INTERRAIL-päiväkirja – Barcelona, osa 5

interrail-barcelona interrail-barcelona interrail-barcelona interrail-barcelona interrail-barcelona interrail-barcelona interrail-barcelona interrail-barcelona interrail-barcelona interrail-barcelona interrail-barcelona interrail-barcelona interrail-barcelona interrail-barcelona interrail-barcelona interrail-barcelona interrail-barcelona interrail-barcelona interrail-barcelona interrail-barcelona interrail-barcelona interrail-barcelonaNiistä älyttömän monista ”elävistä patsaista”, joita koko reissun aikana nähtiin, tällä ”kuparipatsaalla” oli kaikkein raskaimmalta vaikuttava asento. Se oli kolikkonsa ansainnut.

25.6. – Paljon maisemia ja pari piparkakkutaloa

Joku outo ihottuma ilmestynyt mun leukaan vähän alahuulen alle, se punottaa vähän ja kutisee kamalasti. En tiiä onko aurinkoihottumaa, mutta ei sitä ainakaan muualla ole joten epäilen. Toinen vaihtoehto on huuliherppes, mutta aika oudon paikan on kyllä sitten valinnut. Silmäluomien turvotus on onneksi poissa, pystyin jopa laittamaan ripsiväriä! En oo enää mulkosilmämonsteri.

Mentiin metrolla syvemmälle kaupunkiin. Halusin nähdä ne mosaiikki-jutut, jotka näkyy aina kaikissa kuvissa, kun esitellään Barcelonaa. Päädyttiin isoon ja vehreeseen puistoon, joka oli aika tosi korkealla, sinne oli monet portaat matkaa, mutta suurin osa niistäkin oli onneksi liukuportaita. Kipuaminen kannatti, maisemat oli hienot. Paljon kaupustelijoita, Roope bongasi yhden taskuvarkaan.

Kuvittelin, että niitä hienoja mosaiikkiteoksia olisi ollut enemmän, mutta niitä olikin vain lähinnä yhdessä sellaisessa reunuksessa/penkissä, joka oli – toisin kuin mainoskuvissa – kokoajan turistien saartama. Harmi ettei niitä ollut kuin niin vähän, pidän ihan hirveästi mosaiikkiteoksista. Niitä piparkakkutalojen näköisiä rakennuksiakin, jotka esittelykuvissa aina vilahtaa, oli myöskin vain kaksi siinä jonkin matkaa mosaiikkireunasta alaspäin, kun taas mä olin ajatellut, että niitä olisi ainakin pienen kylän verran… Höh.

Käveltiin koko matka takaisin, se oli suora reitti alamäkeä ja päädyttiin samaan puistoon, jossa oltiin hengailtu aikaisempanakin päivänä. Hirveä nälkä, piti syödä paellaa mutta päädyttiinkin paikallisten suosimaan hampurilaisravintolaan. Oli jonoa mutta sen se oli arvoistakin, oli niin iso ja hyvä hamppari.

Varattiin Roomasta majoitus seitsemälle yölle. Ajateltiin myös, että tehtäisiin päiväretket Venetsiaan ja Firenzeen, kun niihin on niin hyvät kulkuyhteydet junalla. Roomassa itsessään on kuitenkin paljon nähtävää, ja yksi päivä pitää tietenkin pyhittää myös Vatikaanille… Jotenkin tuntuu, että se viikko tulee kulumaan tosi nopeesti.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

3 Responses

  1. Teillä vaikuttaa olevan ihan superi reissu kaikenkaikkiaan! Näitä on kiva lukea 🙂 Meinasin heittää koneen seinään noiden piparkakkutalojen kohdalla, Toi kuva on melkein just samanlainen kun mun kalenterissa ja haha olin jo melkein sitämmieltä että se on sama kuva 😀 No ei ollut.

  2. Jasu: No niinpä! 😀

    Nea: Haha! Joo toi on kyllä ihan hirveän yleinen kohta ottaa kuva. 😀 Joo oli ihan mahtava reissu, vielä on viimeisen viikon tapahtumat kertomatta. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *