DIY – Palmikkoneuleella tehty panta

Neuloin itselleni taannoin palmikkopannan, koska no, huvitti kerrankin tehdä myös itselle jotain pientä nättiä, kun joululahjoiksi tuli neulottua niin paljon pipoja sun muita muille. Nämä kuvat ovat oikeastaan jo viime viikolta, mutta säästelin niitä tarkoituksella tänne asti, koska tiesin, että tämä viikko tulisi olemaan juuri niin kamalan kiireinen, kuin etukäteen vain pelätä saatoin.

palmikkoneulepanta palmikkoneulepanta palmikkoneulepanta palmikkoneulepanta palmikkoneulepanta palmikkoneulepanta palmikkoneulepanta

Koska oon vähän kyllästynyt neulomaan pipoja, palmikkopanta oli kohtalaisen nopea ja yksinkertainen vaihtoehto, ja sellaista mulla ei ennestään ollutkaan. Aikaa meni parin illan verran, joskin niiden iltojen välillä oli parin viikon tauko, koska mun piti tilata lisää lankaa netin kautta, kun tuota samaa sinapinkeltaista myboshi-lankaa ei löytynytkään mistään kaupasta.

Otin mallia Novitan ohjeesta, johon kuuluvaa neulekaavaa oli tosi helppo seurata.

Käytin kuuden millin paksuisia puikkoja ja ohjeesta muutin ainoastaan neuvottua pannan pituutta (52 senttiä), koska ihan siitä oman pään koostahan se riippuu, miten pitkä palmikosta kannattaa tehdä. Mä tämmösenä pallopäänä jatkoin lähes kuuteenkymmeneen senttiin asti, että neulos säilyttäisi muotonta vielä päähän asetettunakin, ilman turhaa venymistä. Sain myös tuolla samalla langalla ommellen viimeistelyä neuloksen päät yhteen niin, että edes mun ei ole helppoa enää erottaa sitä saumakohtaa.

Tykkään että tuo onnistui tosi hyvin, tuli just sopivan kokoinen ja pystyy käyttämään mitenkä vain, oli hiukset sitten kiinni tai auki, päällä tai alla.


Mitä te pidätte, sopisko tuommonen teidän tyyliinne? Hiukan toi väri tekee sen, että näyttää kuin tuo olisi punottu leveästä pastasta, haha.

Ajattelin aluksi ompelevani tuonne sisälle jonkinmoisen lämpövuoren esimerkiksi fleece-kankaasta, koska mun korvat jäätyvät tuulessa ihan alta aikayksikön, eikä neuloksessa ole yhtään eristystä tuulelta, vaikka lanka olisikin paksua. Ei ainakaan niin paljoa, että se riittäisi mun korville. Mutta nyt ei ole aikaa lisäfuunille ja kevätkin on pikkuhiljaa tulossa, joten saa nyt nähdä, jääkö tämä nyt tällaiseksi puolilämpimille välikeleille paremmin sopivaksi lämmikeasusteeksi.

Tää viikko on nyt kiirepaniikkia yhden koulutyön ja sen RUK-mekon kanssa, joista ensimmäinen tökkii mun läppärin liian pienien tehojen takia ja jälkimmäinen junnaa koska ensimmäinen edistyy liian hitaasti. Ei voi muuta kuin toivoa, ettei tekniikka pettäisi ja että saisin kaiken ajoissa valmiiksi… Pidetään peukut pystyssä.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

4 Responses

 1. Tää postaus tuli niin tarpeeseen ;___; Äiti toi yks päivä kaupasta mukanaan sellasta ihanaa, tummaa, syvänvihreää lankaa, ja en oo keksiny mitä tehdä siitä mutt holy moly, toi panta on ihana. Kysymykseesi vastauksena, ett voisin todellakin ujuttaa tyyliini! Rakastan kaikkia päähineitä, vaikka mulla niitä liian vähän onkin.

  Ainoa vaan, ett mull meinaa mennä hermot palmikkoneuleen kanssa. Yngh. Ihme säätämistä. Toisaalta oon aiemmin kattonu vaan Dropsin ohjeita, ja niissä on aina jotain outoja kikkailuja, ja ne on aina ihan liian isoja mun päähän, ja sit joudun kaventamaan ihan järjettömästi, eikä ne menis hyvin. Toivokaamme siis, että ton saa integroitua myös mun kirpunpäähäni O.o

  P.S. Ei tasan näytä miltään pastalta. Oon tuijottanu tota alinta kuvaa nyt varmaan viis minuuttia ja yrittäny saada sen näyttää pastalta, mutt ei toimi. Sorry, mutt ei. Ehkä hyvä näin? xD

  1. Voi kiitos, tää kommentti edustaa just sitä, miks tykkään jakaa mun tekeleistä ideoita täällä: niistä voi olla muillekin iloa myös muuten kuin katselumielessä. Jee! <3

   Mulla tuon palmikkoneuleen neulomista on auttanut tuollainen erikoiskoukku, tommonen harmaa joka mulla tuolla ekassa kuvassa näkyy. Siihen saa poimittua silmukat työn eteen tai taakse semmosia palmikon ylitse/alitse -meneevää kohtaa varten tosi kätevästi! 🙂

   Se pasta-mielikuva saattoi johtua ihan vaan mun omasta väsymyksestä, joten varmaan ihan hyvä ettei muilla tuu samaa mieleen. :'D

  1. Kiitos! Tää oli tosi pieni projekti, sopii mun mielestä hyvin aloittelijoillekin! 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *