistossa datailemassa siellä sijainneen ilmaisen Wi-Fi:n voimin, pällisteltiin isoa suihkulähdettä ja löydettiin lampi. Valtava puisto ja paljon ihmisiä ottamassa rennosti. Ja hirveä määrä puluja. Suunnattiin puistosta La Ramblalle, kurkittiin kauppoja ja käytiin tutustumassa pariin ihan kunnollakin. Yhdessä oli ihan prikulleen Roopen mieleen olevia vaatteita, harmi vaan, että pienet koot olivat vähissä…

Mentiin hienolta vaikuttaneeseen ravintolaan syömään paellaa. Oli ihan okei, mutta hintaansa verrattuna olisi kyllä todella voinut olla parempaakin… Ihan sen ravintolan vieressä oli myös tori, joka oli täynnä kaikkea ruokaa ja herkkuja. Jossain vaiheessa palattiin hostellille hakemaan laukut ja kasin aikaan illalla suunnattiin satamaan. Oli vähän epäselvyyksiä, mitä piti tehdä ja minne suunnata. Checkattiin ittemme sisään laivaan ja mentiin ulos odottamaan, sinnepäin, missä näytti olevan muitakin samaan laivaan suuntaavia porukoita.

Ja ai että olikin pitkä odotus. Laiva oli myöhässä. Sieltä poistuneet matkustajat tuotiin bussilla pois ja jätettiin siihen kohtaan, jossa me oltiin odottamassa vuoroamme. Tutustuttiin muutamiin jenkkeihin ja yhteen norjalaiseen, jotka olivat keskittäytyneen ryhmärykelmäksi siihen meidän lähelle jutustelemaan. Oli hyvä tuntea edes vähän muita siitä ympäriltä, ettei ollut niin epävarma siitä, oliko oikeassa paikassa vai ei. Tai jos oli, pystyi kysymään joltain sellaiselta, joka puhui englantia. Ei tuntenut olevansa ihan täysin kuutamolla.

Bussikyyti vei meidät laivalle, suunnattiin tilaan joka oli tarkoitettu ”hytittömille matkustajille”. Eli meille, jotka olivat maksaneet vain istumapaikasta (”pullman seats”). Seinillä luki moneen otteeseen, että lattialla nukkuminen on ehdottomasti kielletty. Vähän ennen laivan lähtöä huoneeseen tuli kuitenkin vähintään kymmenkunta joko espanjalaisia tai italialaisia miehiä (ja pari naistakin kai) matkatavaroineen, levittivät makuualustat tilan takaosan lattialle ja rupesivat niine hyvineen nukkumaan. Onneksi huone ei ollut lähelläkään täyttä, saatiin Roopen kanssa vallattua itsellemme makuualustat pötköttämällä kumpikin omalla parin istuimen penkkirivillä. Ja onneksi nää penkit eivät ole kamalan kovia. Pitkä laivamatka edessä.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

2 Responses

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *