Wien-excursio, 1. päivä – Sateenvarjosäitä

Parasta viimein kirjoittaa tuosta meidän toukokuun Wienin opintomatkasta, koska kohta alkaa koko reissusta olla jo niin pitkä aika, että alan pian unohtaa, mitä tapahtui minäkin päivänä! Oon tähän mennessä lähinnä odotellut, että muutkin matkalaiset olisivat jakaneet kuviaan koko reissuporukan kesken, jotta olisin niistäkin voinut mahdollisesti valita tänne joitain sopivia räpsyjä. Mutta kun ei niin ei, pärjätään sitten vaan näillä mun kuvilla. Mä kun vaan kuvasin lähinnä kaikkea muuta paitsi ihmisiä (varsinkaan itseäni), ja olisin kaivannut vähän enemmän sellaisia fiiliskuvia joukkoon. Suurin osa porukasta kumminkin räpsi aika paljon kuvia ja ryhmähenki oli mitä mainioin.

Pakko sanoa heti alkuun, että kyllä huomaa, miten eri asioita tällä reissulla tuli kuvattua, kuin vaikkapa viime vuoden matkoilla. Yksi syy on se, että myös vierailukohteet olivat erilaisia – ja hei, täähän olikin meidän alaan (arkkitehtuuriin) liittyvä exqu, eikä mikään tavallinen turistimatka. Ihmekös se, jos kuvasaldo onkin sitten enemmän täynnä wieniläisiä taloja, rakennuksia ja katutiloja, kuin perusturistioppaan pääkohteita.

Alustukseksi kerron, että meidän lento lähti perjantaina aamulla 16.5., ja paluu oli seuraavan viikon maanantaina. Jokaisen piti hoitaa itse itselleen lennot ja majoitus, joista jälkimmäinen kuitenkin onnistuttiin järkkäämään niin, että saatiin ryhmävarauksella kaikki reissulaiset samaan hostelliin, kolmeen 5-6 hengen huoneeseen. En nyt muista mikä meidän hostellin nimi oli, mutta jos se tulee mieleen (tai joku kaveri muistuttaa), voin mainita. Oli aika hyvä paikka, sijainti oli mukava, metro oli lähellä, eivätkä yöt olleet liian hintavia.

Meitä oli 11 tyttöä ja viisi poikaa, ja saatiin me onneksi yksi proffakin mukaan, joka johti karavaania kolmena päivänä neljästä. Säät eivät suosineet kuin vasta parina viimeisenä päivänä, mutta saatiinpahan nähdä Wienistä kaksi täysin erilaista puolta: sateiden harmaa, vilkkaudeltaan Oulun keskustaa muistuttava Wien, sekä se aurinkoisen kesäinen, keskieurooppalaisen vilkas suurkaupunki Wien, joka alunperin oletettiinkin kohtaavamme.

Nyt aloitetaan siitä sateisesta puolesta. Kaiken kaikkiaan näitä reissukuvia on vaikka kuinka paljon, mutta yritin valikoida postauksiin vain parhaimpia – kuitenkin niin, että joku realistinen kokonaiskuva säilyisi.

Tässä on kuvasaldoa ensimmäiseltä päivältä, johon sisältyi lentojen ja hostelliin majoittumisen lisäksi sateen pitämistä Karlskirche-kirkossa, retken ainoa luento (josta en ymmärtänyt hölkäsen pöläystä mutta selvisin hereillä keskittymällä repimään kynsiäni hajalle), sekä porukalla perinteistä wieniläistä illallista perinteisessä wieniläisessä ravintolassa. Kinkku- ja juustotäytteistä kanaa mykyjen ja vihannesten kanssa – oli hyvää, kannattaa kokeilla!

wien-excursio-matka wien-excursio-matka wien-excursio-matka wien-excursio-matka wien-excursio-matka wien-excursio-matka wien-excursio-matka wien-excursio-matka wien-excursio-matka wien-excursio-matka

Ensimmäinen päivä oli rauhallisin kaikista, kun ei vielä paljoa lähdetty liikkumaan kaupungilla ja sadesää oli painava. Näitä kuvia ei nyt ollut paljoa, jos vertaa siihen, mitä on vielä tulossa… Tukehdutan teiät reissukuviin, hah!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *