INTERRAIL-päiväkirja – Pariisi, osa 2

interrail-pariisi interrail-pariisi interrail-pariisi interrail-pariisi interrail-pariisi interrail-pariisi interrail-pariisi interrail-pariisi interrail-pariisi interrail-pariisi interrail-pariisi

18.6. – Lääkärikäynti ja Eiffel-torni

Kokoajan kaikkea odottamista. Oli suuri vaiva löytää oikealle osastolla sairaalaan. Vastaanottonainen infossa ei puhunut englantia, mutta onneksi nuoremmanpuoleiset lääkärit osasivat. Asian ilmoittaminen tiskillä, odotusta, lyhyt käynti lääkärin puheilla ja tilanteen pääpiirteiden selvitys, lisää odotusta, jonka jälkeen pidempi visiitti lääkärin pakeilla. Ja mä istuin kokoajan vastaanotossa rinkkojen kera muiden odottelijoiden joukossa ilman mitään tekemistä. Teeveestäkin tuli kokoajan samat uutiset ja mainokset, joista en ymmärtänyt mitään.

Ei ihme, jos turisteilta jää suurimmaksi osaksi rikosilmoitukset tekemättä, mikäl ei osaa kieltä tai jos ei tapahtunut mitään peruuttamatonta. Mutta kun on joutunut väkivallan kohteeksi, vähin mitä kannattaa tehdä, on käydä lääkärin pakeilla tarkistamassa tilanne. Vaikka lääkärikäynti ruuhkaisessa sairaalassa voikin viedä tunteja. Onpahan ainakin hoidettu sitten pois alta.

// Ranskasta tuli sairaalalasku lähes kuukauden kuluttua tuosta käynnistä. Se oli noin 80€, sisältäen muun muassa röntgenkuvat sun muut, jotta saatiin murtumien mahdollisuus suljettua pois. Jokin osa siitä menee kai omavastuun piikkiin, mutta kuitenkin, kannattaa olla kunnon matkavakuutus! //

Liikuttiin rinkat selässä läkähdyksissä kaupungilla. Belleville (se Pariisin osa johon oltiin majoituttu) oli ihana hyvästellä. Mentiin rautatieasemalle Wi-Fi:n perässä ja etsittiin pitkään uutta majoitusta siinä samassa kahvilassa, jonka edessä eilen oli se ryöstönyritys. Tahdottiin välttämättä löytää yöpaikka nyt paremmalta alueelta, vaikka hinnat siellä onkin meidän budjetille tosi korkeat. Ekasta Pariisi-yöstä maksettiin 25€/hlö/yö, ja nyt meidän buukkaamasta hotellista 100€/hlö/yö…. Ja siellä nukutaankin sitten kolme seuraavaa yötä. Mutta ainakin alue vaikuttaa turvallisemmalta. Ihmisten joukossa on enemmän turisteja ja länsimaalaisten näköisiä henkilöitä. Enemmän sellaisia ”perinteisen” ranskalaisen näköisiä ihmisiä.

Mulla on mustelmia selässä ja hartiat kipeinä. Jaksan mun rinkan, mutta
kun siihen lisäsi litran kokispullon, niin meinasi loppua puhti ja iski
vitutusuupumusmurgräy. Varsinkin kun oli niin tukalan kuuma. Vähän meinasi lopahtaa fiilis – ei huvita suorittaa, kun ollaan kuitenki lomalla. Yritin bongailla vastaantulijoista sellaisia ”klassisia ranskattaria”.

Eiffel-torni ja suuret määrät mustia miehiä myymässä turistikrääsää. Mä tunnen itseeni kohdistuvaa julkeaa tuijotusta. Miksi? Tää hattu, valkoisen mekon alta vahingossa hiukan hohtavat pikkarit, naama vai mikä? Roope sanoi että joku otti musta kuvaa samalla kun ite otin Eiffel-tornista kuvaa. En ihan hiffaa mut en jaksa reagoidakaan, ei sentään oo samanlaista kuin syksyllä Pekingissä.

Seinen yläpuoli on kuraa. Joillekin metropysäkeille ei kannata kuulema edes pysähtyä. En vain oikein muista, mitä ne nimenomaiset pysäkit oikein oli. Joillain hienompien alueiden metropysäkeillä sen sijaan on miehiä sotilasasuissa ja kiväärit käsissä. Mutta miten vaan, mä en silti enää uskalla tai halua kävellä ulkona pimeällä tai myöhäisellä iltahämärällä.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

8 Responses

 1. Oot tosi ihana, enkä tosiaan ymmärrä miks ihmiset toljottaa. Parempaa syytä en keksi kun sun herttainen ulkomuoto!

  Olipa kurja osuus tämä Pariisi, tosin mua ei oo koskaan Ranska paikkana houkuttanu… Ehkä oon pitäny sitä yliarvostettuna. Nämä postaukset nyt on tukenut tätä ajatusta hyvinkin paljon… Eipä haittaa, en ollut menossakaan, hah.

  Toivottavasti edes aika kultaisi teidän muistot! 🙂

 2. Joo Pariisi tollanen metropoli, mutta ku siellä asuis niin näkis kuinka kaunis paikka se myös on. (: Ite asun naapurimaassa, Belgiassa ja onhan Pariisissa tullut käytyä. Ite oon tottunu jo tuohon kaikkeen, mutta ei musta oo kyllä koskaan kuvaa otettu tai katsottu hirveesti. :O vain Aasiassa ku oon käyny ja Lähi-idässä on katsottu tosi paljon.
  Mut aivan upeita kuvia !
  Ps. Joo Pariisi on kallis paikka ):

 3. En mäkään keksi mitään muuta syytä tuijotukseen kuin se että oot vaan niin hemmetin nätti 😀 Ja tuo asu on IHANA! Sun hiuksista puhumattakaan 🙂

 4. Upeita kuvia jälleen ja kait sä itsekkin olet niin upea tai kaunis niin sinuakin kuvattiin. 🙂

 5. Anonyymi 17.7. klo 1:46: Ooi, kiitos. 🙂 Mulla oli varmaan ihan liian romanttiset mielikuvat Pariisista, vaikka olisihan se pitänyt arvata, ettei tää niin ihana voi olla kuin elokuvissa. 😀 Varmasti kultaa, mutta tällä hetkellä en kyllä koe mitään tarvetta palata uudestaan Pariisiin. 🙂

  Kia: Mä en tosiaan ollut yhtään tottunut, ja oon kyllä ihan iloinen ettei ole ollut tarve tottuakaan. 🙂 Rauhallisemmat ja hidastempoisemmat paikat on vähän enemmän mun mieleen… Belgiassa oon muuten käynyt viimeksi joskus pikkuskidiniä, voisi sielläkin varmaan joskus piipahtaa! 😀

  aisku-: Okei, kiitos kovasti. ♥ 😀 Siihen ei vaan oo yhtään tottunut, kun Suomessa enemminkin varotaan katsomasta kehenkään kuin että jäätäis tuijottamaan tai mittailemaan katseella päästä varpaisiin. 😀

  Minttu: Kiitos paljon! Ainakin se on mukavampi ajatella noin päin kuin niin että olis ollut jotain vialla . 😀

 6. Heijj:)
  Arvostelu:
  + Tosi upeat ja suuret kuvat!
  + Kivan hempeä ulkoasu.
  + Hyvä kontakti.
  + Hauska tuo sininen varpunen tuolla otsikon alla.
  + Hyvää ja mielenkiintoista tekstiä.

  – En oikein löytänyt tietoa nopeasti. Esim. tämä matkailu harrastuksesi (?) on todella mielenkiintoinen mutten tajunnut asiaa ennenkuin selasin useamman postauksen.

  – "Tilaa: Blogitekstit (Atom)" on edelleen paikoillaan, ja häiritsi vähän.

  Matkusteletko ihan harrastuksena vai onko sulla jokin työ jonka vuoksi niin teet? 🙂 Joka tapauksessa todella hyvä ja mielenkiintoinen blogi!

  http://peukalokyydillakuuhun.blogspot.fi

 7. Kameelperd: Aaa kaunis kiitos! ♥

  Elina: Kiitos kovasti palautteesta! Lähinnä vaan satunnaisia matkoja ollut, ei ihan harrastus kuitenkaan. 🙂 Viime syksynä oli pari lyhyttä opintomatkaa, talvella perheloma ja tämä interrail oli poikaystävän kanssa toteutettu idea, kun kummatkin halutaan kovasti nähdä maailmaa. 🙂 Voisin varmaan tosiaan tehdä jonkun enemmän informaatiota sisältävän sivun, kiitos vinkistä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *