Abien pukeutumispäivä – Alakulttuurin edustaja, ”gootti-lolita” -look

Mun tyylini kulissien takana:

abiviikko abiviikkoabiviikko

Eii ristikoruja mun kaulaan! …poikkeus vahvistakoon säännön.

abiviikko

No ei nyt sentään. Toisaalta, kuvista päätellen ei toi ainakaan ihan järkyttävältä vaikuta näyttäneen, vaikka överiksi vedetty vähän olikin. Periaate on, että silloin kun panostetaan niin panostetaan kunnolla – ja jos ei, niin ei sitten ollenkaan.

Meillä abeilla oli tänään ”pukeudu jonkun alakulttuurin mukaan (esim. hipsteri, hevari, punkkari, jne…)”-päivä.

Näin ollen neidit goottilolita ja teiniangstemo kiittävät silti huomiostanne. Ei kannata ottaa näitä kuvia liian tosissaan. 😀abiviikkoabiviikko

Oletettavasti liian iloinen emo.

abiviikko

Vappuvärilaatu!

abiviikko

”Siis niinq d444.”

Tää viikko on ollut aika erikoinen, erityisesti tän perinteisen abien vikan viikon kunniaksi järjestetyn pukeutumisviikon vuoksi.

Joka päivälle on ollut oma teemansa, mutta vasta tälle päivälle sain jotain aikaiseksi. Tiistain haaveammattipäivänä meinasin pukeutua pummiksi, mutta en sitten jaksanut sitäkään. Huomenna ei pukeuduta miksikään erikoiseksi äikän persiilleen menevän prelin takia ja perjantaina mulla ei edes ole koulua, mikä on sinänsä harmi, koska after ski -teema olis kyllä aikalailla ollut munkin mieleen.

Mä en oikeastaan osaa mitenkään erityisemmin meikata, oon siinä yhtä huono kuin kynsien lakkaamisessa. Siinä syy siihen, ettei mulla ole intoa tehdä mitään meikki- tai kynsijuttuja tänne blogiinkaan. Kävin tätä tälläytymistä varten netistä läpi jos minkälaista inspiraatiokuvaa ja pari videotutoriaalia, vaikka lopputulos olikin alkeellinen, kotikutoinen, halpa ja vähän suttuinen. Pitäis olla enemmän tällaisia ”naamiaisia”, jotta pääsis treenaamaan taitojaan. Sitä paitsi tää oli tosi hauskaa!

Inspiraationa toimineita videoita olivat muun muassa nämä:  1 & 2

abiviikko

Mun ”goottilolita”-meikki käsitti seuraavaa:

 • Överit tekoripset, alla pidemmät kuin yllä. Tuntui kuin silmien ympärillä olis ollu päivänvarjot.
 • Kolmea eri kajaalia/kulmakynää, mistä ne nyt lie erottaakaan (yksi ihan lopussa, toinen liian vaalea, ja kolmennen löysin joskus jonkun vessan lattialta).
 • Kahta eri luomiväriä (alla ruskeaa, päällä tummaa jota eksyi huuliinkiin antamaan vähän sävyä).
 • Yhtä huulipunaa (mulla ei ollut tarpeeksi punaista luomiväriä tuohon pieneen yläluomen sävytykseen, joten huulipuna hoiti huulien lisäksi myös sen).
 • Meikkivoiteet ja puuterit sun muut finnien peittäjät ja tärpätit.

En onneksi joutunut käyttämään tähän asukokonaisuuteen yhtään rahaa. Mekon ja rusetin sain kaverilta lainaan, kengät sain jo aikasemmin joululahjana, meikit löytyi lähinnä äitin meikkipussista, kun oma musta kajaali otti lopputilin eikä monipuolisuus kukoistanut, ja neulehansikkaat olin neulonut itse joskus yläasteikäisenä.

Nautin tästä säästämisestä täysin rinnoin koulupäivän päätteeksi, syömällä pitkästä aikaa mun kestosuosikkia: 30cm grillattu kananrinta -subwayta tuplalihalla ja tuplajuustolla. Oli kiva mennä sinne subwayhin täydessä tällingissä, kun tietää, että ihmiset oletettavasti luulee sun edustavan normaalia itteäs. Siinä paranee pysyä roolissaan loppuun asti, tai antaa itestään vaan puolivillasen ja naurettavan kuvan.

Ai että, kuinka peilistä kattookaan nyt pienisilmäinen kalpea olento noiden tekoripsien irtivetämisen ja meikkien pesun jälkeen. Mutta on se ihana olla taas normaali tylsä rento ittensä. Sen lisäksi, että pelkään vähän tän silmäluomiturvotuksen kestämisen ja omien ripsien putoilun ja kitukasvuisuuden puolesta, jännitän, rupeeko naama kukkimaan ikävästi tän yhden päivän pakkelikerrostuman takia. Oon nyt parisen viikkoa saanut nauttia siitä ilosta, ettei kasvojen iho ole tunkenut esiin yhtään finnejä ja oon pärjäillyt pelkkien silmämeikkien ja epämeikkikasvovoiteen varassa. Ihanan harvinaista herkkuja, ja kas kun näkyy tää talvi- tai abiväsymys (mikälie) taas siinä, että jaksaa laittautua vaan sen ”pakollisen” verran. Arvatkaa oliko kiva tänään kivaa samaan aikaan nuokkua vastustamattomien väsymysaaltojen kourissa hissantunnilla ja varoa samaan aikaan meikkejä, ettei huulipunat leviäis poskille ja ripset kääntyis sisäänpäin? Pelkkää kidutusta.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

3 Responses

 1. Pitääki joskus kokeilla laittaa tekoripset alaripsiin. En ookkaan koskaan tajunnut että niinkin voi tehdä :DD

 2. Damn, melkeen unohin kommentoida tätä – luin aiemmin tän postauksen puhelimella koulussa enkä sit jaksanu alkaa näpyttää kommenttia 😀

  Mutta siis, oispa meidänki koulussa joku tollanen abien pukeutumisjuttu kuin teillä, ois hauskaa – tosin meillä on nii pieni koulu (tänävuonna meitä abeja 21 :D) et tuskin se toteutus kauheen hyvin sit loppujenlopuks kun ei kaikkia varmaan jaksa kiinnostaa.
  Aateltii kuitenkin, että otetaan perinteeksi tästä vuodesta eteepäa että tullaan pyjamat päällä kouluu vikana oikeena koulupäivänä, toivottavasti nyt muuki luokka innostuu 😀 Jossainhan tätä tehää ku on 50 aamua jäljellä, mut meillon oma juttu tolle 50-päivälle (aletaan keksii kaikkee hauskaa jäljellä oleviin päiviin paperille tms ja laitetaan käytävän kattoo näkyville), esim tänään roikku lappu jossa lukee "sweet sexteen".

 3. Katja: En mäkää periaatteessa. 😀 Ihan hauskaa se oli, vaikka auringon säteiden heijastuessa niiden ripsien pinnasta olin kokoajan pyyhkimässä naamaani, kun tuntui että kasvoilla olisi ollut hiuksia, vaikka ne olivat vaan ripset jotka hämäsivät. 🙂

  AGENTTTI: Oon jotenkin kuvitellut että "tottakai (melkein) kaikissa lukioissa on tällaisia". 😀 Meillä oli "pyjamapäivä" 100. aamuna. Se oli silloin joskus alkusyksystä, ja edeltäneenä iltana&yönä telttailtiin porukalla koulun pihalla ja herättiin sinä 100. aamuna niin, että tallusteltiin pyjamat ja pikkuset "olotilat" päällä tunneille. 😀 Tais olla torstaiaamu. Sinä iltana taisi olla myös "viralliset" 100. aamun bileet Tigerissa, jonne kanssa viiletettiin bailaamaan. Oli varmaan syksyn kohokohta kaiken sen yo-masennuksen keskellä. Vähän niinkuin tän kevään kohokohdaksi jäänee penkkarit ja abiristeily, jos kaikki hyvin menee. 🙂 Sit meillä oli abikalenteri, joka sijoitettiin ruokalan takaseinään ja jossa oli ideana paljastaa joka päivä joku uusi hauska luukku aina 100. aamusta viimeiseen aamuun asti, mutta sen toteutus meni vähän laiskasti. Ja myytiinhän me myös abimunkkeja, joiden tuotoilla kerättiin rahaa mm. penkkarirekkoihin. Kaikenmoisia perinteitä meidän koulussa kyllä joo… 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *