Printtikuosinen trikoo-kääntömekko

diy-kaantomekko

Mä luulen, että luontaisin tapa mulle inspiroida muita kanssaihmisiä on se, kun teen jotain itse ja näytän muille, mitä oon tehnyt ja miten. Se taas osoittaa muille, että ihan vain yrittämällä voi luoda jotain omaa, josta tuntee ihan erilailla ylpeyttä kuin jostain valmiina ostetusta asiasta. Ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta tai ammattitaitoa, riittää että on oma-alotteisuutta ja viitseliäisyyttä etsiä tietoa, ohjeita ja ideoita. Sekä tietenkin kykyä päästä töiden teossa niin alkuun kuin loppuun, joista ensin mainittu ei mulla meinaa millään koulutöiden suhteen onnistua.

Vaikka se Indiedaysin Bloggers’ day:n päivätapahtuma ei loppujen lopuksi ollutkaan niin tarkka pukukoodiltaan kuin olin etukäteen kuvitellut, halusin silti noudattaa asussani ”inspiration” -teemaa. 

Kyllä mä yritin etsiä valmistakin mekkoa, ja kolusin sopivan koltun perässä vaikka kuinka monta kauppaa. Se ei kuitenkaan tuottanut minkäänlaista tulosta, joten piti keksiä jotain muuta.

Päädyin kaikesta muusta kiireestä huolimatta ompelemaan itselleni uuden mekon aikaisemmin syksyllä ostamastani hauskasta The Simpsons -kuosisesta ohuesta printtikankaasta sekä tummanharmaasta college-kankaasta. Aikaa ei ollut kuin pari iltaa (lue: yötä), joten sovitusnukke sai tällä kertaa väistyä superhelppojen kaavojen mukaan hutaistun mekon tieltä. Ei mulla valmiita kaavoja ollut, vaan yksi viime vuonna ostettu musta mekko (tätä mallia), jonka kaavoja mukailin. Hameen tein ihan vaan suorakaiteen mallisesta kappaleesta, jonka yläosaan kiinnitetyn pään rypytin sopivan pituiseksi.

Halusin mekkoon printin lisäksi jonkun jujun, joten päätin tehdä siitä kaksipuoleisen ”kääntömekon”. Toiselle puolen printtikuviota, toiselle arkista harmaata.

diy-kaantomekko
diy-kaantomekko
diy-kaantomekko

Mulla kävi kaikessa siinä häslingissä aika oleellinen moka. Unohdin ottaa huomioon sen, ettei toinen kangas joustanut piiruakaan. Kuvittelin kai vain solahtavani mekon sisään ilman mitään ongelmaa. Tai kyllä mä solahdin, mutta ongelmatonta se ei ollut: rintamus joutui niin ahtaaseen paikkaan, että olo oli tukala ja näky naurettava.

Teki mieli lyödä päätä seinään ja luovuttaa, mutta kun kerran olin jo päässyt niin pitkälle, niin piti vain keksiä uusi ratkaisu.

Päätin leikata pois osia joustamattomasta printtikankaasta ja ommella reikien paikalle mekon toisella puolella käytettyä college-kangasta. Näitä ”venykepaloja” tarvittiin kuvassa näkyvät kolme kappaletta, jotta mekko päällä pystyi hengittämään eikä peilikuva aiheuttanut enää huutonaurureaktiota, vaikka mekko jäikin edelleen vähän puristamaan olkainten ja kädenteiden väliseltä alueelta. Mutta aikaa radikaalimpiin muutoksiin ei ollut, joten tämä sai kelvata.

diy-kaantomekko
diy-kaantomekko
diy-kaantomekko
diy-kaantomekko
diy-kaantomekko

Jos jotain nyt jälkeenpäin olisin tehnyt eri tavalla, niin olisin ottanut tuon printtikankaan joustamattomuuden paremmin huomioon jo alusta alkaen (vaikka aikaa vartalon muodon mukaan ommeltuun mekkoon ei tuossa tilanteessa ollutkaan), ja tehnyt helmasta vähän pidemmän. En mä tietääkseni vilautellut, mutta jos ottaa huomioon että muilla kanssaihmisillä olikin lähes kaikilla cocktail-mekkojen sijaan pitkät housut, niin edes tummat sukkahousut olisivat omallakin kohdalla saattaneet olla paikallaan…

Mutta tykkään silti lopputuloksesta! Parhaiten tämä sopisi lämpimiin kesäiltoihin, kun heittäisi joko tuon neuleen tai nahkarotsin olkapäille ja eikun vaan baanalle. Mitä te tykkäätte?

Tässä ei nyt ole kuvia muuta kuin printtipuolesta, mutta harmaakin versio saattaa täällä jossain vaiheessa vilahtaa, kunhan tulee joku sopiva tilaisuus pukea se ylle. Muita kuvia mekosta ja tapahtumasta löytyy tästä postauksesta.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

2 Responses

  1. Katoin jo siinä Inspirational bloggers-postauksen kuvassa, et toi mekko on HUIKEE! Vaikka siitä ei heti tajuaiskaan että kyseessä on Simpsoni-kuosi, katsoo esim. kaukaa tai jotain, niin siinä on upee värimaailma 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *