Kampauskuvausten kulisseissa

Olen mukana Indiedaysin ja Biozellin yhteistyökampanjassa, jonka puitteissa olin perjantaina seuraamassa Brand New Face -mallifinalistien kuvauksia.

Meitä oli mun lisäksi kaksi muuta bloggaajaa, Silja ja Katja, joiden hommana oli toimia ns. back stage -toimittajan & behind the scenes kuvaajan roolissa. Tai joskus jopa behind the scenes -kuvien behind the scenes kuvaajana, mitä näitä tilanteita päivän aikana nyt ikinä tulikaan. Joskus saattoi olla kerralla jopa reippaasti yli viisi kameraa kohdistettuna yhteen malliin, en yhtään ihmettele jos hekin olivat välillä aika hämmentyineitä!



Lotta ja ihana Biozellin colormaskilla värjätty oranssi tukka!


Biozellin pinkistä rasberry-colormaskista saa heleää vaaleanpunaista, kun siihen sekoittaa hoitoainetta.


Iris ulkona muotikuvauksissa.

Siellä perjantain kuvauspäivässä oli mukana kaiken kaikkiaan 15 mallifinalistia, joista jokaisella bloggaajalle oli osoitettu viisi, joita päivän aikana sitten eniten seurasi. ”Mun” malleihin lukeutuivat Nea, Ida, Lotta, Joonas ja Iris. Kaikki mallit olivat jopa yllättävän potentiaalisen näköisiä ja oloisia, että oli vaikea veikata etukäteen, kuka kisan voittaisi. Ja mä tunsin itteni ihan hobitiksi siellä pitkien säärten välissä vilistäessäni.

Yleisilmapiiri vaikutti sellaiselta jännittyneen vakavalta, mikä lieni sinänsä ihan luonnollista, kun kyse oli tosi jännästä päivästä! Kaikilla ei kumminkaan ollut tällaisiin kuvauksiin osallistumisesta aiempaa kokemusta, ja vaikka olisikin ollut, kyse oli sentään kilpailun tärkeimmista kuvista sitten niiden Instagram-kuvien, joiden perusteella heidät oli jatkoon valittu. Ja upea saavutus sekin, yli tuhannen hakijan joukosta 15 parhaan joukkoon!

Valtaosasta sai hiukan ujon vaikutelman, mutta se saattoi johtua ihan vaan itse tilanteesta ja siitä, ettei kukaan tainnut tuntea toisiaan. Sillä kuvauksissa kukaan ei vaikuttanut ujolta tai aralta, vaan se heittäytyminen, kaikkensa antaminen ja ohjeiden kuunteleminen olikin hyvin ammattimaisen oloista!

Osalla porukasta päivä oli todella pitkä, mikäli samana päivänä oli pitänyt reissata joltain toiselta paikkakunnalta kuvauspaikalle. Päiväohjelmaan kuului kahdet pääkuvaukset ASUSin ja Biozellin teemoissa, joissa kuvaajana toimi Lars Johansson, mutta niiden lisäksi oli myös monia muita kuvauksia, vähän tyylillä mitä ikinä nyt paikalla olleet kuvaajat päähänsä saivatkaan. Malleja saattoi huidella pienissäkin vaatteissa ympäri rakennusta, rappukäytävää ja lähiympäristöä kuvaajien johdattamina. Siinä testattiin samalla heidän heittäytymis- ja muuntautumiskykyään, joka mallinammatissa on hyvin tärkeä ominaisuus. Mäkin seurasin kertaalleen Iristä, kun hän läksi kuvaajan kanssa parin korttelin päähän sisäpihalle kuvaamaan – onneksi oli aurinkoinen ja kohtalaisen lämmin päivä, niin sää todella suosi noita muotikuvauksia!

Sitten neljän aikoihin iltapäivällä kuvaukset alkoivat olla purkissa. Mallit saivat vielä palautetta Brandin toimitusjohtaja Toni Korpinevalta ja Head Booker Noralta ja pääsivät juttelemaan kansainvälisen Next-mallitoimiston Euroopan scoutin johtajan Andrean kanssa, mutta muutoin he pystyivät jo huokaisemaan helpotuksesta helpostuksesta päivän päättyessä, ja jännityksen siirtyessä kuvauksista lauantain voittajajulkaisujen suuntaan.

Tässä ASUSin palkinnon voittanut Nea.


Oikeesti, monella oli niin sinisiä silmiä että huhhuh! Kuvassa Paras fotogeneettinen kasvo -palkinnon voittanut Ida.


Tässä suloinen Joonas jolta onnistui niin tuimat ilmeet kuin hurmurihymy. 😀


Jututin hiukan toista mallien kampaajista, Kampaamo Dynastian Heidi Kousaa, tämän kevään ja tulevan kesän hiustrendeistä, ja selkeimmin sen voisi ilmaista niin, että 70-luku tulee ja lujaa! Boheemi hippityyli, sellainen vähän huoleton look, luonnolliset hiusvärit, letit, keskijakaus, hiuskorut, ei liian siloitellut kiharat ja mitä kaikkea näitä nyt onkaan.

Voisi sanoa, että tuo trendi sopii mulle ainakin täydellistä. En yleensä juokse kuumimpien muoti-ilmiöiden perässä, vaan pukeudun ja laittaudun siten kuin tykkään – siksi on hauskaa, että on pitkästä aikaa semmonen kesä, kun se mulle luontaisin ja mieluisin tyyli on yleisestikin ottaen muotia, ja kun tää mun iänikuinen, arkinen hiustyyli keskijakauksineen ja lettikiharoineen on hyvinkin IN, haha!

Tässä yllä vielä muutama kuva mun omista suosikkikampauksiani niiden vähän perinteisempien lisäksi: Biozellin colormaskeilla vaaleanpunaiseksi värjätty hattarapilvi, tyylikäs korkea kampaus joka sopi niin täydellisesti kyseisen mallin kasvojen muotoon ja meikkiin, ihana vallaton kiharapehko ja semmoisia Hobitti-leffan Tauriel-haltia -viboja aiheuttanut tyylikäs lettikampaus.

Näiden laittamista kun katsoi, niin väkisinkin alkoi haaveilemaan, että kumpa itsekin olisi voinut istahtaa meikattavaksi ja laitettavaksi: joku hieno kampaus ja meikki olisivat kepeästi lyöneet laudalta mun pommiin nukutun aamun pikameikin ja sotkukampauksen, haha. Nuo Biozellin colormaskit olivat hyvin kiehtovia, ja itekin mietin josko sitä kokeilisi heittää jotain rohkeampaa väriä hiuksiin sellaisen avulla, vaikka nyt vapuksi, kun sen saa sitten kumminkin muutamassa pesussa pois. Ainoa pulma on päättää, mitä väriä testaisi, kun oranssi on hyvin pitkälti jo koettu, eikä vaaleanpunainen ultimaattisesta söpöydestään huolimatta mulle ikinä sopisi, se on varmaa.

Siinä vielä kaikki finalistit yhdessä, pitkän päivän päätteeksi. Eilen Indiedays Blog Awards gaalassa julistettiinkin kaikki Brand New Face -kilpailun voittajat, niistä voi lukea lisää täältä!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

2 Responses

  1. Aivan ihana, mielenkiintoinen postaus, ja samalla voisin kai kehaista myös tätä uutta ulkoasua! Ja mun on pakko myöntää, että sun tukkaan mä haluaisin tehdä kamalasti erilaisia kampauksia 😀

    1. Isot kiitokset, kumpaankin kehuun! 😀 Haha joo, mä kyllä toivon aina välillä, että kumpa lähipiirissä olis joku jonka sormet syyhyäis päästä tekemään kampauksia, kun niin kovasti tykkäisin semmosista mutten ite osaa enkä millään jaksais vaivautua opettelemaan. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *