DIY – Meikkipeiliin valot helposti led-valolistasta

meikkaus-valot

Mun meikkauspöytä on makuuhuoneessa ikkunaan päin. Esittelin tämän nurkkani täällä ekaa kertaa lähes tasan vuosi sitten. Paljoa ei ole muuttunut.

Valtaosan vuodesta tässä on tosi mukava meikata pehmeässä luonnonvalossa.

Mutta syyskuun puolella siirryttäessä sai taas huomata, miten aamuista alkoi loppua valo kesken. Tää pimeä vuodenaika ei oo mikään kaikkein helpoin, jos ei halua tökätä ripsarilla silmään tai kulkea kaupungilla selkeät meikkivoiderannut poskilla.

Huono meikkausvalaistus on ollut mulla ongelma niin kauan kuin muistan.

Se meikkaaminen ei kuitenkaan ole koskaan kiinnostanut mua siinä määrin, että olisin saanut korjattua ongelmaa. Sitä on sitten vaan kuljettu astetta sotkuisemmissa meikeissä talvien läpi. 😀

Nyt en vaan jotenkin enää jaksanut sitä tihrustamista. Kun kerran on meikkauspöytä ja -peili, niin voisi siinä olla siedettävät valotkin.

meikkaus-valotKun valot eivät ole päällä, peilin led-listoja ei juurikaan huomaa.

Rajoituksia sopivalle lampulle toi se, ettei sitä voinut kiinnittää seinään, eikä se saanut jäädä seisomaan peilin taakse.

Käytännössä siis tiesin, mitä tarvitsin: peilin kumpaankin sivuun kiinnitettävät valonauhat.

Vaikka olin nähnyt led-valosysteemeja monissa hienoissa itsetehdyissä väkerrelmissä, ne näyttäytyivät mun silmissä jotenkin erityisen vaikeilta. Ja sähköön liittyvät projektit kammoksuttavat vähän muutenkin. Että mitä jos mokaa, saa säkärin tai aiheuttaa tulipalon.

Toiseksi, mulla ei ollut aikaa ryhtyä mihinkään liian isoon projektiin. Eikä oikeastaan ollut aikaa edes perehtyä mihinkään valo- tai sähköjuttuihin.

Piti vain saada jotenkin hyvä valaistus helposti, nopeasti ja mielellään edullisesti.

Lopulta homma hoitui niin, että kerran kotimatkalla kävelin Clas Ohlssonin ohitse, pyörähdin hetken mielijohteesta sisään. Kysyin myyjältä, mikä olisi helposti koottava led-valosysteemi tähän tarkoitukseen, ja lähdin kotiin pari led-tikkua ja -liitäntälaite kourassa.

Ja siitä se homma lähti rullaamaan.

meikkaus-valot
Kuvassa yhteen liitetyt LED-valolistat ja -draiveri.

Tähän valaistuun peiliin tarvittiin:

  • Peili (omani on ikeasta)
  • Led-valolistoja (itse käytin kahta LED-valolistaa sävyssä warm white, ja kiinnitin ne LED-draiveriin eli liitäntälaitteeseen)
  • Teippiä tai liimaa tai jotain muuta vastaavaa
  • (Hienosäätöä varten esim. vaneritikun palasia ja alumiiniteippiä)

Näin homma eteni käytännössä:

1. LED-valolistojen kokoaminen

Led-listat eivät ainakaan olleet vaikeita koota. Piti vain katsoa siitä kuvallisesta ohjelapusta, että mikä tungetaan kiinni mihinkin, ja miten päin.

Kaikki osat ja oleelliset liitoskohdat voi nähdä näistä mun kuvista ja gifeistä.

meikkaus-valot

2. Valojen asettelutestaus sopiville kohdille

Etsin valolistoille sopivat kohdat peilistä, ja testasin teippaamalla. Totesin, että vaikka valot on paras suunnata suoraan eteenpäin, vaikka se kirkkaus vaatiikin totuttelua.

Ja unohdin ne varmaan pariksi viikoksi niille sijoilleen, niiden nopeasti huitaistujen testausteippiensä kera.

3. Mahdolliset lisätoimenpiteet & hienosäätö

Nämä LED-valolistat olivat vähän lyhyemmät kuin peilin korkeus kokonaisuudessaan, joten tein samanlevyisestä ja paksuisesta vaneritikusta pienet jatkopalat. Ei oo pakko, paitsi jos iskee tämmönen perfektionismi.

Ja joo, tommosta vaneritikkua löytyi sattumalta valmiiksi mun kaapista. Pienoismallirakentelun jämäpalojen hamstraamisen selvästi kannattaa.

Teippasin listat ja sopivan kokoiseksi sahatut vaneritikkupalat yhteen, ja päällystin valolistojen valojen alapuolelle jääneet osat alumiiniteipillä.

meikkaus-valot
meikkaus-valot

4. Valojen kiinnitys peiliin

Kiinnitin listat peiliin kaksipuoleisella teipillä ja takaa alumiiniteipillä. Sen sävy oli sama kuin tuon peilin selkämys.

Liima oli varmaan ollut helpompi, mutta halusin pitää vaihtoehtona sen, että nuo tikut on mahdollista myös irroittaa, jos tarve vaatii.

5. Johdot piiloon

Muotoilin ja teippasin johdoille mahdollisimman huomaamattoman reitin peilin taakse, josta ne ujuttautuivat pöydän alle.

meikkaus-valot
meikkaus-valot
meikkaus-valot
meikkaus-valot
meikkaus-valot

Ja siis hitto että nää ovat muuten kirkkaat!

Siinä ainakin herää aamulla, kun nämä räväyttää auki. 😀

Tää mun peili on kohtalaisen pieni näin kirkkaille valoille, jotka porottavat lähes suoraan kasvoja kohti. Sellainen hitaasti kirkastuva versio olisi ehkä inhimillisempi, mutta enpä tullut ajatelleeksi. Enkä tiedä, onko sellaisia led-listoja edes saatavilla.

Elin niin pitkään aamupimeydessä, että aluksi kaksi tällaista valotikkua oli mulle liian kirkasta: piti aina peittää toinen, etteivät silmät kärventyneet. Mutta nyt näihin on jo tottunut.

meikkaus-valot
id meikkaus-valot
meikkaus-valot

Pari valon määrää havainnollistavaa naamakuvaa. Näissä oli päällä ainoastaan tuon peilin valot.

Hiukset näyttää siltä kuin olisin juuri herännyt päikkäreiltä. Ehkä olinkin, en muista enää.

Jos jotenkin pitäisi oma mielipide tiivistää, niin on kyllä hyvät valot laittautua.

Ei oo valittamista. Näkee melkein liiankin tarkasti kaikki rivistä karanneet kulmakarvat ja maanalaiset finnit.

Ja saa snapchatin naamafiltterit luulemaan, että mun leuassa on toinen naama.

led-valo-peilisnapchat-bugi


Lopputulos (ja leukanaama) vilahti jo aiemmin syksyllä snapissa ja instastoryssa. (snapchat: helmihytti)

Mun mielestä tää on vähän kuin minimalistisempi ja helpommin liikuteltava versio sellaisista Hollywood-tyylisistä meikkauspeileistä.Mitä tykkäät lopputuloksesta? Millaisessa valossa ja paikassa sä laittaudut (jos laittaudut)?

Nyt mä enää ihmettelen, miten ihmeessä oon ennen selvinnyt ilman näin tehokasta valoa… Siis kuten viime vuonna, kun mulla oli tää sama pöytä ja peili ja aikaiset aamuherätykset, mutta ei tämmöstä valoa. Vessassakin on aika hämärää. Eli oon selkeesti lähes sokkona meikannut. Tai puoliunessa.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

2 Responses

  1. Huippu idea! Mulla on samainen peili käytössä, ja mietin löytyisköhän jostakin ledit jotka toimis pattereilla? Seinään kytkeminen ei nimittäin oo vaihtoehtona.

    1. Kiitti! 🙂 No luulis että pitäis jostain löytyä. Mulla ainakin on ihan jotain tunnelmavalonauhojakin, jotka on paristokäyttösiä… Selasin vähän tota Clas Ohlssonin valikoimaa ja en ihan tätä vastaavaa en äkkiseltään löytänyt, mutta ehkä tää saattais osuu aika lähellä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *