Vieraspedin tunnelmallinen sängynpääty – Helposti kahdesta osasta koottuna

diy-sangynpääty

Mun paras kaverini kyläili meillä pitkästä aikaa viime viikonloppuna. Meillä ei turhan usein käy vierailijoita, ja vaikkei tämä vieras mitään erityistä vastaanottoa tai panostusta osakseen kaivannutkaan, sen johdosta kuitenkin ryhdistäydyin hetkeksi.

Odotettua tai ei, tuntuu mukavalta, kun voi tilaisuuden tullen muistaa ystävää edes jotenkin, vaikka se sitten olisikin ”vain” jotain pientä.

Siivosin rakennussuunnittelun kurssin pienoismallien rakentelusta levälleen jääneet silput ja työkalut työhuoneen lattialta. Tartuin jopa siihen aikalailla vihaamaani kodinkoneeseen, jotta sain piiloon ne kaikkein pahimmat kevätauringon paljastamat pölyt. Siivoaminen on oikeastaan ihan siedettävää, kun kuuntelee samalla äänikirjoja. Oon hiukan hurahtanut niihin.

Samalla kun tyhjensin meidän vierashuoneen roolia suorittavan työhuoneen lattialle kertyneitä roinia, mietin, pitäisikö mun tunkea nurkassa orpona seisonut vaaterekki jonnekin jemmaan. Se on satunnaisesti ihan hyötykäytössäkin – ei kyllä juurikaan vaaterekkinä, vaan esimerkiksi macrame-töiden solmintatelineenä. Meidän eteiskäytävä on sen verran kapea, ettei rekki leveytensä puolesta oikein ole kotiutunut sinne. Ja takit tykkäävät olla ennemmin lattialla. :’D

Joidenkin tyhjien laatikoiden alta löysin myös joskus viime kesänä Ikeasta ostamani valosarjan. Ne olivat syksyn kiireiden iskettyä unohtuneet ja jääneet pakettiinsa.

Hetken mielijohteesta päätin yhdistää rekin ja valot.

Ja näin syntyi hyvinkin yksinkertainen, mutta kieltämättä hyvin tunnelmallinen sängynpääty.

(Se ei mielestäni pääse täysiin oikeuksiinsa kuvien välityksellä, mutta varmaan näistä jotain fiilistä välittyy.)

diy-sangynpääty
id-diy-sangynpääty
diy-sangynpääty
diy-sangynpääty

Mitään ihmeellisiä temppuja tai taituruutta ei tarvittu. Ei edes teippiä. Vain tavallinen metallinen rekki, tunnelmalliset valot, ja siihen eteen se meidän lähes normaalin sängyn korkuinen ilmatäytteinen vieraspatja.

Kevytrakenteisuudessaan tällainen sängynpääty on helppo siirtää, ja siksi kätevä väliaikaiseen käyttöön.

Jos vertaa vaikka meidän oman sängyn puulaudoista rakennettuun sängynpäätyyn, tätä on helpompi siirrellä, tai vaihtaa muuhun käyttöön tarpeen mukaan.

Mutta vaikka olisikin väliaikainen, lopputulos näytti siltä, että joku voisi hyvin asua tässä huoneessa pidempäänkin kuin pari yötä. Sen verran viihtyisäksi se huoneen nurkka tällä muuttui. Ja meidän vieraallakin taisi olla tässä mukavat oltavat.

Mieleen tuli, että tällainen sopisi kyllä hyvin myös normaalin sängyn päädyksi. 

Helppo koota ja hinnaltaankin edullinen (etenkin jos hankkii rekin ja valot vaikka Ikeasta), eikä vaadi mitään erityisiä kommervenkkeja. Siksi päätin kirjoittaa tästä ideasta oman postauksensa, vaikka se muutoin aika pieni ja yksinkertainen idea onkin. Jos joku vaikka kaipaisikin juuri omaan sänkyynsä tai vierashuoneeseen vähän lisätunnelmaa, tätä on helppo soveltaa. 🙂

Tämä nimenomainen rekkimalli (lienee Ikeasta sekin) sopinee parhaiten juuri 80-100cm kokoiselle sängylle, mutta rekin/ripustustelineen koosta riippuen vastaava järjestely toimii leveämmissäkin vuoteissa.


Onko sinun sängylläsi jonkinlainen vastaava, erillinen sängynpääty?

diy-sangynpääty

Sattumalta ne sängynpäädyn valojen seinälle luomat ympyräkuviot toimivat myös aika kauniisti vastaparina tälle huoneen toisella puolen asetetulle pyöreälle lampulle. 🙂 Aika tunnelmallisia, vai mitä?Mukavaa ystävänpäivää!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

3 Responses

  1. Toi näyttää aivan ihanalta! En olis kyllä ite koskaan keksinyt tollasta ratkasua tolle vaaterekille 😀 Omistan ite samaisen vaaterekin ja itelläni se tosin on "serminä" asun yksiössä poikaystäväni kanssa ja joskus on ihan kiva saada se oma nurkkaus, varsinkin nukkumaan mennessä

    1. Kiitos Paula! 🙂 Tuo toimii varmaan tosi hyvin serminä, eipä tullut mulle edes mieleen! Voin hyvin kuvitella, että joskus haluaa luoda ympärilleen omaa tilaa, varsinkin jos muuten on yhdessä tosi tiiviisti. Muistan elävästi kun oltiin ekaa kertaa Roopen kaa yhdessä pidemmässä reissussa, ja matkan loppupuolella mun menin päivä hetkeksi (ehkä tunniksi) hotellihuoneen isoon vaatekaappiin räpläämään kännykkää, että sain omaa tilaa&rauhaa, kun toisen naama alko liikaa nyppimään. :–D

  2. Ihan superkiva tunnelmanluoja! Ei olis kyllä ittellä tullut mielenkään väsätä sängynpäätyä noista "osista", vaikkei niitä toki kotoa löydykään.
    Mahtava idea siltikin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *