Terveisiä Turkkuuusest

turku-matkailu
Terveisiä Turusta. 🙂 Oltiin Suomen esihistorian kurssin ryhmän kanssa sielläpäin päiväretkellä, vierailtiin muun muassa Turun linnassa ja tuomiokirkossa ja jossain museossa, plus toki fädäämässä navat täyteen heseruokaa tai kuka mitäkin… Tästä reissusta koostuu kuitenkin postauksen kuvamateriaalipuoli. Mulla oli mukana vain digikamera ja siitäkin loppui kesken kaiken akku, joten osa kuvien laadusta on nimikettä ’siedettäviä’. Mutta kuitenkin.

turku-matkailu

Mä rakastan maisema- ja taidekuvia, vaikka puhunkin niistä aika usein sarkastiseen ja puolipilkalliseen sävyyn… Tekotaide kukoistaa, mutta aika vaikea mennä vetämään viivaa sille, mikä on taiteellista ja mikä ei. Sitä paitsi eihän tääkään ole mikään taidetaideblogi, joten ei sillä väliä vaikka menisi joskus tekotaiteen puolelle. 😀

Ja minkäs teet kun mun mielestä katukivet voi olla kauniita, kirkon ulkoseinän tekstuuri oli mielenkiintoinen ja että siellä sisällä sattui olemaan upeita kattoja…

turku-matkailu
turku-matkailu
turku-matkailu
turku-matkailu
turku-matkailu

Vaikka mä en uskokaan Jumalaan tai jumaliin ja vaikka keskiaikainen kirkkotaide on aika mitäänsanomatonta, niin kirkot on kyllä usein arkkitehtuuriltaan tosi vaikuttavia.

turku-matkailu

Eikö näytäkkin ihan meritähdeltä? 😀

turku-matkailu

Turun leegolinna, olisko tää ollut jostain 43 500 tai 43 600 leegopalasta tehty. 😮 Että sinänsä aika huisi!

turku-matkailu

Luultavasti keskiaikaisen turkulaisen koiran (vas.) ja sian (oik.) luurangot.

turku-matkailu

Ei ollut mikään kaikkein kuvauksellisin päivä, sääkin oli aika syvältä. Tosin ei sentään satanut.

Ja oli tarpeaksi lämmintä että viitsi ostaa jäätelöä! Kylmä ei siis onneks tullut, mutta kengät kyllä kastu kärjistä läpi, eivätkä ne olleet tohon kävelyn määrään ihan kaikkein ominaisimmat. Jalkapohjat tuntu revähtäneiltä, haha….

Siellä kävi joku onnettomuus siinä meidän kävelyreitin varrella (käveltiin juna-asemalta Turun linnalle), joku törppö kuski posautti autollaan rekan perään tai jonnekin. Yksi meidän ryhmästä jäi sitten soittamaan ambulanssia. Ei sille kuskille kai pahemmin käynyt, auto lähinnä vain meni aika ruttuun tai jotain…

Torstaina käytiin yhteiskuntaopin ryhmän kanssa käräjillä tutustumiskierroksella ja illalla huristelin gräsaan. Lasitin rakusavityöt (kuten sen korutelineen) ja pääsin viimein aloittamaan näitä koruarvontojen palkintoja. 🙂 Otin siitä prosessista kuvamateriaalia, mutta koska ajattelin pitää palkinnot vielä saajilleen yllätyksinä, niin julkaisen ne tänne sitten vaikka hopeatyö-/harrastuspostauksen merkeissä joskus kesän puolella.

Muuten mä en ookkaan tehnyt koko viikkona oikein mitään muuta erikoista kuin käynyt koulussa ja kirjastossa lukemassa ja kotona syömässä ja nukkumassa ja löhöömässä ja dataamassa…. Semipuuduttavaa mutta kohtahan tästäkin päästään. Nyt aattelin mennä saunaan ja tuutilullaa.

Huomenna matikan tukiopetus ja abiverkkareiden logoehdotusten vääntämistä. 🙂 Ideoita löytyy, kunhan nyt jaksaisi toteuttaa jotain… Tänään oli tarkoitus, mutta unohduin luvattoman pitkäksi aikaa säätämään broidin rippijuhlien kiitoskortteja. 😀

Tää opiskeluun keskittyminen -yritys jatkuu vielä ja vaikuttaa tähän postailuaktiivisuuteen, mutta toivotaan että tulokset näkyy todistuksessa positiivisessa valossa…

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

2 Responses

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *