Etananetin sietoa ja kesäsuunnitelmia

Musta tuntuu että mun loman alku on täynnä ”kivoja pikku vastoinkäymisiä”. Oma osansa on nää fyysiset ikävyydet kuten vähän joka käänteessä vihlovat niskat sekä hyttysten pistot – paikatkin mitä mielenkiintoisimpi: hiusten keskellä päässä, otsassa ja silmän alla just siinä kohtaa mihin silmäpussit yleensä muodostuu (jos muodostuu). Näytän vähän turpaan löydyltä. 😀 Ainiin ja vasemman silmän ripsetkin vammaa! Onneksi täällä ei näe ketään ihmeellistä eikä tapahdu mitään ihmeellistä.

Toisaalta just se on tän koko duunipaikan huono puoli, koska mun sosiaalinen elämä vía tietokone on pahasti romahduksen partaalla ongelman nimeltä nettiyhteys takia. Voisin viettää monia tunteja skypessä yms. kavereiden kanssa jutellen, koska kaks viikkoa eristyksissä normaalista elinympäristöstä ja tärkeistä ihmisistä on mulle aika iso pala nieltäväks, vaikka lähinkin tänne töihin mielelläni. Mutta kun mä lähin tänne oletuksesta, että netti toimii yhtä perfectosti kuin viime vuonna eikä mulle tuu missään vaiheessa yltiötylsää!

Koska talossa on vain yksi mokkula, jota en voi enkä kehtaa varata kokoajan omaan käyttööni, yhdistin koneen nettiin kännykän 3G:n avulla. Yksi päivä sujui hyvin, sitten tuli liittymältä viestiä että käyttöraja on umpeutunut, nopeus palautuu 25.6., voit ostaa lisäpaketin 3,48 eurolla seuraavaan nopeutukseen asti laittamalla viestiä plaaplaa numeroon plaa. Aattelin että okei, ei oo paha jos tolla hinnalla mennään hyvillä yhteyksillä sinne 25. kesäkuuta asti, otanpa sen!

Homma toimi siten sitten eilisen, mutta tänään aamulla tuli sama viesti: ”käyttöraja on umpeunut, nopeus palautuu 25.6., voit ostaa lisäpaketin plaaplaaplaa…”

Ai että onko ärsyttävää… Ei ne sit vois yhtään selkeemmin esittää noita tarjouksia. Kivakiva. Mut joo, laitoin sitten isälle viestä että olisko mahollista, että se voisi ostaa ja lähettää mulle mokkulan (jota olin pyytänyt kyllä jo tulopäivänä, mutta ei ollut ottanut sitä kuuleviin korviinsa…), mutta sieltä tuli tätä perussettiä: ”no eihän skypeillä kannata dataa kuluttaa, ei ihme ettö kuluvat heti kättelyssä”, ”älä ainakaan tilaa niitä lisädatapaketteja lisää tai joudut itse maksamaan niistä”, ”eivät ne mokkulatkaan mitään ilmaisia ole”, ”vaikka saisin hankittua mokkulan, se olisi perillä siellä vasta ma tai ti”, ”koita ymmärtää että oot nyt ympäristössä missä kaikki ei toimi niin kuin kotona” ja ”ymmärrän että sua harmittaa”…

…Ei, et ymmärrä. Sulla ei ole harmaintakaan aavistusta, miltä musta tuntuu, joten älä sano että ymmärrät. Mä tiedän tekeväni kärpäsestä härkäsen, mutta tollanen oikein lietsoo siihen. 😛 Samoin se, kun ihmiset täälläpäässä heittävät läppää mun huonosta tuulesta tai toteavat pirteästi ”elämä on”. —kele—tana.

Mulla on 1000 tekstarin ja 50 min puheajan paketti, josta tekstareita on jäljellä 736 ja puheaikaa 41 minuuttia. Jos ottaa huomioon, että puhuin eilen varmaan erinäisissä pätkissä pari kolme tuntia puheluita&videopuheluita skypen kautta, toi puheaika on aika säälittävän pieni jos sitä rupeen käyttämään. Ja jos en voi käyttää puhetta, kuka tahansa arvaa kuinka nopeasti noi tekstarit kuluu pois…. Mun mielestä se on sitten ihan sama, tilaanko tässä vaiheessa lisää datapaketteja vai tuplaanko laskuni ylimenneellä puheajalla ja tekstareilla… Kaikki tulee kumminki maksamaan.

Että joo, ei mee ihan putkeen. Käytän nyt tätä ”hidastettua 3G-yhteyttä”, joka on suoraansanottuna ihan etanahidas. Plus yhteys saattaa katketa ihan mystisesti millon lystää, yleensä kesken (puhe)keskustelun. Ja sitten vielä kuvien lataaminen flickriin tai suurikuvaisten blogien avaaminen…. argh ja kun en oikeasti ole mikään kaikkein kärsivällisin ihminen. 🙂

Mä olin kuvitellut postaavani tän reissun aikana oikein urakalla, mutta ei siitä näytä tulevan oikein mitään. Tänään olisi loistava kuvailu keli, mutta en ite ole millään kuvaamistuulella. Ärsyttää ja vituttaa ja tekee mieli vain maata sängyssä (tai siis patjalla lattialla) teeveen ääressä, eikä teeveestäkään tule mitään kattomisen arvosta. D:

Oon sitten tylsyydessäni lukenut läpi kesäkuun Demin, Ellen ja MissMixin, vaikka en lähes koskaan niin tee, koska ajattelen irtolehtien ostamisen liian kalliiksi ihan samalla tavalla kuin koen lehtien tilaamisen ylipäätänsä… Mutta oon tehnyt bongailuja, mitä haluan, aion ja harkitsen voivani hankkia, shoppailla ja kokeilla sen jälkeen, kun täältä pääsen – eli arvioilta reilun viikon päästä. Tulin sunnuntaina, ja tarkoitus oli olla 2 viikkoa. Siihen olisi alle kymmenen päivää. Mutta koska kaikki riippuu paljolti siitä, kuinka paljon apua täällä tarvitaan, saattaa lähtö olla joko myöhäisempi tai jopa aikaisempi. Vaikea sanoa. Tässä on nyt ollut 5 päivää peräkkäin aamutöitä, ja sama jatkuu huomenna.

Mutta kaiken tän masistelun keskellä on kiva miettiä, mitä kaikkea tää kesä on tän jälkeen tuomassa mukanaan, ja mitä muuta sitä vois keksiä.

– Shoppailua. Ihan pakko!
– Auringonottoa, jopoilua ja mopoilua. 😉 Piknikillä käynti vois olla aika jees?
– Kiina-projektin keksien myyntiä, eli rahan keräämistä ja säästöä syksyn opintomatkoja varten. 🙂
– Christina Perrin keikka A:n ja H:n kanssa.
– Ajotunteja!
– Yo-kokeisiin opiskelua…?? (tai niinhän mä luulen)
– Reissu Särkänniemeen vanhan yläaste porukan kera
– Toinen kesätyö alkaa heinakuussa ja kestää loman loppuun, mutta työaika on tasainen ja viikonloput vapaata!
– Tahtoisin jollekin pienimuotoiselle reissulle, joko Suomen sisällä tai sitten risteilyn muodossa Tallinnaan tai Tukholmaan.
– Weekend Festival, tosin siinä vaiheessa ite kesäloma on jo ohi. 🙁 Mut se ei tarkoita etteikö voitaisi pitää hauskaa, päinvastoin, sitä joku täyttääkin silloin 18… 😉

Mutta joo, sain tuskalla ja vaivalla ja poppakontseilla ladattua pari kuvaa tähän rektivisiitaksi, kuten nähdä saattaa. Letut on vehnä- ja ohrajauhoisia muurinpohjalettuja, joita tein kymmenhenkiselle syöjäjoukolle… näin ollen leivoin kolminkertaisesti ohjeen mukaisen taikinan ja paistoin noita varmaan tunnin jos en ylikin. Mutta hyviä tuli ja kaikki meni. 🙂

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

2 Responses

 1. Siis missä puskassa sä oikeen oot? 😀 Ja mitä kesätöitä oikeen teet? Ja onko teitä siellä paljonkin, kun kirjotit ettet viitti/kehtaa omia sitä mokkulaa? 😛

  Mä oon ite onneks koko kesän poikaystäävn vanhempien luona, sähkömiesten keskellä, niin ei tarvi hätä iskee jos netti katkee tai sähköt pätkäsee. ^^ Bloggailu on vaan jääny vähän vähemmälle, ku ei oo ehtiny tekee oikee mitään. Töitä, töitä ja töitä.. Mikä kesä'loma' tää tämmönen on. :/

  1. Hahah, Turun saaristossa mantereelta lähdettynä kolmen plus pikkulautan kautta kolmannella saarella eli Houtskarissa. 😀 Eli IHAN puskassa. Teen täällä töitä tädin miehen perunapelloilla perunanpoimijana – ei siis käsin tonkien vaan sellaisen traktorin vetämän koneen päällä. 😀 Ja joo, täällä on 2 pikkusta, 3 "tietokoneajan nuorta" (sisältäen mut), sekä 4 aikuista joista yksi tarkistelee kokoajan säätiloja, että tiedettäis millälailla saderintamat oikein etenee (koska jos sataa paljon, pellot menee velliksi eikä perunoita voida nostaa koska traktori uppoaa siihen mutaan). Että siinä rupeaa nolottamaan, jos varaan sen mokkulan kokoajan itelleni ihan vaan "huvitteluun". 😛

   Haha, mulla on myös ollut 41 tuntia töitä tällä viikolla, aika raskasta mutta hyvä homma, koska sen takia mä täällä oonkin. 🙂 Luultavasti 20. päivä takaisin kotiin.

   Et oo ainoa jolla bloggailu tökkii, täällä ei tapahdu mitään mielenkiintoista eikä oikein ole mitään kuvailtavaa, koska oon yleensä töiden jälkeen niin väsynyt etten jaksa lähteä ulos kuvaamaan, saatika laittautua ja kuvailla itteäni… Tänään oli tarkoitus mennä kävelylle ja kuvailemaan, mutta epäonni potkaisi ja mun seuraksi lupautunut tädin tytär nyrjäytti nilkkansa. 🙁 Ja niin se kävely ja kuvailu sitten jäi…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *