Canonin pannukakku-objektiivi – Canon EF 40mm f/2.8

Tsiisus, onko meneillään joku vuosittainen joukkopako vai lentävätkö lukijapalkin numerotkin lomalle? No, elämä jatkuu. Eipä mulla itellänikään oikein ole ollut aikaa lukea blogeja. 🙁

Mutta aiheeseen: pikkuinen kameraperheeni on ollut tässä viime aikoina pienen myllerryksen vallassa. Toukokuussa peruskitin ja tamronin zoomin muodostamaan parivaljakkoon (jota tamron kyllä hyvin voimakkaasti dominoi) liittyi samyangin fisu, jonka taisin ja tällä viikolla saapui 600d korvaamaan tähän asti käyttämäni 1100d -rungon. Tämän uskollisen ja toimivan canon 1100d:n annan Onan hellään huomaan, ja jatkan kuvien räpsimistä käytettynä ostamallani 600d:llä.

Tänään joukkoon liittyi vielä pikkuinen pannukakku, eli Canon EF 40mm f/2.8 -objektiivi. 

Nyt ei muistu mieleen, mistä oikein sain päähäni hommata pannukakun, mutta kai se jotenkin liittyi siihen, että tuumailin jossain vaiheessa sitä lähes kaikkien suosimaa canonin 50millistä. Vaan enpähän päätynyt siihen.

Yritin aluksi etsiä tätä Stockmannilta, jotta hankintaan olisi kulunut vain lahjakorteilla roikkuvaa valuuttaa, mutta koska kaikkialla varastot huutavat tyhjyyttään tämän kyseisen mallin kohdalta, kaivoin omani lopulta huuto.netistä. 140€ & käyttämätön, ja ainakin testikuvien puolesta hintansa väärti! (Vaan mitä kävikään sille säästämiselle….)

Tässä vähän satunnaisia mun tänään räpsimiä testikuvia, jotka on otettu tuolla uudella rungolla ja pannukakulla.  Kuvissa joissa kokoa on oleellisesti leikattu alkuperäisestä, on yhdessä kulmassa pikkukuva, josta voi hahmottaa alkuperäistä kokoa sun muuta.

Leikkaamaton ja pienentämätön kuva on 5184 x 3456 pikseliä, ja blogiini skaalaan kuvat niin, että ne ovat 800 px leveitä.

canon-40mm-2.8
canon-40mm-2.8
Täydellinen kaupunkikuvaukseen!
canon-40mm-2.8
canon-40mm-2.8
Taisin tehdä tän kipsisydämen ekalla kuviksen kurssilla.
canon-40mm-2.8
canon-40mm-2.8
canon-40mm-2.8
canon-40mm-2.8
Sopii hyvin henkilökuviin. Tää on otettu alle metrin etäisyydeltä.
canon-40mm-2.8
canon-40mm-2.8
canon-40mm-2.8

Aika ihana, tarkentaa mukavasti niin lähelle kuin kauas! Ja kun on niin pikkuinen, kulkee kevyemmin kaulassa kuin nuo muut järkäleet. Kuulema myös olla parempi sisä- ja hämäräkuvauksessa. Automaattitarkennus on niin nopea, tarkka ja hiljainen, että sillä sujuu tarkentaminen melkeinpä helpommin kuin manuaalilla. Tällä erää en kyllä keksi mitään moitittavaa, en rungosta enkä objektiivista. Ei pannareista ole aiempaa kokemusta, mutta ainakin vastasi hyvin netistä lukemieni palautteiden perusteella rakentamiani odotuksia.

Tää lähtee kyllä sataprosenttisesti reissuun mukaan, on niin kevyt ja helppo. Kehitin eilen uuden copyright-merkkauksen jota tuun jatkossa kuvissa käyttämään, tuollaisen lintuaiheisen vesileiman. Omasta mielestäni onnistui kivasti, mutta olisi ihan kiva kuulla muiden mielipiteitä, että eihän ole häiritsevän kokoinen ynnä muuta?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

7 Responses

 1. toi vesileima on onnistunut, etenkin siinä mielessä ettei se ryövää huomiota kuvasta – mähän en edes tajunnut niitä ennenkun mainitsit 😀

 2. Todella upeita kuvia :3 Oot tosi hyvä kuvaamaan, kateus vallan herää c: Hyvää kesää siulle ! ^^

 3. hnngh kauhee putkikuume mullaki:( En vaan yhtään tiedä mitä ton tamronin zoomin lisäks haluaisin. Pokkana vaan kauppaan ja "saanko kokeilla kaikkia mahdollisia niin valitsen sitten mitä haluan". Oon nimittäin niin huono että jaksaisin lueskella ja pohdiskella netissä näitä asioita vaan aina pitää päästä ite räpläämään:D

 4. Arvostelua pukkaa:

  +Siisti ja selkeä ulkoasu
  +kauniit ja laadukkat kuvat

  -ei miinuksia!:)

 5. …kiitos vain, nyt mulla soi päässä "mun sy-sy-sydämestä puuttuu palanen…" 😀

 6. Elli: Kiitos! Sulle samoin. 🙂

  Jonna: Onneks mun putkikuume on nyt tältä erää tyydytetty. 😀 Kuulostaa hyvältä pläniltä!

  Siiri: Kiitti! 🙂

  aisku-: Hahaha sori! 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *