Viisi ihanaa kahvilaa Tampereen ytimessä

Kuten toissapäivänä kerroin, tiistaina kierrettiin Tampereen kahviloita sen verran urakalla, että päätin tehdä postauksen muutamista kahviloista, joihin ehdottomasti palaisin uudemmankin kerran ja voisin muillekin suositella, mikäli Tampereella asutte tai vierailette.

Tää on ehkä vähän noloa, mutta ennen sitä tiistaita en ollut vieraillut yhdessäkään keskustan kahvilassa. Ja oon kumminkin asunut täällä jo yli vuoden! Niin vaan kävi, kun läheltä kotia löytyy kaikki välttämätön mitä vaatimattomaan elämään tarvitsee, ja keskustassa ravaamisen ja kahviloissa kuppailun on käsittänyt lähinnä turhana rahan tuhlaamisena… Pakko myöntää, että tuo NamiAppro-kierros muutti vähän mun käsitystä kahviloista ylipäätänsä. Niillä on paljon annettavaa muillekin kuin kahvin lipittäjille. Tää pieni oivallus saa mut jopa toivomaan, että asuisinpa joskus jonkin aikaa keskustassa. Että voisi edes hetken elää sellaista city-elämää, jossa olisi luonnollista istahtaa joskus välipalalle johonkin mukavaan kahvilaan ja vallata kavereiden kanssa tunnelmallinen nurkkaus vohvelikahvilasta.

Mutta pidemmittä puheitta, tässä mun kahvilalemppareita Tampereen ytimestä. (Laitoin niiden nimien kohdalle linkit koti- tai facebook-sivuille, että jos jotakuta kiinnostaa kurkata, ei tarvitse erikseen googlata.)

//

Kulma konditoria

http://www.kulmakonditoria.fi/
Sijainti Koskipuiston ja Hämeenkadun kulmassa

tampereen-kahvilat tampereen-kahvilat tampereen-kahvilat

Vakuuttava ensivaikutelma tästä paikasta syntyi vasta sitten, kun olin iskenyt hampaani kiinni ostamaani pullaan. Siis aivan ihana vaniljavoisilmäpulla! Tuore ja pehmeä, makua unohtamatta. Mieleen jäivät myös sellaiset pään kokoiset korvapuustit, jollaisen olisin varmasti tilannut, jos ei olisi pitänyt säästää mahaa kierroksen muihin kuppiloihin. Kahvilassa oli tarjolla niin leipomuksia, leipiä kuin ruokaakin, kevyestä tuhdimpaan. Leipomukset oli aseteltu kauniisti tiskille ja valikoima oli kuolaneritystä aiheuttava.

Kahvila oli aika tilava, mikä on varmasti tärkeää kun kyseessä on ilmeisen suosittu kahvila. Pöydät oli aseteltu suurelta osin monelle hengelle, eli lienee sellainen paikka jonne porukka menee isommissakin porukoissa nauttimaan lounasta. Sisustus tai kahvilan tyyli ei muutoin ollut mitenkään erityisen mieleenpainuva, mutta herkkujen puolesta voisin palata tänne uudestaankin – se pulla todella hurmasi.

// Muokkaus: HUOM! Kulma konditorio on valitettavasti vaivihkaa lopettanut jossain välissä syksyllä 2015. 🙁

//

Vohvelikahvila

http://www.vohvelikahvila.com/
Sijainti ihan lähellä Koskipuistoa, Ojakadulla

tampereen-kahvilat tampereen-kahvilat tampereen-kahvilat tampereen-kahvilat

Tampereen ensimmäinen vohvelikahvila, pieni ja tiivis, mutta sitäkin tunnelmallisempi. Pahuksen suosittukin kyllä, mikä voi ruuhka-aikaan aiheuttaa ahtautta. Vohvelivalikoima oli herkullinen, löytyi niin makeaa kuin suolaista vaihtoehtoa erilaisin täyttein. Itse valitsin vohvelin vadelmahillolla, ja sen koostumus oli kyllä parempi kuin missään mun omatekemissä ikinä – samaan aikaan sopivan rapea ja pehmeän suussasulava.

Sisustus oli ihan nätti ja valaistus hämärän tunnelmallinen. Tää on just sellanen paikka, jonne menisin mielelläni vaikka Espoosta vierailemaan tulleen kaverin kanssa viettämään aikaa, syömään ja rupattelemaan kaikessa rauhassa kuulumisia läpi, mikäli paikka ei vain ole ihan tupaten täynnä ja jono ulos asti.

//

Kahvila Runo

http://www.kahvilaruno.fi/
Sijaitsee lähellä Vohvelikahvilaa, Ojakadulla

tampereen-kahvilat tampereen-kahvilat tampereen-kahvilat tampereen-kahvilat tampereen-kahvilat

Tässä kahvilassa oli haettu selkeää teemaa, joka näkyi sisustuksessakin. Sen ulkonäköä on vaikea selittää sanoin: oli vähän niinkuin sellaista harkittua sekalaisuutta, kuten se, että tuolien malli vaihteli pöytäryhmittäin – tyylikkään vanhanaikaista, ei mitenkään turhan tarkkaa. Kahvila jatkui kahteen kerrokseen, alakerta oli valoisa ja avoin, jossa kaksi seinää olivat pelkkää ikkunaa, kun taas yläkerta oli hämärämpi ja intiimimpi. Eli niissä on mistä valita. Yläkerrasta löytyi myös joitain kirjoja, kuten joku vitsikirja vuodelta 2003, jossa oli niin huonoja vitsejä että pakostakin nauratti. Se oli tunnelmaltaan enemmän mieleen sellainen, sellainen, josta voisi vallata kaverin kanssa omasta nurkasta pöydän ja juoruilla mieltä painavista asioista jonkun leivoksen ja teekupin ääressä.

Ruokatarjontaan en paneutunut kovin hyvin (kun oli edellisessä paikassa syödyn vohvelin jälkeen aika täysi olo), mutta valikoimaa kyllä riitti, enkä muista mitään, mikä ei olisi näyttänyt herkulliselta. Leivosten ja leipien lisäksi löytyi myös pienempiä herkkuja, kuten nekkuja.

//

MimiBo Cafe

https://www.facebook.com/mimibocafe
Sijaitsee Puutarhakadulla, pienen kävelymatkan päässä Keskustorista

tampereen-kahvilat tampereen-kahvilat tampereen-kahvilat tampereen-kahvilat

MimiBo on uusi, iloisen kotikutoinen kahvila, josta löytyy itse leivottuja leivoksia ja muita ruokia, sekä monenlaista teetä kauniista kupeista. Sanalla sanoen, todella suloinen! Tää on erityisesti kasvis- ja vegaaniruokiin painottava kahvila, joka keskittyy nimenomaan mahdollisimman läheltä hankittuihin suomalaisiin raaka-aineisiin. Se ei kuitenkaan näkynyt itse kahvilasta mitenkään selkeästi – huomasin kyllä salaattia vitriinissä, mutta ei tullut mieleen, että vege ja luomu olisivat merkittävä osa koko kahvilaa, se selvisi vasta netistä lukemalla. Siitä ei siis pidetä meteliä, mutta onhan asiakkaan hyvä tietää mitä suuhunsa popsii, eli oli tässä tapauksessa siis positiivinen tieto.

Valikoimaa kyllä riitti, ja leivokset, joihin kiinnitin huomiota, näyttivät suussa sulavilta! Joku kommentoi sisutuksen olevan aika hipsteri, mutta mun makuun se oli kyllä tosi mielenkiintoinen ja viihtyisä. Ehdottomasti uuden vierailun arvoinen – sellaisen vierailun, jossa pääsisi paremmin niiden ruokienkin makuun ilman NamiAppron aiheuttamaa etukäteisähkyä.

//

Kaffila

https://www.facebook.com/KAFFILATAMPERE
Sijainti lähellä Keskustoria, Aleksis Kiven kadun kulmassa

tampereen-kahvilat tampereen-kahvilat tampereen-kahvilat tampereen-kahvilat tampereen-kahvilat

Tää iski muhun näistä kaikista kahviloista ehkä kaikkein voimakkaimmin sisustukseltaan ja tunnelmaltaan. Omaperäinen siis myöskin, kuten muut aiemmin mainitut, mutta samalla jotenkin symmetrisen tyylikäs ja rennon kodikas. Terassilla on ihanat punaiset kalusteet, jossa olisi upeaa istuskella aurinkoisella säällä. Sijainti on hyvin keskellä kaikkea sitä keskustan pöhinää, mutta itse kahvilanurkkaus on silti yllättävän rauhallinen.

Ruokavalikoimaan sisältyi leipien, leivosten ja muiden sellaisten lisäksi muun muassa smoothieita, fruitieita ja rahkoja. Sellainen oli mulle paras valinta silloin tiistain NamiApprossa, kun tää oli kierroksen toisiksi viimeinen kahvila, eikä siinä vaiheessa enää olisi uponnut mikä tahansa pulla.

En oikein tiedä, mikä se juttu oikein oli, mutta jotenkin tästä paikasta jäi erityisen hyvä fiilis, vaikka tykkäisinkin paljon myös muista postauksessa mainitsemani kahviloista. Tässä oli jotain tosi freesiä, jäi tunne että tänne mä voin tulla niin kaksin kuin porukalla, arkena tai vapaalla, milloin vain ja miten vain.


– – – – –

Kannattaa arvostaa paikallisia kahviloita. Ne tuovat kaupunkeihin persoonaa ja luonnetta ihan eri mittakaavassa kuin toisiaan toistavat ketjukuppilat.

Paljastakaa mulle oma lempikahvilanne tai muu vastaava, mikäli teiltä sellainen löytyy! Ei haittaa vaikkei se sijaitsisi Tampereella, mua kiinnostaa muidenkin paikkakuntien kuppilat. 🙂

// Kaipaatko lisää vinkkejä? Lue myös postaussarjan uudemmat osat: 
Vol.2 – 3d Crush Café, Kissakahvila Purnauskis, Café Deco, Mokkamestarit, Luomukahvila Leo
Vol.3 – Pella’s Cafe, Pala Cafe, Cafe & Salad bar Sanna’s, Cafe&bakery Mimosa

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

25 Responses

 1. Ravintola Kahvilla Tammelassa on tosi sympaattinen, boheemi sisustus ja meininki, edulliset kahvijuomat ja sapuskaakin tarjoavat (plus sunnuntaibrunssi on mainitsemisen arvoinen) ja on auki myöhään! 🙂 Ihan mun suosikkeja Tampereella.

  Kuninkaankadun Gopalissa on tajuttoman hyviä leivoksia, edullisiakin vielä, ja tosi hyvää lounasruokaa – kaikki vegaanista. 🙂 Tosi söpö tunnelmakin!

  Valo oli ennen mun rakkaus, mutta sen tilalle tuli tuo Mimibo, joka ei muhun iskenyt ihan niin kovasti. Pitänee antaa sille toinenkin mahdollisuus 😀

  1. Pitääpä käydä noissakin kurkkaamassa! Kahvilla kuulostaa enemmän kuin hyvältä ja Gobalista yksi kaveri mainitsikin että tykkää, mutta niihin ei vielä tällä reissulla päästy piipahtamaan. 🙂

 2. Pyymäen oma on unohtunut! Se on suosikki. Ja tietty Pyynikin näkötornin kahvila on yksi kiva paikka myös, varsinkin jos munkeista tykkää. Henk.koht Itse en tuosta kulma konditoriasta tykännyt, kun siellä kävin. Jotenki persoonaton, ja ei sieltä sai kaikkee purilaisia yms. MUTTA entisenä tamperelaisena täytyy sanoa, että IHANAA kun on tullut uusia kahviloita, ja nimen omaan ei ketjupaikkoja, Niitä ku on Suomessa aivan liian paljon.

  1. Omasta en olekaan aiemmin kuullut, mutta pyynikin näkötorni oli toisella puolella appro-osallistujista aloituskahvilana, kun meillä taasen oli se toinen vaihtoehto eli Linkosuo, joten ei sinne Pyynikille sen tähden päädytty. Totta tuo ettei Kulma ole mitenkään erityisen persoonallinen, tuossa mainitsikin että se jäi mieleen erityisesti sen herkullisen pullansa puolesta eikä muuten. 🙂

 3. Pyymäen Oma Tampereella. Joka kerta käyn, kun Tampereella poikkean.

  1. Tämä tuossa ylepänä jo mainittiinkin, ilmeisesti vierailun arvoinen paikka siis. 🙂

 4. Pakko nyt kommentoida, vaikka onkin jo vanhempi postaus 😀

  Oltiin tällä viikolla Tampereella ja kiitos sun blogin vinkit, käytiin tutustumassa MimiBoon. Aivan ihanan persoonallinen paikka, jotenki tosi raikas ja puoleensavetävä, etenkin näin keskellä harmaata Suomen talvea. Gluteenittomana oli myös ihanaa löytää paikka, jossa oli oikeasti hyviä gluteenittomia leivoksia, sillä se suklaakakku oli jotain ihan taivallista. Kaakao myös, vaikka tosiaan kahdella ihmisellä (öh, lue hevosella, ainakin ruuan suhteen..) oli ongelmia tuhota yhdessä se yks kakkupala. Mutt omnom, ihan taivaallista.

  Ainoat miinukset annan työntekijästä ja tyyriydestä, vaikka ei kallein mahdollinen olekaan. Työntekijästä siksi, ettei tervehtinyt oma-aloitteisesti, ei kiittänyt taikka toivottanut hyvää illanjatkoa. Ei osannut vastata kysymyksiin tuotteista, eikä katsonut silmiin. Toki voi olla vain satunnaistapaus, mutt jätti vähän karvaan maun suuhun. Jos en ennakkoon ois kuullu paikasta niin paljon hyvää, niin ois voinu jäädä jopa vikaks kerraks. :/

  1. Tosi harmi että teille osui tommonen ikävä asiakaspalvelija. 🙁 Toivottavasti oli vaan kertaluontonen juttu, ettei siellä joku päivittäin pilaa asiakkaiden kokemuksia muuten niin kivasta kuppilasta… Mä en omastani muista, kun niitä kahviloita käytiin niin ripeästi läpi ja asiakkaita oli niin paljon, etten pahemmin kiinnittänyt huomiota itse henkilökuntaan. :/ Mut hyvä jos safkat maittoivat!

 5. Koskikeskuksesta löysin hieno kahvilan 3 kerroksesta. Kahvila Stålhderg. Valikoima oli laaja ei tiennyt mitä herkkuja olisi ottanut. Salaatti oli tosi ihana

 6. Kulmakonditoria lopetti syyskuussa 2015 🙁 oli yksi mun lemppareista kans.

  1. Voi ei, tosi harmi! 🙁 Mä en tiennytkään, just siinä tässä syksyllä käytiin eikä mitään viitteitä lopettamisesta ollut ilmassa… D:

 7. Mimibo on ymmärtääkseni lopettanut viime vuoden puolella!

 8. Kulmakonditorian tilalla on nykyisin Pella's cafe. Ihan ok paikka.

  Cafe Europa on mukava kahvittelupaikka vaikkei pelkkä kahvila olekaan. Sijainti Aöeksanterinkadulla lähellä Hämeenkatua.

  1. Pella's on kyllä ihana, herkullista teetä ja raikkaita kakkuja. 🙂 Paikka ei kyllä muistaakseni ole täysin sama kohta kuin Kulmakondioriolla, se sijaitsi vähän pidemmällä rakennuksen kyljessä, kun taas Pella's on siinä ihan kulmassa. Mutta väliäkös sillä!

   Cafe Europastakin on kuultu hyvää, pitäisi varmaan sielläkin piipahtaa!

 9. Hei,

  Ravintola 931 Kehräsaaressa kuuluu omiin suosikkeihini 🙂 Nimestään huolimatta on enemmän kahvilatyylinen kuin ruokaravintola, vaikka syömisvalikoima onkin pieni ja kakkupullaa on harvoin tarjolla. Enemmänkin sellainen paikka, johon mennään yhdelle kahville/teelle/kaakaolle/oluelle/siiderille. Tiloissa toimi ennen elokuvateatterin oma, todella ankea kahvila, joten tämä uusi kahvila ihastutti kyllä tyystin ahkeran leffakävijän aikoinaan!

  1. Siellä mekin useamman kerran istuttu töiden jälkeen yksillä ja pelattu lautapelejä! Viihtyisä ja mukava paikka, mutta oman mielikuvani puolesta enemmän baari kuin kahvila. 🙂

 10. Tutustu Vaasassa Sweet Vaasa -kahvilaan. Todella hyviä leivoksia!

  1. Kiitos, hyvä tietää jos sinne nurkille joskus tulee eksyttyä! 🙂

 11. Cafe Casa Nova ja Papu pienistä kivat. Ketjuista et pitänyt mutta itse viihdyn myös Fazerilla ja Koskikadun Waynesilla. Kangasalta löytyy tunnelmalliset kahvilat Alamaja ja Paakari. Pyymäki ja Royal myös viihtyisiä. Ihanasti nykyään vaihtoehtoja. Ykköstä olisi mahdoton valita! Pisteet myös siitä että aukioloajat ovat pidentyneet ja että kunnon cappuccino kone löytyy jo useasta paikasta:)

  1. Heippa! Kiitos paljon vinkeistä, nää oli osa ihan uusia nimiä! :>

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *