Jäätelökesä

Kuumina päivinä ruokahalu voi helposti unohtua moneksi tunniksi, smoothiet vievät nälän ja jopa mä pystyn elämään vähän terveellisemmin. Suomen säiden tapaan lämpötilat elää, ja niiden romahdettua pizzat ja pekonit ja coca cola ja muu mättö alkoivat taas maittamaan. Ollaan tää viikko Roopen pääsykoepanostusta ja mun työvuoroja lukuunottamatta lähinnä vaan maattu sohvalla töllöttämässä Netfliksistä maratonina Pakoa. Toisaalta ihan mukavaa kun ei ole kokoajan niin kuuma, koska auringonpaahde muuttaa mun kämpän uuniksi ja asukkaat hikoileviksi joulukinkuiksi.

Ompelin ensimmäiset housut ikinä! Tein nuo kuvissa esiintyvät collegeshortsit Roopelle, jonka viime kesän reililtä ostamat samantapaiset pöksyt ovat jo parhaat päivänsä nähneet. Tein kaavat niiden vanhojen shortsien mallin mukaan ja saumat hurautin kasaan ompelukoneella, vaikka taas tuli huomattua miten paljon nopeammin ja kätevämmin tämmöset työt sujuisivat saumurilla. Täytyy kyllä sanoa että oon tyytyväinen noihin taskuihin, kun sovelsin ne ilman ohjetta. Vielä pitäisi siistiä lahkeet ja lisätä joku kengännauhan tapainen vyöksi.

Muutama työpäivä takana, ja vaikka ensimmäiset itsenäiset vuorot stressaa, kaikki sujuu ihan hyvin. Jännitän että mokaisin jotain, pelkään etten muista kaikkea mitä pitäisi. Mutta ehkä äidin neuvo toimii, että  ”hymy auttaa miltein kaikkeen”. Mun pitäis olla laittamatta yhtiäkään mun uusista housuista töihin, kun päivän päätteeksi löydän niistä kumminkin koppuraisia jäätelötahroja.

Nyt vähän tuntuu, että kaikki pyörii ruuan, duunin ja kotilöhöilyn ympärillä. Yritän elää pienellä budjetilla ja ottaa kaiken ilon irti siitä kun Roopella on aikaa olla mun seurana. Heinäkuuhun ja intin alkuun kun ei kuitenkaan ole ikuisuutta. Ihanan rentoa, vaikka voisikin tehdä terää motivoitua vähän ulkoilemaan ja muuta. Tehdä asioita – jotain, mistä olisi jotain kerrottavaakin. Vaikka onhan elämä mukavaa näinkin.

Mietin josko laittaisi päähän vähän kesäistä fiilistä, vaaleita raitoja.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

4 Responses

 1. Siis mä en vaan ymmärrä miten sä teet noita vaatteita tosta vaan 😀 mulla on elämäni ensimmäinen hame työn alla, ja oon ihan sekasin kaikkien ompelusanojen kanssa ja kaikessa mahdollisessa x___x vois käydä jonkun kurssin, jospa vaikka oppisikin jotain. peruskoulussa kun onnistuin vaan katkomaan neulat tai saamaan langat valtavaan solmuun.

  ootko sä nyt jossain jädekiskalla töissä? 🙂

  1. Haha no emmäkään ton kaa olis ilman mallikappaletta onnistunut noin helposti. 😀 Hei mä haluun nähä sen hameen sit!! Eikä niillä ompelusanoilla ja muulla mitään väliä oo, kuhan vaa ite tykkää. :> Ja harjoittelulla tulee etevämmäksi, vaikka vaikeustaso voi vaihdella ihan senkin mukaan, millaista kangasta ompelee. :s Mut ompelukurssit on myös kivoja! Mä kokeilin sellasia sillon ala-asteikäsenä Gräsassa, ennenku jumituin savi- &hopeatyöpuolelle. 🙂

   Oon joo, tai oikeestaan tää on tämmönen tamperelainen firma jolla on myös ihan jäätelökahviloita eikä vaan kioskeja. 🙂

 2. olis kiva saada ohjeita niin voisi itekki hurautella kaikkia vaatteita sun muita 🙂

  1. Joo näimmä yleensä teen, nää vaan jotenki hurautti kasaan hetken mielijohteesta nopeesti aamupäivän aikana ennen iltavuoroa, että ei ehtinyt tulla mieleen ottaa välivaiheista kuvia. 😀 Jos saan jossain vaiheessa päähäni tehdä Roopelle toisetkin samanmoiset pöksyt, niin voin tästä samasta mallista laittaa vielä tarkempaa juttua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *