CHINA, part 7 – Kuvapläjäys Kiinan muurilta

  • Se yksi tietty kohde, joka jokaisen Kiina-matkaajan on vähintään kerran matkojensa aikana nähtävä.
  • Se niin historiasta kiinnostuneelle kuin turistimatkaajalle pakollinen paikka, jossa on ihan pakko käydä.
  • Wikipedian mukaan 21 196 kilometriä pitkä muuri, josta vierailukelpoista ja turisteille avointa pätkää ei kuitenkaan ole pitkälti.
  • Legendaarinen nähtävyys, josta kerrottu myytti ”näkyy kuuhun saakka” ei kuitenkaan ole totta.
  • Ikivanha kivirakennelma, jonka kasaan saamiseen uhrattiin ihan hillitön määrä ihmishenkiä, jotka pakon alla raatoivat itsensä henkihieveriin ja tulivat haudatuksi muurin kivien joukkoon: toisin sanoen kyseessä on maailman pisin hauta.

Muuri, jonka juuressa olevaan turistikauppaan tuhlasin suurimman osan mukana olleista rahoistani, koska en oikein osannut tinkiä, ja koska mun vieressä kulki kokoajan hyvin sinnikäs ja vakuuttava myyjä, joka suorastaan tunki kaikkea tavaraa mun käsiin. Oon huono kieltäytymään ja olemaan kohtelias samaan aikaan varsinkin, kun pitäis puhua jotain muuta kuin suomea.

Rakennelma oli paljon jyrkempi ja raskaampi kivuta, kuin olin odottanut – tosin yllätyskö se, kun myötäili täydellisesti vuoren rinteitä.

Meille sattui osaksi aika täydellinen päivä tuohon retkeen, vaikka tuuli olikin niin kova, että meinas hiukset lentää päästä, ja vaikka taivaalta ropsahtikin parin sekunnin ajan vettä niskaan. Saatiin kaikesta huolimatta nauttia ihanan raikkaasta ilmasta, joka oli aivan luksusta, kun oltiin saatu tuta Pekingin maanantain ja tiistain arkiruuhkien saastehapet.

Kaikkein kauneinta olivat syksyiset maisemat, ja niiden osalta annankin kuvien puhua puolestaan. Seassa on myös paljon kertovia tunnelmakuvia meidän porukan fiiliksestä, olkaa hyvät ja nauttikaa!

kiinanmuuri-opintomatka kiinanmuuri-opintomatka kiinanmuuri-opintomatkaAurinko häikäisi silmiin, kuva © Pinjakiinanmuuri-maisema kiinanmuuri-maisemakiinanmuuri-maisema kiinanmuuri-maisema kiinanmuuri-maisemakiinanmuuri-matka kiinanmuuri-matka

”Pikkuinen tuulenvire…” © Elisakiinanmuuri-matkakiinanmuuri-matkakiinanmuuri-matka

© Elisa  kiinanmuuri-matkakiinanmuuri-matkakiinanmuuri-matka

Pelattiin sellaista peliä, jossa potkittiin toisille jotain sulkahommelia, kuva © Elisa

ps. Skippasin talous-aiheen ja ABB-vierailun ja kiinalaisten lomasta arkeen siirtymistä seuranneet pakokaasusaasteverhot, mutta jos jotakuta kiinnostaa lukea aiheesta, niin tsekatkaa Kiinablogista vaikka Turinaa taloudesta ja Pekingin savusumussa. Kummankin postauksen kuvat ovat minun ottamiani, tekstit ovat allekirjoittaneiden käsialaa.

Matka jatkuu seuraavassa postauksessa!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

2 Responses

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *