Piparminttukynnet

Mä en lakkaa mun kynsiä kuin ehkä maksimissaan kerran tai kaks per vuosi. Saattaa johtua siitä, etten vieläkään oo saanut raahattua mun lakkaputelleja (kaikkia niitä alle kymmentä kappaletta) Espoosta Tampereelle, mutta toinen syy on ihan vaan laiskuus. Lakkaaminen ei muutenkaan oo niin helppoa, ja se on ärsyttävää, kun mielessä olisi niin siistit visiot ja sitten ne eivät kumminkaan koskaan onnistu niin hyvin kuin alunperin oli ajattellut.

Nämä kynsilakkailut ovatkin mun tämän vuoden ensimmäiset ja viimeiset. Ja kerrankin kynnet olivat mukavan pitkinä, että oli mitä lakata! En ikinä kirjoita tästä aiheesta blogiin, mutta tää sopii nyt kivasti yhdeksi kalenteriluukuksi, kun askartelukiintiö alkaa jo pikkuhiljaa olla täynnä. Tässä vaiheessa paahdan muutenkin ennemmin kaikkien joululahjojen kimpussa (ai miten niin mattimyöhäinen), eikä aika enää oikein siitä ylimääräisille hommille…

Piparminttukynsien lakkailuun käytin valkoista ja punaista lakkaa, sekä teippisiivuja tarkkojen raitojen teon helpottamiseen. Ohjeena käytin tätä (tuolta löytyy myös muita tosi söpöjä jouluisia lakkausideoita!), josta sai käsityksen että näiden pitäisi olla aika helpot tehdä. Joo, eli siis tämmöselle kokemattomalle ne eivät sitten olleetkaan ihan niin helpot. Tai sitten joko mun lakat ovat ikivanhoja tai ne ovat muuten vain liian paksuja tököttejä. Tai sitten mulla ei vaan oo riittävästi kärsivällisyyttä odottaa riittävän kauaa lakkojen kuivumista – ruttaantumisilta ja sotkuilta ei siis ihan vältytty.

Jouluiset, mutta eivät liian monimutkaiset tehdä, eivätkä esitä liian selkeästi mitään symbolia. Toivottavasti säilyisivät nätteinä edes joulun ylitse, etten vaan hajamielisyyksissäni raapisi noita irti ihan ennen aikojaan…


Onko teistä kukaan lakkaillut/laittanut minkäänlaisia joulukynsiä tai muuta vastaavaa?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

10 Responses

  1. Ajattelin itsekkin pitkästä aikaa lakata kynnet joulun kunniaksi. Oon laiskistunut hirveesti lakkaamiseen suhteen vaikka enen vaihtelin lähes päivittäin eri lakkoja kynsiin. 🙂 Vois ehkä ottaa tätä ideaa jos vaan punasta ja valkosta löytyy vielä käyttökunnossa!

    1. Kiva! Joo mäki jaksoin joskus enemmän, mutta en enää pitkään aikaan, varsinkin kun kesätöissä ei edes saanut olla mitään lakkoja kynsissä eikä sit kouluarkena oikein jaksa. :/ Punanen ja valkonen ovat mun mielestä sopivan jouluinen yhdistelmä, vihreäkin olisi, mutta mä en ainakaan erityisemmin välitä vihreästä väristä kynsissä. 😀

  2. Mulla on tällä hetkellä ihan tylsästi punaiseksi lakatut kynnet, joissa on päällä kulta-vihreää glitteriä 😀 Nää sun on kyllä tosi söpöt, voisi kokeilla seuraavaksi laittaa kaikki kynnet tuollaisiksi raidallisiksi!

    1. Ei nuo sunkaan mun mielestä ainakaan kuulosta tylsiltä, mutta kiva jos tykkäsit ideasta! 🙂

  3. kivathan niistä sitten tuli! 🙂 kantsii muuten hommata kynsilakan ohentajaa (esim. seche vite) ja kunnon pikakuivattava päällyslakka, ja tietty ettei lakkaa vaan yhtä paksua kerrosta, vaan pari ohuempaa. plus kymmenen muuta vinkkiä..:D

    1. Kiitti Janina! 😉 Haha joo tiedän kyllä keneltä kysyn neuvoja sitten jos joskus alan useimminkin sottamaan näiden lakkojen kanssa. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *