3 ideaa joulukorttien maalaamiseen

Huh, mulla alkaa tulla vähän hoppu näiden kanssa. Aikaisemmat luukut oli ajoissa valmiina, tän luukku aika viime tipassa… Pitäisi vähän kiriä, onneksi sentään kaikki ideat on kasassa.

Tästä luukusta löytyy vinkkejä joulukortteihin, yksinkertaisin maalauskonstein.

Mä oon omasta mielestäni aika kehno maalaamaan, varsinkin kun vertaan itteäni opiskelukavereihini, joista löytyy jos jonkinlaista toinen toistaan hämmästyttävämpää taituria. Näihin kortteihin ei kuitenkaan vaadita mitään sen suurempia maalaustaitoja, vaan niistä voi saada tunnelmallisia aika pienellä vaivalla, kunhan vain uskaltaa kokeilla.

Tein nämä akvarelleilla maalaten ja 300g-paksuiselle paperille, vaikka toki vähän ohuempikin kelpaisi (ei kumminkaan mikään luiru kopiopaperi). Kannattaa teipata korttipohjat maalarinteipillä kiinni maalausalustaan/pöytään ennen aloittamista, helpottaa kummasti työntekoa.

diy-joulukortti-askartelu diy-joulukortti-askartelu

1. ”Märkää märälle” + yksityiskohdat ohuella tussilla korostaen

Kun rajaa pensselillä ja vedellä jonkun alueen, ja siihen sitten heittää väriä päälle, se väri pysyy hyvin siellä sen haluamasi kuvion rajojen sisässä. Kuten vaikka tässä joulukuusen koristepallossa, johon yritin saada jonkinlaisia väriliukuja huiskimalla värejä sekaisin.

Pallon kuivuttua huiskin sen viereen ohuella pensselillä kuusenoksia muistuttavia viivoja. Ennen kuin ne ehtivät kokonaan kuivua, pehmensin niitä vedellä. Koitin myös roiskia, mutta se ei ihan ottanut onnistuakseen.

Kun koko kuva oli kuivunut, täsmensin ohuella tussilla palloon ripustusnarun ja sen kiinnityskohdan. Tällä tavoin muutoin epämääräiseen kuvaan saa kummasti ryhtiä. Olisin halunnut huiskia tuohon päälle vielä jotain bling-bling-glitteriä, mutta sellaista ei nyt tähän hätään ollut.

diy-joulukortti-askartelu diy-joulukortti-askartelu

2. Liitua alle ja maalia päälle

Vahaliidut ja öljyliidyt hylkivät vettä, se taidettiin oppia jo joskus ala-asteen kuvistunneilla. Mutta tuleeko se sama kikka enää joulukorttien kohdalla mieleen, kun ala-asteesta on jo monia vuosia aikaa?

Mä kaivoin mun vanhat liidut esiin ja kokeilin piirtää ensin pohjalle ”lumisen kuusen” raamit ja pari tähteä, jonka jälkeen maalasin päälle sinistä ja vihreää. Aika hyvin se onnistui, eikä ole liian selkeä! Kokeilin samaa myös värillisillä liiduilla, kun yritin tehdä revontulet ja maisemaa ja niiden päälle mustaa maalia, mutta se ei onnistunut yhtä hyvin kuin tämä.

diy-joulukortti-askartelu

3. ”Pistetekniikalla” hahmottelua

Mulla tuo pistehahmo on olevinaan poro. En omistanut sille omaa erillistä kuvaa, kun se kumminkin käsittää vain pieniä erivärisiä ja -vahvuisia ohuella pensselillä tehtyjä pisteläiskiä. Taustalle tein haaleampia pisteitä, kun tuntui että tuo poro pomppasi muuten liian voimakkaasti esiin.

En tykkää piirtää tai maalata eläimiä. Korkeintaan kissoja ja lintuja. Muuta en osaa enkä jaksa edes opetella. Mutta ainakin mä tykkään tuon poron sävyistä, vähän vaihtelua joulun perinteiseen punainen+vihreä -maniaan.

joulukortti-ideoita

Tässä valmiit kortit. Ei mitään mestariteoksia, mutta sen verran mukavia, että voisivat sopia sukulaisille tai kavereille joulukortteina postitettaviksi. Tai ainakin pakettikorteiksi. Vai mitä te tykkäätte?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

8 Responses

    1. Kiitos, jopas se on tykätty, mä tykkään ehdottomasti eniten tosta kuusesta. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *