Tervehdys Kiinasta

Hengissä ollaan edelleen! Muun muassa Blogger tai Facebook eivät yleisesti ottaen täällä toimi, mutta yksi meidän ryhmäläinen latasi mulle nyt tähän jonkun sellaisen sovelluksen, että kaikki sivut toimii!  Olikin jo ikävä näitä kiellettyjä ihanuuksia.

Mulla ei nyt ole tässä mitään kuvia laitettavaksi, joten joudutte tyytymään tekstiin. Toisaalta, tässä on enää parisen päivää jäljellä, joten kohta jo löydän itseni kotoa ihmettelemästä, miten tää aika oikein kului niin nopeasti. Säät on olleet kuumia, mutta tuun varmasti ikävöimään tätä auringon paistetta sitten siellä Suomen kylmässä sadesäässä.

Mun host-perheessä on (yllätysyllätys) kolme jäsentä, ”mun kiinalainen” (joka käyttää englanninkielistä omakeksimää nimeä Alisha) ja hänen vanhempaansa. Ja toki perheen lemmikit: puhtaanvalkoinen pitkäkarvainen übertyylikäs kissa nimeltä Mimi (jolla on muuten toinen silmä vihreä ja toinen sininen ja joka lähinnä vaan vihaa mua) sekä kolme kilpikonnaa. Oon majoittunut Alishan huoneeseen, eli tiettyä yksityisyyttä on jäljellä.


Ollaan ehditty käydä ryhmän kanssa Kielletyssä kaupungiassa, hutongeilla(vai mitä ne oli…), kesäpalatsissa, sekä host-perheen kanssa TV-Towerissa ja jossain isossa puistossa. Täällä näillä on ollut viikon loma viime sunnuntaihin asti, jonka takia nämä kohteet keräsivät turisteja myös eri puolilta Kiinaa. Ja me, suurimmaksi osaksi vaaleahiuksiset erikoisennäköiset ulkomaalaiset oltiin aika räikeitä siinä porukassa. Toisin sanoen ollaan jo totuttu olemaan valokuvauksen kohteina, enkä ole pysynyt laskuissa siinä, kuinka monien tullut nykimään hihasta: ”excuse me, can I take a picture with you?” tai vähän huonommalla englannin kielellä vain ”photo, photo!” Oltiin joillekin vähän niinkuin toinen turistinähtävyys siinä Kielletyn kaupungin koristeellisten rakennusten rinnalla.


Paljon on kerrottavaa, mutta kerron niistä mielummin sitten kotona omalla koneella ja kuvien kera, kuin tekstiäni ärsyttävästi automaattisesti väärin korjaavalla ipadilla ilman mitään kuvia. Tajuutte varmaan. 😉


Tänään tutustutaan yrityksiin, huomenna mennään Kiinan muurille. Ainut mikä häiritsee, on aikataulusta jotenkin mystisesti pois pudonnut shoppailu siellä Silk Marketissa tai missään muuallakaan. Toivottavasti jotain saadaan järjestettyä, sillä mitä ihmettä mä sitten teen noilla mun tuhansilla yuaneilla, ostan tuliaiset lentokentältä vai? Eeeeeeiiih…..


Pitää kattoa miten järjestyy. Onneksi mun host-perhe on mukava ja varmaan vei mun ostoksille jos pyydän. Ja kaikkein parasta niissä on muuten se, että perheen isä ja tytär puhuvat kummatkin ihan hyvää englantia, perheen äitikin ihan auttavasti. Joten mäkin pärjään hyvin tällä mun kohtuullisen yksinkertaisella enkulla. 🙂 Harmi vain, että Alisha on niin ujo, ettei keskusteluista tule ainakaan kahden kesken oikein mitään…


Mutta jos jollain tulee mieleen jotain kysymyksiä liittyen tähän meidän reissuun tai kiinalaiseen elämään yms muuhun, niin avatkaa sanainen arkkunne, koska mulla on vielä pari päivää aikaa ottaa asioista selvää!


Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *