INTERRAIL-päiväkirja – Rooma, osa 1

interrail-rooma interrail-rooma interrail-rooma interrail-rooma interrail-rooma interrail-rooma interrail-rooma interrail-rooma interrail-rooma interrail-rooma interrail-rooma interrail-rooma interrail-rooma interrail-rooma interrail-rooma interrail-rooma

28.6. – Colosseum

Todella vaatimaton hotelliaamupala ysiltä, mutta kroppa määräsi että liian aikaista lähteä ulos, joten sänky kutsui vielä pariksi kolmeksi tunniksi. Puolilta päivin paineltiin rautatieasemalle harhailemaan ja ostamaan paikkaliput meidän suunnittelemille päiväreissuille. Lipunmyyjä osasi tosi hyvää englantia, ja se jos mikä oli tosi virkistävä poikkeus! Se oli tosi ystävällinen ja tarkisti tiedot monta kertaa siinä meidän silmien edessä. Ja hyvä että teki näin, koska ehdin huomata, että sillä tuli aluksi paha virhe yhden päivämäärän kanssa – meinasi heittää kuukauden verran vinkkeliin.

Lähdettiin kävelemään Colousseumille päin ja pysähdyttiin heti ensimmäiseen vastaan tulleeseen ravintolaan syömään. Roope höpötti niin paljon siitä, kuinka italialaista pizzaa ei ihan varmaan kuuluis syödä käsin ja kuinka me syödään varmaan ihan väärin, että teki hippusen verran mieli läikästä sitä pizzalla päin pläsiä.

Yksi tyttö kävi pari kertaa meidän pöydän vieressä kerjäämässä, teki vaikeeta yrittää olla huomioimatta ja keskittyä omaan pizzaansa. Onneksi siellä ravintolassa oli yksi topakka sisäänheittäjä/tarjoilija -täti, joka karkoitti hyvin nopeasti kaikki ei-toivotut henkilöt, kuten sen tytön ja yhden huonon haitarin soittajan…

Pyörittiin pitkään Colousseumin lähistöllä katselemassa paikkoja, ja käytiin kurkistamassa myös itse Colousseumia. Ei se ollut ihan niin siisti sisältä kuin ulkoa. Eikä ulkopuoleltakaan ole niin hirveän kovin upea ilmestys. Varsinkaan kun mua alkoi yhtäkkiä väsyttää ihan kamalasti ja kaikki meinas ärsyttää ja sää muuttui viileämmäksi niin että tuli kylmä. Mutta rauniot on kiinnostavia, joten ei siinä mitään. Niitä oli riittämiin heti siinä Colosseumin viereisessä Forumissa. Roope ei innostunut mun ideasta viedä yksi pylväs tuliaisiksi kotiin.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

5 Responses

  1. Rooma on niin ihana kaupunki! Ja nää kuvat on puhdasta täydellisyyttä, en kestä! Rakastan näitä sun interrail -postauksia.

  2. Vau miten hienoja kuvia! Sun blogi on yks mun suosikeista!(:

    Mutta oisko noita kuvia mahdollista jotenkin pakata vähän pienemmäksi tai jotain kun puhelimella on vähän hankala lukea, kun lataa vähintään sen pari kolme minuuttia että kaikki kuvat aukeaa… :—D

  3. Larissa: Joooo Rooma oli mullakin yksi suosikeista! Ei nää nyt ihan sentään, mutta kiitoskiitos kovasti, on niin ihana kuulla♥

    Pia: Aaa ihana, kiitos!♥ Tuo on kyllä hiukan ongelma, mullakin saattaa kestää joskus kuvien avautumisen kanssa. :/ Mutta se sama ongelma on niin monen muunkin blogin kohdalla, etten ole kiinnittänyt asiaan sen kummemmin huomiota… Tekisin jotain jos osaisin, mutta pienennän kuvat jo aina erikseen niistä monen megan kuvista tänne sopiviksi 800 pikselin levyisiksi ennen postauksiin tunkemista, enkä oikein tiedä, miten niistä voisi saada "vähemmän raskaita" ilman, että laatu kärsisi. D: Äää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *