INTERRAIL-päiväkirja – Füssen

interrail-fussen interrail-fussen interrail-fusseninterrail-fussen

interrail-fussen interrail-fussen interrail-fussen interrail-fusseninterrail-fussen interrail-fussen interrail-fussen interrail-fussen interrail-fusseninterrail-fussen interrail-fussen interrail-fussen interrail-fusseninterrail-fussen interrail-fussen interrail-fussen interrail-fussen

15.6. – Füssen ja Neuschwansteinin linna

Päivän suunnitelmana oli retki Füsseniin, jonne on Münchenistä parin tunnin junamatka. Junassa oli aika täyttä mutta saatiin kuin saatiinkin istumapaikat. Sääennusteet lupasivat sadetta ja myrskyä, joten varauduttiin sitten niihin. Vastassa oli kuitenkin vain lämpöä ja auringon paistetta, eli juuri sitä, johon ei oltu ollenkaan varauduttu, ei edes kunnollisella määrällä vettä tai millään. Ja mä ainakin olin läkähtyä mustissa farkuissani, joiden lahkeita ei voinut edes kääriä. Ja hellehatun hotellille jättäneenä pelkäsin kovasti päänahkani puolesta.

Ei mahduttu ensimmäiseen linnan lähellä vievään bussiin, joten odotettiin suosiolla seuraavaa ja kierreltiin Füssenia. Niin kaunista ja rauhallista. Linna oli upea, mutta ei ostettu lippuja linnaan sisälle pääsemiseksi, koska olin lukenut netistä, ettei se ole sen arvoista. Käveltiin ihan älyttömästi, olisipa ollut askelmittari. Hassua, kuinka tieviitoissa välimatkat oli mitattu käveltävässä ajassa – ja jopa meidän rauhalliseen tallustelutahtiin verrattuna reippaasti yläkanttiin – eikä kilometreissä. Ihanat maisemat, niin kaunis luonto. Paljon turisteja. Joku kiinalaisen näköinen nainen otti pienestä suihkulähteestä vettä pulloon. Joi pullostaan ja köhi perään. Pitääkö kaikkialle pistää aina erikseen kieltomerkki, jottei ihmiset toteuttais outoja päähänpistojaan?

Todella hyvä päivä. Füssen oli ihana, siellä voisin jopa kuvitella asuvani (tai ainakin ennemmin kuin Berliinissä). Roope on ihan hassu ja väsy. Ainoa mieltä painava asia on edullisen yöpaikan löytäminen Pariisista.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

7 Responses

  1. Mulla tuli noista kuvista mieleen ihan Disney. Aivan uskomattomia kuvia ja näyttänyt kyllä paikka todella huikeen kauniilta.

  2. Jonna: Niinpä! Todella sellainen oikean elämän satulinna. 🙂

    Minttu: Kiitos! 🙂

    ellanoora: Niinpä, oli kyllä ehdottomasti vierailun arvoinen paikka!

  3. Prinsessa Ruususen linnan esikuvahan on nimenomaan tuo linna 😀 Ehkä siksi siitä tuleekin mieleen Disney ja prinsessat…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *