DIY – Liian ison paidan vaihtoehtoinen virka

Tämän postauksen julkaisuaika on etukäteen ajastettu.

ison-paidan-tuunaus

Tästä ei DIY:t paljon helpommaksi, yksinkertaisemmaksi tai nopeammaksi enää mee. 

Tai en tiedä voiko tätä edes DIY:ksi kutsua, kun kuka tahansa varmasti osaisi ja jossain alitajunnasaan tietääkin tämän, mutta eihän se välttämättä aina tule mieleen. Silloin tarvitaan joku muu möläyttämään ääneen niitä ideoita, jotka eivät vain millään tule mieleen, vaikka ainekset niihin olisivat ihan siinä silmien edessä.

En usko että oon ainoa, joka ostaa joskus vaatteita, jotka ovat ihania mutteivät sovi kuin valettu. Lienee usein tällaisten heräteostoksiin ja äkkinäisiin päätöksiin sortuvien vaiva. Kaapista saattaa löytyä yksi sun toinen turha vaatekappale, jossa on täydellinen printti tai kuva, mutta malli on kamala tai koko väärä. Ja vaikka vaatekaappi pursuaa yliannostusta, ei raaski antaa eteenpäin, myydä tai heittää pois, kun ajattelee että ”ehkä tälle joskus tulee jotain käyttöä”.

Multa löytyy parisen överi-isoa paitaa, joista yhdelle kehitin nyt uuden käyttötavan. 

Ja ilman, että paita itse kärsisi mitään radikaaleja muutoksia, kun ei tarvittu edes ompelukonetta! Melkeen liianki simppeliä mun makuun, haha. Tää onkin enemmänkin vaihtoehtoinen tapa käyttää tavallista paitaa, kuin tuunausesimerkki.

Liian leveä paita ihanalla printillä, jonka kaula-aikon läpi pujahdin niin, että paita jäi killumaan hameenomaisesti lanteille. Näyttivät sellaisinaan ihan pussihousuilta, ei ihan mun makuun. Nappasin hihoista kiinni ja solmin toiselle puolen, ujutin palmikkovyön mukaan asusteeksi. Ja kappas, siitä L kokoisesta teltasta syntyi kesäinen hame!

ison-paidan-tuunaus
ison-paidan-tuunaus
ison-paidan-tuunaus
ison-paidan-tuunaus
ison-paidan-tuunaus
ison-paidan-tuunaus
ison-paidan-tuunaus

Kätevää on myös se, että mallia voi itse säätää sen mukaan mitä mieli tekee ja kuinka kangas antaa periksi. Ja jos solmu ei meinaa pysyä paikoillaan tai kiinni, ota avuksi pari hakaneulaa.

Mikäli löytyy väärän mallinen ja liian iso paita, joka sopisi hameeksi, mutta kaula-aukko ei ole tarpeeksi laaja, että se läpi mahtuu menemään, punnitse kummasta on enemmän iloa, turhasta paidasta vai nätistä hameesta. Jos paita voitti, tästä postauksesta ei liene apua. Jos hame voitti, ota sakset, leikkele kaula-aukko riittävän isoksi ja tee paidasta lopullisesti hame.

Nyt mulla on turhasta paidasta tehty kietaisuhame. 

Mitäs sitten kun mun kaapissa lojuu turhia kietaisuhameita (siis sellaisia ihan oikeita), niin teenkö mä niistä sitten paitoja? Ehkä jotain tätä haastavampaa (ja mielenkiintoisempaa) ainakin.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

3 Responses

  1. Hei, tein tästä postauksesta inspiroituneena isosta vanhasta kiva printtisestä paidastani mekon! tuli yllätävän kiva, kiitos! 😀 postaksen luettuani tuli fiilis että 'pakko kokeilla itsekin!' 🙂 mikä on onnistuneen DIY -merkki. helppous ja muokattavuus
    http://www.wmias.blogspot.fi

  2. siis aivan uskomatonta! miten en ookkaa koskaan älynny tämmöstä :DD harmi vaa ettei tällä hetkellä kaapista löydy tollasta liian isoo paitaa, mutta täytynee varmaan lähtee kirtää kirpareita ;D

  3. Mia: Jee! Ole hyvä, tosi ihana kuulla. 🙂 Näinhän se on!

    Linnea: No sehän siinä onkin, että jonkun takia näin yksinkertaiset asiat tulee harvemmin heti ensimmäiseksi mieleen. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *