Orientaatioviikon meininkejä

Teekkarielämä on korkattu, orientaatioviikko on takana. Ja siis tosiaan vain yksi viikko, joka tosin mun mielestä tuntui vähintään kolmen viikon mittaiselta. Sen tuo kaikki uutuuden jännitys kai teettää.

Nyt rentoudun kotona ja kerään voimia ensi viikkoon, jonka majailen vielä kaverini nurkissa ennen kuin pääsen muuttamaan omaan kämppään. Tämä väliaikainen majoitusjärjestely on toiminut ihan hyvin: vietän yöni yläasteaikaisen nettikaverini (Miia) tyttöystävän (Mona) sekä tämän solukaksiokämppiksen (jota en ole vielä tavannut) huoneiden välitilaan sijoitetulla patjalla.

Ainoa hermoja satunnaisesti raastava puoli on se, että taistelen elintilastani Monan suuren koiran kanssa. Ja sanotaan vaikka niin, että en oikein ole suurten ja arvaamattomien koirien ylin ystävä. Mun jääräpäinen, protestioksenteleva ja ajoittain Tasmanian tuholaista muistuttava Tiuku-kissani on niiin ihana olento sen jälkeen, kun hullulta sudelta näyttävä koira on vähän hyppinyt niskaan ja tartuttanut pitkiä valkeita turkkisuortuviansa kaikkiin mun vaatteisiin.

Mutta tää viikko sujui hyvin, ja oon siitä tosi iloinen. Ilmapiiri on avoin ja lämmin, ja mun opiskelijakaverit vaikuttavat tosi mukavilta, vaikken vielä olekaan ehtinyt tutustua kaikkiin edes niin, että muistaisin kunnolla edes ihmisten nimiä. Tutustuminen tuleekin viemään jonkun verran aikaa, koska meitä on aika paljon: lähes viisikymmentä uutta arkkari-fuksia, joista viisitoista on poikia ja loput tyttöjä. Mutta pääasia on se, että uskon voivani sopeutua tuohon porukkaan, kouluun, ja ylipäätänsä koko kaupunkiin.

Tästä tulisi romaanin mittainen postaus, jos rupeisin juurta jaksaen selittämään kaikkia tällä viikolla koettuja juttuja ja niihin liittyneitä fiiliksiä. Oikeasti mä haluaisin keskittyä jokaiseen asiaan erikseen, mutta se ei oikein toimi, joten kerron tapahtumista vain lyhyesti. Mä en koko viikon aikana käyttänyt kertaakaan kameraa tai omaa tietokonetta. Järkkärin esiin kaivamiselle ei vain jotenkin ollut mitään saumaa, eikä läppärille ollut ollenkaan käyttöä, kun majoituspaikassa ei ollut langatonta nettiyhteyttä. Siellä ei oikeastaan toimi kunnolla edes kännykän 3G.

tty orientaatioviikko fuksi arkkitehti blogi
tty orientaatioviikko fuksi arkkitehti blogi
tty orientaatioviikko fuksi arkkitehti blogi
tty orientaatioviikko fuksi arkkitehti blogi
tty orientaatioviikko fuksi arkkitehti blogi

Maanantaina oli tervetuliaisinfoja, tutorryhmiin jakautuminen ja illalla tutorryhmien kesken tapaamiset. Meidän porukassa tuo ilta vietettiin jutellen, lettukestimeiningeissä.

Tiistaina tutustuttiin kouluun, kuunneltiin lisää infoja ja tehtiin ruotsin lähtötasotesti. Illalla biletettiin ensin yhden ”salaseuran”/kerhon nimeltä Blebeijit järjestämien etkojen merkeissä (sieltä ovat nuo ensimmäiset kuvat ennen punaista discopalloa), ja sen jälkeen yleisissä teekkaribileissä Hervannan Cupolassa. Mä otin aika iisisti, juttelin mielummin ihmisten kanssa niin että muistin kaiken, kuin että olisin vetänyt heti alkuun ihan holtittomat lärvit (joita en ole koskaan aikaisemminkaan vetänyt).

Keskiviikkona oli jo aamuysistä alkaen jotain infoja (hyvin selkeää kyllä, kuuntelin niin hirveesti… not), puolilta päivin läksin takaisin nukkumaan. Skippasin kaupunkikierroksen ja löhöilin koko illan, lukuunottamatta sitä kun leivoin sämpylöitä.

tty orientaatioviikko fuksi arkkitehti blogi
tty orientaatioviikko fuksi arkkitehti blogi
tty orientaatioviikko fuksi arkkitehti blogi

Torstaina ilmottauduttiin kursseille ja kierreltiin eri kilta- ja kerhohuoneissa kuuntelemassa esittelyjä ja keräämässä leimoja meidän fuksipasseihin. Fuksipasseissa lukevista suoritetuista tehtävistä saa leimoja, leimoista saa pisteitä, ja pisteitä jokainen fuksi tarvitsee vähintään 300 tullakseen oikeaksi teekkariksi. Illalla oli ”pubirundi”, jonka välissä pidettiin myös pieni picnik joenrannassa.

Perjantaina oli ohjelmassa vapaaehtoista kyykän peluuta ja hengausta. Tiedättekö millainen peli on kyykkä? Mä en ainakaan tiennyt. Enkä ainakaan ensi yrittämältä oppinut mitään.

tty orientaatioviikko fuksi arkkitehti blogi
tty orientaatioviikko fuksi arkkitehti blogi
tty orientaatioviikko fuksi arkkitehti blogi

Ensi viikolla olisi kai ihan noiden lukujärjestyksen mukaisten luentojenkin tarkoitus alkaa, mutta kaikenlaisten ohjeistapahtumien ja -ohjelmien määrä vaikuttaa myös suurelta. On ainakin fuksisaunaa, syyskarnevaalia, beach partya, kiltojen avajaissaunaa… Ei hellurei, en edes meinaa pysyä perässä että milloin on mitäkin.

Älkää ihmetelkö, jos multa ei vähään aikaan tule mitenkään tasaisesti kovin normaaleja postauksia tai selkeää, ”laadukasta” jutunjuurta arjesta tai oikein mistään, sillä uskokaa pois: mä oon edelleen ja tuun vielä ainakin pari viikkoa olemaan ihan pyörällä päästäni tän kaiken takia. Kaiken sen, jossa yritän pysyä täysillä mukana, että varmasti pääsisin tuohon uuteen porukkaan ja elämään mukaan. Ja viikon päästä olisi muuttokin, sekin on oma härdellinsä. (Hiukan paremmin reaaliajassa mun juttuja voi vähän seurata facebookissa, jonne välillä muistan jotain kirjoitella.)

Missä fiiliksissä/meiningeissä teillä ovat alkaneet koulut/opinnot? Vai alkoiko ollenkaan?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

2 Responses

  1. Mulla on niin ikävä fuksiaikoja, tosiaan itsellä viimeinen vuosi oikiksessa menossa 🙂 Ja opiskelut ei enää ala, viimeiset kurssit pitäisi taputella ja iso G palauttaa ;D

  2. Sirpale: Tutorit sanoo että fuksivuosi menee hurjan nopeasti, ja se on vähän hassua kun ajattelee, että tää ensimmäinen viikko ainakin tuntui kuluvan tosi hitaasti ohi, vaikka tekemistä riittikin. 🙂 Oijoi, mahtaa olla jännää kun loppu häämöttää, tsemppiä sulle vikalle vuodelle! 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *