DIY – UNISIEPPARI

DIY eli Do It Yourself, aiheena unisieppari.

Tein tuossa viikonloppuna itelleni unisieppaririipuksen, ja otin kuvia eri työvaiheista. Tein tähän lisäksi pienet selostukset eri työvaihteista, tarkennuksia saa kysellä, vastailen sen mukaan mitä muistan. 🙂

Katselin netistä erilaisia kuvia näistä, ja ainahan niitä pomppii silmille ties mistä, mutta suurin innoistus taisi olla piecesissä yhtenä päivänä huomaamani unisiepparikorvakorut. Oon vaihteeksi ihan peeaa, joten unisieppari koru oli saatava aikaiseksi ihan kotikutoisesti

Ohjeita tsekkailin vähän myös netistä, mutta mitään erityistä en oikein löytänyt enkä käyttänyt, vaan hoidin kaiken aika perstuntumalla.  Lopputulos oli kuitenkin aika siedettävä, ensi kerralla kokeillaan sitten vähän pienempää ja sirompaa ja siistimpää. 🙂

Tässä alla ovat aloitusmateriaalit. Olin yhtenä päivänä ostanut Tiimarista
kahta eripaksuista alumiinilankaa, joista paksumpaa käytin unisiepparin
renkaan tekemiseen. Helmivarastoni on aika laaja, mutta valinnanvaikeus
oli suuri eikä mikään kaikesta huolimatta tuntunut sopivalta.

Tarvikkeet simppelin  unisieppariin tekemiseen:

 • jonkinlainen rengas(esim. alumiinilangasta)
 • teippiä, jolla rengas
  päällystetään
 • (ompelu)lankaa
 • sakset
 • sulkia/höyheniä (ja itse käytin myös liimaa
  helmien ja sulkien kiinnittämiseen)

diy-unisieppari-ohje
diy-unisieppari-ohje
diy-unisieppari-ohje

Taivutin alumiinilangasta (jota on muuten todella helppo taivuttaa ja soveltui tähän hyvin) haluamani kokoisen renkaan, ja päällystin sen kohtuutasaisesti mustalla teipillä (olisin voinut valita vähän paremman ja pitävämmän teipin, mutta en löytänyt).

diy-unisieppari-ohje
diy-unisieppari-ohje

Itse verkon voi kukin tehdä lähes ihan sillä tavalla kuin haluaa. Helmiä ei ole pakko laittaa mukaan. Perusohjeen löytää käspaikasta, itse sovelsin.  En löytänyt mustaa langaa, joten käytin tummansinistä. Joka kierroksen jälkeen on hyvä muistaa kiristää lanka.

diy-unisieppari-ohje

Alemmassa kuvassa huomaa, miten kuvio oikeastaan muuttuu hiukan keskelle tullessa. Syy on siinä, että multa rupes loppumaan lanka kesken, ja oli pakko soveltää vielä vähän lisää (=vaikeusaste nousi). Ensi kerralla viisaammin sitten pitää muistaa varata tarpeaksi pitkä pätkä lankaa, sitä menee yllättävän paljon.

Keskelle laitoin pikkuhelmen, vaikka viisisakaraisen tähtikuvionkin jättäminen olisi varmaan ollut ihan siisti ratkaisu. Loppu langanpätkän piilottaminen on oma taktiikkansa, tarvitaan näppäriä sormia. Ja pitää muistaa tehdä riittävästi solmuja, ettei lähde purkaantumaan!

diy-unisieppari-ohje
diy-unisieppari-ohje

Sulkien kiinnittämistä varten kieritin langan pätkää unisiepparin alaosaksi päättämäni kohdan ympäri pari kertaa, ja pujotin valitsemani ja sopivat helmet kummankin langanpään läpi.

Liimasin sulat päistä yhteen, ja annoin kuivua, jonka jälkeen laitoin päähän riittäväksi katsomani määrän liimaa, ja työnsin liimapään kolmen ensimmäisen helmen läpi, vetäen samalla langasta, ettei se jäänyt runttuun sisälle, ja jotta liima tarttui samalla lankaan, kiinnittäen sulat myös itse unisieppariin.

Mikäli ei käytä helmiä, voi sulat esimerkiksi vain langan kanssa taiteillen solmia kiinni unisiepparin renkaaseen. 🙂

Kieritin ylimääräisiä langanpäitä väri kertaa alimman helmen alaosan ympäri ja solmin kunnolla.

Loppu onkin enää oma lisäykseni, jotta sain tästä vähän korumaisemman näköisen. Kieritin lankaa samalla tavalla renkaan ympäri sulkien vastakkaisella puolella, ja solmin siihen tuon metallilenkin. Lenkkiin kiinnitin yhdestä toisesta korustani ottamani ketjun. 🙂

Ja kunhan liiman antaa kuivua, niin koko homma on valmis!

Mitä tykkäätte? Mielipiteitä?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

0 Responses

 1. ooiii tosi ihana 🙂 vitsit! kiitos vinkistä, voisin itte väsätä ittelleni tollasen!

 2. kiitti,ihanaa,rakastan kaikkii intiaani koruja ym. krääsää. tästä sieppareita tekemään!!!<3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *