Uuden vuoden tavoitteita, suunnitelmia ja lupauksia

Sinne meni kissojen ja koirien kauhujen yö. Meidän katti ei tosin ollut moksiskaan vaan jatkoi ihan chillisti lämpöpatterin päällä torkkumista rakettien paukkeesta huolimatta. Sen sijaan voin vaan kuvitella, minkälaisissa hepuleissa muun muassa naapurien koirat ovat olleet…

kissa-patterilla

Käytin hiukan aikaa pohtiakseni, kuinka voisin pärjätä paremmin ja olla parempi ihminen kuin mitä viime vuonna. Ei sillä että olisin tietääkseni kovin kamala viime vuonnakaan ollut. Vai oonko? Ainakaan en tiedosta olleeni.

Summasin kuitenkin yhteen toiveita ja käytännöllisyyksiä, jotta sain aikaan näitä niin sanottuja uuden vuoden lupauksia, joista osan kykenisin toivon mukaan jopa pitämään. Listasin myös tämän vuoden sisään sijoittuvia tavoitteita, jotka kovasti haluaisin saavuttaa, ja asioita, jotka kohtalaisen varmasti ovat tänä vuonna elämässäni edessä. Korvannevat omalta osaltani uuden vuoden ajankohtaisuuden josta muutenkin lienen jo myöhässä. Ilotulituskuvia voi tsiigailla vaikka googlesta, koska itse en ollut niin uhkarohkea, että olisin uhmannut sadesäätä ja ollut valmis kamerani hengen uhalla ottamaan kuvia raketeista. :)Suoraan sanottuna mulla on aika ristiriitaisia fiiliksiä tän hetkisen elämän suhteen: toisaalta tää kaikki kiehtoo, toisaalta tekis mieli skipata koko vuosi – tai ainakin kevät ja kaikki siihen sijoittuva koulustressi… Oonko ainoa, jota välillä kyllästyttää olla nuori, ”teini”, ja jumittaa jossain tietyssä elämänvaiheessa? Ja täysi-ikäisyydestä huolimatta aika tuntuu kuluvan jotenkin luvattoman hitaasti? Vaikka sitten toisaalta joku hamassa tulevaisuudessa häilyvä parikymppisyyden raja tuntuu ihan älyttömän epätodelliselta?

Vuonna 2013 minulla on suunnitelmissa & tavoitteena…

…juhlia villiä nuoruutta penkkareissa ja abiristeilyllä,
…aloittaa yo-kirjoituksiin lukeminen vähintään himpun verran aikaisemmin kuin syksyllä,
…läpäistä yo-kirjoitukset edes kohtuullisella kunnialla,
…hakea jatko-opiskelupaikkaa,
…mahdollisesti jopa saada se jatko-opiskelupaikka,

dia-haku

…suoriutua ylioppilaaksi & juhlia kesäkuussa valkolakki päässä,
…hakea kesätöitä&osa-aikatöitä ylipäätänsä,
…saada mieluisa kesätyöpaikka,
…saada sellaisia tuloja, että voisin oikeasti aloittaa ihan säästämäänkin,
…harrastaa enemmän liikuntaa kun edellisenä vuonna,
…kokeilla uusia urheilulajeja,

lahjakortti

…matkustaa ja kokea uusia asioita,
…nauttia elämästä ja luoda ihania muistoja,
…viettää kesäkuussa tuon yhden kanssa kolmatta vuosipäivää,
…kirjoittaa tätä blogia aina kun aikaa ja voimia riittää,
…olla avoin ja löytää uusia kavereita&ystäviä,
…palata syksyllä opiskelun pariin uudella innolla.

Näitä suunnitelmia ja muita toiveita mukaillen täten siis lupaan ja vannon, kautta kiven ja kannon…

1. Elää edes tammi-&helmikuun ajan säästeliäämmin kuin yleensä ja ottaa vaikka säästöpossunorsun käyttöön.

2. Saada kevään ylioppilaskokeista parempia tuloksia kuin mitä syksyllä. Tämä vaatinee sitä, että joudun lupaamaan keskittyväni opiskeluun enemmän, aloittamaan lukemisen aikaisemmin ja jättämään koneella lojumisen vähemmälle.

3. Panostaa erityisesti matematiikkaan, vaikka se raastaa hermoja ja saa sapen kiehumaan jokaisen pienenkin epäonnistumisen kohdalla.

maol-kirja

4. Jättää bloggaamisen, dataamisen ja tv:n katsomisen vähemmälle, jos ne uhkaavat mennä yo-kirjoituksiin&pääsykokeisiin lukemisen edelle. Bloggaamisen pariin ehtii palata ja perehtyä myöhemminkin, abivuoden lopussa on taottava silloin kun rauta on kuuma – pysyivät lukijat messissä tai eivät.

5. Palaavani bloggaamisen pariin aktiivisemmissa merkeissä kirjoitusten ja pääsykokeiden jälkeen.

6. Tekeväni parhaani ollakseni kärsivällinen, yrittäen olla purkamatta turhautumistani muihin.

piparit

7. Ottaa kesällä vähän aikaa ihan itsellekin.

8. Muistaa miten asiat elämässä menee tärkeysjärjestykseen ja tehdä parhaani pitääkseni ne balanssissa: terveys ja hyvinvointi, seurustelu ja muut ihmissuhteet, velvollisuudet, huvitukset ja harrastukset…

9. *tyhjä kohta* …jos nyt satuin unohtamaan jotain tärkeää.

punapää

Mitä tänä vuonna sitten ei tule tapahtumaan?

En toivo enkä usko, että tulisin kokemaan sydänsuruja, ystävien/läheisten menetyksiä tai totaalista vararikkoa.En myöskään usko, että tulisin vielä tämän vuoden aikana muuttamaan omilleni, vaikka se kokoajan mielessä kutkuttakin, tai että kotona tapahtuisi mitään sen kummempia muutoksia.

En tule voittamaan lotossa – lienee luonnollista, koska en lottoa. Ja tuskin tulee hommattua autoakaan, vaikka kortin saankin kouraan heti tässä tammikuun alkupuolella.

On myös mahdollista, etten yrityksestä huolimatta saa sitä ainokaista opiskelupaikkaa, jonka pyrin nappaamaan… Siinä tapauksessa sitten syksyn opiskeluihin paluu käsittää lähinnä jonkun avoimen yliopiston kursseja matematiikan ja kielten saralta, sekä yo-englannin korottamista paremmalla paneutumisella kuin viime syksynä – toisin sanoen paneutumalla edes jonkinverran, koska syksyllä enkun kirjoja ei tainnut tulla avattua ollenkaan. Se kyllä näkyi sitten tuloksissa…

Pikkuhiljaa rupean keräämään rohkeutta tarttua siihen kirottuun matikan kirjaan. Koska kotona on niin paljon muita virikkeitä ja oma huone niin kylmä, että mieli tekee vain painua sänkyyn peiton alle tutimaan, pitää valmistautua monen moniin kirjastoretkiin, joista vuoden ensimmäinen olisi suunnitteilla huomiselle – tai siis oikeastaan tälle päivälle.

Tämä päivä meni toiseksi viimeisen ajotunnin, kotona lorvimisen päällä helppojen kuteiden aatelia (eli zipperallin potkupuku), epäonnistuneiden kynsilakkailujen sekä kaverin läksijäiset merkeissä. Loma lähestyy loppuaan nopeemmin kuin mä kerkeän ladata uniakkujani täyteen – vai olisiko sillä jotain vaikutusta, että löydän itseni tähän tyyliin valvomasta pitkälle aamuyöhön syyttä suotta ”just because I can”..?

savipurkki-sydan

Kaverille läksijäislahjaksi hammastikuilla ”korjattu” sydänkuppi kera hyvänmielen karkkien.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

2 Responses

  1. Meidän kisu oli ihan hepuleissa raketeista 🙁 raukka!

    Yks lukion abi täällä moi, haluan kanssa skipata koko kevään ja siirtyä suoraan yo-juhliin 😀 Ja kyllä, kyllästyttää olla jumittava nuori, etenkin kun tiedän mitä ihanaa elämä tuo tullessaan (tai ainakin luulen tietäväni). Millä laivalla teidän abiristeily muuten on?

  2. AGENTTTI: Oivoi pientä! 🙁 Me mennään kai jollain Gabriella nimisellä laivalla, saa nähdä mitä siitäkin tulee. 😀 Oon kuullu et ei oo mikään kauheen hehkee menopeli, on ennemmin joku karja- kuin biletyspaatti…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *