Ahtaiden tilojen kuvaamisen tuska

Tiedättekö, kuinka haastavaa asua pienessä kämpässä ja kuvailla mitään ruokalautasta isompia asioita, kun ei omista laajakulmaobjektiivia (eikä kännykkäkuvalaatu kelpaa)? Tässä muutama ihana yksityiskohta mun valokuvausarjesta:

  1. Kameran pitää seistä oikeastaan jo reippaasti toisen huoneen puolella, jotta itsensä saisi mahtumaan kokonaisena seisaalteen kuvaan. Ja tämäkin onnistuu vain vain pystykuvissa.
  2. Kun kuvaat istuvaa itsestäsi vaikkapa videolle, kameran pitää silti nököttää metrien päässä, ettei puhekaan meinaa kuulua sinne asti.
  3. Kun yrität nopeasti kaivaa kameran esille kuvatakseen jotakin, jonkin tilanteen, kuvausasentosi on kummallinen takakenovenytys kädet ja kamera korkeuksissa, ehkä otat pari askelta taaksepäinkin, törmätäksesi yleensä vain seinään tai muihin ihmisiin.
  4. Jos haluat välttämättä saada kokonaisen huoneen kuvaan, joudut käyttämään sen vuoksi monta tuntia photoshopin ääressä yhdistellessäsi yksittäisistä kuvista yhden ison kuvaa. Ja nurkat jäävät silti pimentoon.

Arvasitko, että tuokin yksinkertainen parvekekuva oli väännetty kasaan kahdestatoista eri kuvasta?

parvekepalapeli

Kuinka moni tuntee tai on kokenut saman tuskan?

Joo, mulla on tapana nähdä visioideni eteen vaivaa, mutta on se myönnettävä, että alan olla jo aika kypsä jonkin kunnollisen laajakulmaobjektiivin hankintaan. Niin hyvä kuin tämä 35mm f/1.4 -objektiivi valovoimaltaan onkin, sen kuva-ala on moniin tilanteisiin ihan liian ahdas. Laajakulmalle olisi käyttöä, ja se on tähtäimessä – heti kun vaan saisin säästettyä siihen riittävästi rahaa.

Ja kunhan en nyt vain  lipsahtaisi harhateille tän mun samanaikaisen kamalan polaroid-kuumeen vuoksi… Siis apua, senkin tietää aika turhakkeeksi, mutta pään sisässä kirkuu kauhea ”minähaluan” -kuoro.

Tässä postauksessa ei tosiaan ollut tämän kummempaa pointtia, halusin vaan jakaa teille palan tuntemuksistani kärsimyksistäni. 😀 Mulla tää on viikonloppu ja -vaihde on jotain ihan kamalan työntäyteistä, tiistaina olis vaihteeksi yksi isompi deadline enkä tosiaan oo ajoissa liikenteessä… Lyhyesti tiivistettunä, opiskelumotivaatio ihan jossain teillä tietymättömäillä. Mutta mukavaa viikonloppua teille kaikille!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

2 Responses

  1. Samaistuin! Kittiputken kanssa tappeleminen ei hirveästi nappaa just noissa sun kuvailemissa tilanteissa… 😀 Tai varsinkaan videokuvaus.

    1. Videokuvaus unohtuikin mainita noista!! Joo argh, voispa lottovoitto osua kohdalle ilman et ees lottois. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *