Lemppariputiikki: Kenkäpaja Pihka – Paikallista kädentaitoa Tampereen ytimessä

Oon kirjoittanut useamman postauksen Tampereen kahviloista, joissa oon nostanut esille ja suositellut teille mun omia lemppareita ja hyväksi todettuja paikkoja.

Jonkin aikaa sitten mulle tuli mieleen, että voisin laajentaa tätä myös käsittelemään muutakin kuin vain kahviloita: kuten esimerkiksi suloisia pieniä kauppoja, kivijalkaliikkeitä. Sellaisia, joihin ei välttämättä löydä kuin erikoisempien sattumusten kautta, ja joita haluaisi suositella myös muille.

Viime syksynä kirjoitin Tukholman reissulla vierailemistani vintage-liikkeistä ja kirppiksistä. Niistä oli mun mielestä mukava kirjoittaa, joten tuntuu hyvältä ajatukselta nostaa esille myös täältä Suomesta löytyviä omia suosikkeja ja uusia mielenkiintoisia tuttavuuksia.

tampere-kenkapaja-pihka

Tää koko ajatus lähti oikeastaan siitä, miten löysin tämän kyseisen kaupan, josta tässä postauksessa kirjoitan.

Etsin viimeisen vuoden ajan vaihtelevalla aktiivisuudella mun makuun ja budjettiin sopivaa, laadukasta, minimalistista ja tietyn mallista nahkalaukkua. Siis sellaista ihan tavallista, jollainen tuntuu löytyvät lähes jokaiselta naiselta, mutta jollaista en itse omista yhtäkään. Oon kulkenut pelkissä repuissa ainakin viimeiset neljä vuotta. 😀

Sitten syksyllä yhtenä aamuna istahdin bussiin erään tytön viereen, ja huomasin, että hänellä oli tosi kivannäköinen laukku. Uskaltauduin kysymään, mistä hän oli ostanut sen. Ja mun yllätykseksi ostopaikaksi ilmeni paikallinen liike, jossa tuotteet tehdään paikan päällä omin käsin.

Hitsit että innostuin! Ihan täydellistä.

tampere-kenkapaja-pihka

KENKÄPAJA PIHKA

http://kenkapajapihka.fi/

Kehräsaari, Tampere

Kenkäpaja Pihka sijaitsee Tampereen Kehräsaaressa, ihan keskustan ytimessä idyllisessä tehdasmaisemassa. Todella tunnelmallinen sijainti heijastelee kauniisti itse putiikin tarjontaa ja fiilistä.

Tuotteisiin kuuluu pääasiassa klassisen tyylikkäitä kenkiä ja laukkuja, sekä jonkun verran muita pientuotteita kuten lompakkoja ja koruja.

Niiden lisäksi Pihka tarjoaa myös lyhyitä kursseja, joilla voi päästä omin käsin tekemään itselleen kengät tai laukun. Siis ihan tämmösen käsityöihmisen unelma, nahkatöitä kun on aika hankala kokeilla itsekseen kotioloissa. Mä ilmoittautuisin sinne ihan samantien, jos jostain ilmestyis ylimääräistä rahaa. 😀

Ihastuin siis siinä määrin, että päädyin toivomaan vanhemmiltani joululahjaksi Pihkaan lahjakorttia. Tänään pääsin viimein hakemaan sieltä tilaamani laukun. Se on kaunis musta Virta, hiukan verran kustomoituna niin, että kahvoissa niittien sijaan tikkaukset ja sisäpuolella vetoketju. Ihanan minimalistinen ja käytännöllinen.

Värin päättäminen oli haastavinta, mutta päädyin nyt ekan laukun kohdalla mattapintaiseen mustaan, kun se ainakin sopii kaiken kanssa. Mulla ei koskaan ole ollut yli 50 euroa maksavaa käsilaukkua (tai oikein mitään muutakaan laukkua), joten tää on mulle aarre siinä missä ne jotkut kalliit logolaukut joillekin laukkukeräilijöille.

Pakko myöntää, että vaikkei oo tarkoitus (eikä varaa) hamstrata, niin kyllä mulle ainakin kelpaisi tuosta valikoimasta moni muukin malli. 😀 Sen yhden kaiken kanssa sopivan The Laukun jälkeen uskaltaisi ehkä vähän revitellä sävyissäkin. Ehdin jo miettiä, että jos joskus voisin ostaa toisen, ottaisin varmaan ruskean, kauniisti patinoituvan Vanjan

Omasta mielestäni Pihka edustaa kyllä paikallisen kädentaidon huippuluokkaa!

Suosittelen lämpimästi käymään paikan päällä! Tai jos ei asu Tampereella, niin vaikka tutustumaan Pihkan verkkosivuihin. Pihkan tuotteita löytyy myös paikoin joistain jälleenmyyntiliikkeistä ympäri Suomea.

tampere-kenkapaja-pihka
tampere-kenkapaja-pihka
tampere-kenkapaja-pihka
tampere-kenkapaja-pihka
tampere-kenkapaja-pihka
tampere-kenkapaja-pihka
tampere-kenkapaja-pihka
tampere-kenkapaja-pihka
tampere-kenkapaja-pihka
tampere-kenkapaja-pihka

Tän postaussarjan aktiivisuus riippuu ihan siitä, mitenkä usein tällaisia helmiä oikein sattuu vastaan tulemaan. Ehkä näistä on joillekin teistäkin jotain iloa! (Sarjan uudempia osia löydät täältä!)

Saa vapaasti kommentoida, jos teillä on kokemuksia näistä paikoista joista kirjoitan – ja jos teillä on jotain omia lemppareita, niistä saa tietty vinkata, niin ehkä muutkin tajuaa piipahtaa jos sattuu pyörimään lähistöllä. 🙂

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *