Wau-arkkitehtuuria Helsinkiin – Ensimmäinen arkkitehtiaiheinen suunnitelmani

Kärsin sellasesta pahasta vaivasta kuin ”kaikkeen turhaan jumittuminen”. Tai vaihtoehtoisesti väsähtäminen ja nukkuJa nimenomaan niinä hetkinä, kun olisi vaikka mitä tärkeetä tekemistä. Mulla oli koko viikonloppu aikaa piirtää kuviksen projekteja, mutta jätin ne viimeisille päiville. Ekaan meni 6-9 tuntia, hyvä että en sitä jättänyt vikalle illalle. Toiseen meni 3 tuntia. Siis sen jälkeen, kun olin ensin lukea ahminut loppuun Nälkäpelin vikan osan, Matkijanärhen. Tänään oon jumittanut tv:n ääressä ja koneella. Ja syönyt.

Ai että meinasin ruveta vollottamaan sen Matkijanärhen lopun tapahtumien takia. 🙁 En kerro tähän juonipaljastuksia, jos joku vaikka haluaa lukea sen olematta etukäteen spoilattu. Mut en voi muuta kuin suositella! Tosin kannattaa lukea se toka osa ennen vikaa. Mä en lukenut, ja jäi vain jonkin verran aukkoja menneisiin tapahtumiin. Mut kyl siitä selvis. 🙂

Kesäsäät koputtelee ovella, näin eilen ainakin omalta osaltani kevään ensimmäisen västäräkin. 🙂 Ja meidän pihalla pyörii koko ajan kolme fasaania, yksi uros ja sillä kaksi muijaa kainalossa. Ne pitää ihan kauheeta meteliä, aamusin saattaa joutua heräämään tasasen väliajoin kajahtaviin rääkäsyihin.

Tosin ei ne oo niin pahoja, kuin mitä se joku pikkulintu, joka silloin joskus rupesi harrastamaan iskän herätyskellon äänen matkimista viikonloppuaamuisin… 

Eilisen päivän asua kuvassa, aurinko jaksoi helliä lämmöllään ja jaksoin ottaa aurinkolasitkin messiin. Tänään oli vähän lämpimämpää päällä sadekelin takia.

Mä voisin selittää tosta asusta enemmänkin, jos vain muistaisin yhtään, mistä mikäkin on. Valkoinen pitsineuleinen paita on ehkä H&Mstä joskus viime kesänä ostettu. Paidan alla oli lyhyt ruskasävyinen tuubitoppi, lienee myös H&Mstä. Farkut on jotkut ikivanhat, ehkä joltain yläasteen alkuajoilta asti, ne tuli vetäistyä päälle siinä aamuzombifiilistä samalla kärsiessä.


Lasit on Teneriffalta, nahkatakki Lontoosta, korvikset piecisista (tosin lemppareina ne esiintyvätkin usein), koru itse tehty. Ja mä tiiän, noi sukat oikein loistaa asukokonaisuuden rikkomista. Mut muun päivää ne olikin tungettuina tennareihin. 

Mulla on ollut vatsa kauhean kipeä koko päivän, mut silti oli niin hirveä lakuhimo, että vetäsin 350 grammaa kuvassa olevia lakuja sulatettuun fazerin siniseen dippailtuina. Oikea älykkyyden multihuipentuma vaihteeksi. Ugh.

Alla vähän kuvia siitä mun sunnuntain yli kuuden tunnin projektista.

”Lauttasaaren silta, toiselta nimeltään Auringonlaskun silta. Sillan kaarevat sakarat kuvastavat laskevan auringon säteitä, sekä niiden heijastusta mereen. Materiaalina ruostumaton, kiiltävä teräs. Ristikkorakenteen on tarkoitus estää maiseman katoaminen umpinaisten pintojen taakse, ja tuoda keveyttä muuten raskaasta materiaalista valmistetulle rakennukselle.”

– Helmi H., 2012

Valokuvissa on siis mun koulussa kuviksen arkkitehtuuri-&muotoilukurssilla tekemä WOW-arkkitehtuuri pienoismalli.

”Wau-arkkitehtuuriksi kutsutaan sellaista rakentamista, joka erottuu ympäristöstään, muodostaen kontrastoivuudellaan monumentaalisen maamerkin, lyö katsojan ällikällä ja antaa hänelle n.s. wau-elämyksen.”
(urbaanin sanakirjan sanoin)

Väkersin sen pääasiassa rautalangasta, päälle on vaan spreijattu hopeamaalia. Piirretyt kuvat on mun photoshopilla vääntämiä paloja ite siitä isommasta havainnekuvakokonaisuudesta. Se kuva oli varmaan about metrin leveä ja siitä yhen kolmasosan korkea. Onneks iskä sai tulostettua sen duunissa ihan törkeen hyvännäkösenä ulos. ♥Tää vika kuva, josta sen aika monta eri tavalla sävytettyä versiota, näyttää ehdottomasti paremmalta suurempana, kuin miten se tässä blogissa näkyy. Piirsin photoshopilla oman sillan nykyisen Lauttasaaren sillan paikalle. Kokeilin vähän eri kuvatyyleillä erilaisia kontrasteja siihen, miltä tää silta ”voisi todellisuudessa näyttää”. Ainakin se olisi vähän näkyvämpi, kuin mitä nykyinen silta. 😀 Mitä tykkäätte? 🙂
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

16 Responses

 1. Aikamoinen siltaprojekti! Ei paha lainkaan, vaikkei mulla suoraan sanottuna oo mitään hajua siitä millainen on nykyinen Lauttasaaren silta 😀

  Ja nam, en oo koskaan dipannut lakua sulaan suklaaseen, melkein olis pakko joskus päästä kokeileen!

  1. Sanotaanko vaikka että ainakin se on paljon matalampi ja yksinkertaisempi. 😀 Ei mitenkään kauhean muistiinpainuva. Ja toi lakun dippailu on kivaa vaihtelua silloin, kun ei millään jaksa leipoa mitään erikoista. 🙂 Nam!

 2. Super-namnam idea tuo suklaadippi+ laku. Mä niiiin koitan samaa 😀

 3. ooi superihanan oloinen blogi, jäin ehdottomasti lukijaks!:-)

  ♥~zayulife.blogspot.com

 4. sullapa on ihanan olonen blogi! banneri on kiva ja blogin nimikin jotenki iskee 🙂 liityn lukijaksi!

  tuulianna.blogspot.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *