Mä en ole häähullu, MUTTA…

…rakastan häitä.

Tavallisena vieraana oon ollut häissä vaan kerran, joskus lapsena, mistä en sitten paljoa muistakaan.

Mutta jos en häistä tykkäisi, en kai mä muuten ole tykännyt niitä valokuvata jo useampana vuotena? Se kun on hirveän iso duuni, ja iso vastuu harteilla.

Mutta mä en ole häähullu. Tai hulluna häihin, mitenpäin sen sitten sanookaan.

Oikeastaan mua ärsyttää erityisesti stereotyypisen populaarikulttuurin luoman häämielikuvan ulkonäkökeskeisyys ja materialistisuus.


Ärsyttää se, että kaikkeen mitä voidaan myydä ”hää” -etuliitteellä, on kaksi kertaa kalliimpaa kuin sama ilman sitä etuliitettä. Ärsyttää, miten markkinat osaa luoda niin monta erilaista häihin liittyvää ”pakko saada” -asiaa, jotka ei oikeasti olisi mitenkään pakko tai edes tarpeellista tai järkevää. Ärsyttää aika moni asia, niistä voisi kirjoittaa omankin juttunsa.

Mutta silti mä aion kirjoittaa häistä ja niiden suunnittelusta. Miks ihmeessä, kun osa tosta nykyajan hääkulttuurista saa osin harkitsemaan kahdestaan salaa naimisiin karkaamista?

1. Mulla on kokemusta häistä.

Häitä aika paljon valokuvanneena tiedän entuudestaan yhtä sun toista häistä ja häiden suunnittelusta. Mistä tykkään ja mistä en niinkään, mikä voisi toimia meillä ja mikä ei. Siitä on hyötyä mulle, ja tätä kautta voisi olla myös muille.

Mua ärsyttää, että valtaosa keskustelusta, vaikka nyt hääasioihin liittyen, käydään nykyään suljetuissa ryhmissä, eikä netissä avoimilla foorumeilla. Niiden kautta olisi mahdollista googlettaa muiden kokemuksia ja mielipiteitä asioihin – asia, mitä Facebookissa ei voi tehdä. Kaikki foorumeilla käyty keskustelu alkaa tyrehtyä pikkuhiljaa vuoden 2009 jälkeen, kun Facebook on lyönyt läpi. Ja foorumille jääneet keskustelut ja mielipiteet alkavat olla auttamattoman vanhentuneita. Nykyään muiden mielipiteet löytääkseen on pakko löytää ne Facebook-ryhmät, jossa sitä keskustelua käydään. Vaikka joskus tekisi mieli vaan lopettaa koko Facebookissa oleminen kokonaan.

Onneksi avoimissa blogeissa jaetut vinkit ja mielipiteet on sentään vielä mahdollista löytää googlettamallakin.

2. Rakastan juhlien suunnittelua.

Ja ylipäätänsä suunnittelemista, kartoitusta, vertailua… tosin vaan aiheissa, jotka mua kiinnostaa. Ja tää nyt kiinnostaa. Voin jakaa tänne mun vertailuja sun muita, kun siihen asti päästään.

3. Mulla on ollut hääaiheiset inspiraatiotaulut Pinterestissä tulilla jo vuodesta nakki ja keppi. 

Joku voisi kysyä, miksi ihmeessä, mutta tää liittyy taas aiempaa, että kun tykkään suunnitella ja haaveilla… joten miksi ei?

Maku on kyllä matkan varrella muuttunut paljon, lähes kaikissa aihealueissa, ja se on ollut aika hauska huomata. Et kuitenkaan löydä näitä tauluja mun Pinterest-profiilista (ainakaan vielä), ne on piilossa.

Say yes to the dress -tv-ohjelma on muuten mun ”quilty pleasure” kevyttä taustaohjelmaa vaativiin hetkiin. Vaikka se sen ”Are you going to say yes to the dress” -fraasin pakottaminen aiheuttaakin vähän vilunväreitä…

4.  Hääjutut inspiroi yleisesti ottaen niitä, jotka haaveilee häistä tai suunnittelee häitä. Eikä tästä suunnitteluvuodesta tule muutenkaan ihan perinteinen.

Ja sehän kai se mun juttu on, jakaa inspiraatiota. Plus että tykkään kirjottaa mun ajatuksista ja siitä, mitä elämässä on meneillään.

Tän suunnittelun kanssa on vähän pakkokin pistää hösseliksi, ellei kaikkea halua tehdä etänä. Mulla on enää vajaa 1,5 kuukautta aikaa Suomessa, mutta siitä lisää vähän myöhemmin.

Edellinen postaus oli vähän tynkä, enemmänkin sellainen ilmoitus. En oikein keskinyt siinä kohtaa muuta sanottavaa. Lykkättiin kertomista ylipäätänsä niin, että saatiin ensin kerrottua tärkeimmille läheisille. Olis ollut aika ikävää, jos äiti olisi lukenut uutiset Instagramista, haha. Ja oli siinä muutenkin vielä jotenkin vähän epärealistinen fiilis, kun yhtäkkiä tapahtuu jotain, mitä on odottanut jo aika kauan.

Mutta tuossa oli ainakin muutama syy, minkä takia tämä aihe tulee näkymään myös täällä blogissa, ainakin jonkun verran. Vaikka ei pelkästään hääblogiksi olekaan muuttumassa, saati että olisin jaksanut perustaa kokonaan erillisen hääblogin. Ihan riittävästi tässä on meneillään muutenkin.

Toivottavasti viihdyt mukana! <3

Tai sitten skippaat ne hääaiheiset postaukset, jos ne meinaa aiheuttaa spontaaneja oksennusreaktioita.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

2 Responses

  1. Apua, ihanaa! Täällä ainakin yksi joka innolla seuraa hääaiheisia postauksia 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *