Ylisuorittajan toimintasuunnitelma – 10 seuraavaa tehtävää TO-DO-listallani

to-do-lista-aloittamisen-vaikeus

Sain juuri valmiiksi ihan tuhottoman ison kuvakäsittelyurakan, ja vielä olisi tälle viikolle paljon hommaa kevään viimeisen vastaavan potin kanssa. Kun viikossa on liian vähän tunteja kaikelle, priorisoinnin takia moni muu on jäänyt näiden takia taka-alalle odottamaan vuoroaan.


Ja se to-do -lista tuntuu ihan loputtomalta. 

Isoissa projekteissa luonnollisesti kuluu enemmän aikaa, mutta usein ihan pikkuasiatkin vievät yllättävän paljon sitä rajallista aikaa.
Pelkästään kerääntyvien postaustenkin takia tuntuu helposti siltä, ettei tiedä mistä alottaisi. Tässäkin kävi niin, että aloitin kolmea eri postausta, ennen kuin päätin kirjoittaa valmiiksi juuri tämän.

Meinasin nimetä postauksen ”aloittamisen vaikeudeksi”, mutta ei se aloittaminen edes oikeastaan ole se suurin ongelma. Se haaste on yksinkertaisesti se ajanpuute. Se, että on pakko laittaa asiat tiettyyn järjestykseen ja tehdä ne yks kerrallaan. Että on pakko mennä nukkumaan viimeistään puolilta öin, eikä venyttää hommia pikkutunneille, vaikka se oman sisäisen kellon mukaan olisi tehokkainta aikaa vuorokaudessa. Ei onnaa, jos aikoo olla virkeänä töissä.

Ajattelin listata vähän, mikä kaikkea mulla on just nyt to-do -listan kärjessä, jakamassa niitä vähäisiä vapaiksi jääviä tunteja. Tää toimii samalla mulle itsellenikin vähän sellaisena ajatusten kokoamisena, vaikka monet näistä onkin kirjattuna jonnekin vihkoon tai kännykän muistikirjaan.

to-do-lista-aloittamisen-vaikeus

TO-DO -listalla seuraavaksi…

1. Muokkaan kevään viimeisimpien ja varmaan viimeisten vuosijuhlien kuvia. Ei pitäisi olla liian mikään iso homma, kun kuviakin tuli kokonaisuudessaan vaan 1200, eli yli tuhat vähemmän kuin edellisillä vujuilla.

2. Laitan kaverille siitä nappaamani CV-kuvat. Tosin näitä on sen verran vähän ja luonnonvalo helppo, että ehkä pyöräytän nää ennen noita vujukuvia.

3. Operaatio työpöytä: ensimmäiseksi pitää etsiä mun työpöytälevyyn sopivat jalat. Visio on, mutta hitto että niitä on vaikea löytää sopivia! Sohvapöytäänkin löytyi helpommin, vaikka sekin vaati useiden tuntien nettimetsästyksen. Ja kunhan siihen työpöytään saadaan jalat, on vuorossa sen levyn pintakäsittely! Petsaus vai sävyttävä vahaus, se on vielä vähän auki.

4. Käyn ostamassa uusia pikkuhousuja. Siis oikeesti, tosi pieni asia, mutta hirveän vaikea muistaa! Kävin just piiitkästä aikaa vaatekaupassa ja silti muistin niistä kahdesta ainoosta täsmäostoksesta vaan toisen. Toinenkin siis ihan perus musta toppi, kun edellinen on sivusaumoista jo ihan rei’illä. Ja silti ne pikkarit unohtu. 😀

5. Kun en todennäköisesti kerkeä nyt kahdella vikalla huonekalujen entisöinti -kurssin tunnilla (tänään ja ensi viikolla) saada meidän keittiön tuoleja valmiiksi, niin jonkin ajan sisään olisi edessä myös niiden pintakäsittelykeissi.

to-do-lista-aloittamisen-vaikeus

6. Viimeisimmän treffivihkon sivun (se on semmonen ideavihko, jonka tein Roopelle ja mulle joululahjaksi) teemana oli rentoutus, jonka merkeissä pitäis etsiä ja päättää joku mukava kylpylä, ja sille sopiva aika. Tääkin vaatisi aikaa perehtyä, että tulis tehtyä hyvä mutta kukkarolle sopiva valinta. En oo ikinä ollut kylpylälomalla.

7. Laitan toriin tai fb-kirppikselle myyntiin joitain tavaroita, että sais taas jotain turhia pois kaappitilaa viemästä. Kuten joitain laukkuja, joita en ikinä käytä.

8. Keittiön hyllyyn pitäis etsiä joku sellainen kapea tanko, johon vois laittaa koukkuja esim. keittiövälineille tai vastaaville. Clas Olhsson -pikavisiitti oli vesiperä, mutta jos vaikka Bauhausiin asti ehtis vääntäytyä tsekkaammaan. Ainiin, keittiöön piti tehdä se verhokin! Sen on tarkoitus olla macrametyö, joten vaatii oman aikansa.

9. Vaikka oon jo sinänsä eläköitynyt meidän killan verkkosivuvastaavan hommasta, vielä kummittelee yksi isompi projekti, joka pitäisi tossa kesällä saada hoidettua. Meidän pitäisi vaihtaa sivualustaa, ja sitä varten tarvitsisi selvittää, minne se olisi parasta siirtää ja miten. Yää.

to-do-lista-aloittamisen-vaikeus

10. Reilusti yli kymmenen postausta jonossa. Joihinkin olisi kaikki ajatusta ja kuvia myöten valmiina, pitäisi vain koota yhteen. Joihinkin on jo kirjoitettu tekstiä, jotkut ovat vasta ideatasolla, ja osa vaatii edistykseensä ensin jotain ylläolevista projekteista toteutuneeksi.

n. ja tätä kohtaa x-määrä. On ainakin monia yksittäisiä selvitysjuttuja, joiden takia pitäisi selata ympäri nettiä, että mikään etenee mihinkään. Se osaa olla tosi väsyttävää ja vie ihan liikaa aikaa! Blogin ulkoasu olisi kiva muuttaa jotenkin yhteen synkkaavaksi kokonaisuudeksi noiden kuvahomminen kanssa. Ja kodistahan ei ikinä loppuisi tekeminen kesken, kaikkia diy-ideoita on ihan liikaa. Haluaisin piirtää. Ja järjestää leffaillan. Ja pitää kaverin kanssa fantasia-aiheiset kuvaukset. Ja jos puutyöt loppuu kesken, olis muitakin tuoleja passiivisesti jonossa odottamassa.
Siis olispa oma paja. Ja laserleikkuri. Ja studio. Tai edes lightbox-salama. Jajjaja.

Ideamäärä x eskaloituu potenssiin y, kunnes ynnätään ajanpuute t ja muuttujat jakaa pakan sekaisin kohdassa z. Lopputuloksena error tai spotaanit päiväunet. Ongelmaan ei ole vielä löytynyt ratkaisua. (Oon ehkä kattonut viime aikoina liikaa Sherlock Holmes -jaksoja…)

Nää mulle tulivat nyt äkkiseltään mieleen. Ihan varmaan unohdin jotain. Mutta jos saisin tehtyä tällä viikolla kohta 1-3, olisin tyytyväinen. Nelosenkin onnistuminen olis aika voitto. 😀 Ja edes yksi niistä jonossa olevista postauksista. Onneksi on pari ylimääräistä vapaapäivää pääsiäisloman vuoksi, tässä saattaisi olla mahdollisuus selvitä. Asia kerrallaan.

Ensimmäinen ”taulu” on muuten päässyt seinälle! Tuo mun ”diy-vessapaperirullataideteos” oli ensimmäinen, joka löysi paikkansa meidän olohuoneesta. Jotenkin se näyttää ihan erilaiselta tässä kämpässä kuin edellisessä. 🙂

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

4 Responses

  1. Voi ei, tsemppiä kasaantuneisiin tehtäviin ja kiireisiin! Samaistun sun tunteeseen ja to do -listaan hyvin, vaikka sen sisältö onkin kovin erilainen… Muista vaan myös rentoutua ja ottaa omaa aikaa, koska se ruokkii ideoita ja parantaa tekemisen lopputulosta kun asiat on tehty oikealla energialla. 🙂 Koita jaksaa! ♥

    1. Kiitos tsempeistä! ♥ Olisipa niin, että nää hommat on vaan kasaantunut tai että tää olis väliaikainen tilanne. 😀 Tuntuu vaan, että tilanne on vaan jatkuvasti tää, ja kun tulee joku sopiva vapaampi rako niin otan siihen sitten uuden prokkiksen. 😀 Mutta yritän muistaa!

  2. Me käytiin muutama vuosi sitten Tallinnassa kylpylälomalla, ja oli muuten fiksu veto! Tuli kaikkinensa paljon halvemmaksi ja raaski jopa käydä niissä hoidoissa. Käytiin Meritonissa ja P:n mukaan meillä meni koko reissuun (molemmat tais käydä 3-4 hoidossa) syömisineen ja matkoineen muutama sata.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *