Samettihameessa syksyyn – Vanhan hameen tuunaus

Parasta kirppiksillä on bongata vaatteita, jotka on tehty semmosista siisteistä kankaista, joita harvemmin kaupoista löytää. Sellaisia isoja, että niistä vaatteista voi käyttää ne kankaat siihen mihin haluaa, vaikka itse vaate olisi muuten miten hirveä tahansa. Joskus mulla kertyy niitä ihanasta kankaista tehtyjä tuunattavia vaatekappaleita kaappiin pinoiksi asti, mutta nyt niitä ei vähään aikaan ole ollut. (Tekeekö kukaan teistä samaa?)

Okei, oikeasti parasta on löytää valmiiksi täydellisiä vaatteita halvalla, mutta on tää kumminkin toiseksi parasta. Mä löysin alkukesästä kirppiskeltä ihanan ison metsänvihreän samettihameen, josta päätin kaventaa itselleni sopivan hameen.

Alkuun sen kankaan kanssa oli vähän draamaa, kun ylitin pestä siitä pois tahraa, jolloin kangas näytti päästävän väriä ja muuttuvan mustaksi. Melkein itkin sen ihanan metsänvihreän perään, ja päädyin sitten pesemään koko kankaan ajatellen sen muuttuvan kokonaan mustaksi. Mutta niin ei käynytkään, vaan vihertävä sävy palautui kuivumisen myötä. Myöhemmin katsoin pesulapusta, että ai oho, eipä sitä olisi saanutkaan pestä…

samettihame-diy
samettihame-diy
Taas toinen sukka hukassa?samettihame-diy
samettihame-diy
samettihame-diy
samettihame-diy

Aattelin kokeilla tehdä tästä yli polven mittaisen korkeavyötäröisen hameen, joka sopii hyvin sitten sellaisiin alkusyksyn viileneviin aamuihin. Jätin hameen aikalailla alkuperäiseen pituuteensa ja kaventamalla sitä sivuista, niin että hameessa jo valmiiksi ollutta vetoketjua pystyi edelleen käyttämään. Tää oli tosi nopea projekti, tosi yksinkertainen ommel, nurjalle puolelle suoraa ja reunan huolittelu siksakilla. Tää sametti ei tosin jousta yhtään, ja varmuuden vuoksi yritin olla tekemästä tästä liian tiukkaa, jonka vuoksi tähän jäi edelleen ihan hippusen kaventamisen varaa… Satuin myös ompelemaan umpeen tässä olleen halkion, ja ensimmäisen käyttökerran jälkeen totesin, että se pitää palauttaa tai tällä ei kävellä kotipihaa pidemmälle.

En enää oo ihan varma, onko toi pituus sittenkään niin hyvä kuin olin päässäni visioinut. Mitä te tykkäätte? Näytän tosi pätkältä näin pitkällä hameella, mutta toimiskohan korkkarien kanssa? Kokonaisuuden toimiminen riippuis myös paljon yläosasta, tää vaatii vaatekappaleena vähän enemmän ajatustyötä kuin mustat farkut… Mutta rakastan tota kangasta.

On muuten aika hyvä toi mun ompelutarvikeboxi. Se on oikeesti NYXin meikkilaatikko, jonka sain kaupan päälle kun hamstrasin Espanjassa NYXin liikkeessä riittävän määrän meikkejä. 😀 Meikkilaatikolle mulla ei ollut niin isoa tarvetta, mutta tohon mahtuukin just kätevästi kaikki tärkeimmät välineet ja langat. Hyvästit vaan vanha pahvipaloista yhteen teipattu ja miltein jo käsiin lahonnut ompelulaatikkoviritelmä!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

0 Responses

 1. Hieno hame! 🙂 Hauska muuten huomata, että joku toinenkin kadottelee toista sukkaansa. Mulla on välillä vain toinen jalassa tai toinen puoliksi ja toinen kokonaan/ei ollenkaan. 😀 Tarkkaa hommaa! 😉

  1. Kiitos! 🙂 Haha joo, ne katoilee ja vaihtuilee eripareiksi ja sitten ovat ihan väärää sävyä yleensä aina silloin, kun jostain syystä pitää ottaa kengät pois jalasta jossain muualla kuin kotona. 😀

 2. Upea väri hameessa <3 En oikein itse osaa käyttää samettia, varmaan pitäisi kokeilla!

  1. Kiitos, niin mustakin! <3 Mullakaan ei ollut tätä ennen yhtään mitään samettista vaatetta, ja ehkä se on se mikä siinä kankaassa värin lisäksi erityisesti viehätti. 🙂 Sopiva kangas siinäkin mielessä, että jos ei toimi tai tuu ollenkaan käytettyä hameena, niin voihan tästä tehdä vaikka sohvatyynynpäällisen!

 3. Täydellinen väri!!! Mäkin löysin kirpparilta vastikään ihanan kukkakuosisen hameen, jonka joku on nähtävästi itse ommellut. Pitäis itekin ryhdistäytyä ja opetella edes tuunaamaan! Korkkareiden kanssa tuo malli on musta parempi. Itse lyhyenä vältän tuota pituutta, koska en jaksa miettiä, että tietty hame käy vain tiettyjen kenkien kanssa. 🙂

  1. Eikö ookki! Hei kannattaa, kaikki hyöty irti hyvästä kankaasta! Mä oon myös kerran pätkässyt semmosesta kamalasta pitkästä kirppismekosta paremman lyhyen mekon, kun siinä oli ihana kukkakuosi, semmoista pientä suloista kukkaa. Kyllä se puolisen vuotta siellä kaapissa odotti, mutta saimpas lopulta toteutettua! 😀

   Mäkin oon välttänyt tätä hamepituutta just sen haastavuuden takia, mutta mulla ei ole muita tän pituisia ja jotenkin en raaskinut leikata tätä langasta yhtään enempää kuin oli pakko. Mutta jos tätä ei vaan tuu käytettyä näin (oon tosi laiska käyttämään korkkareita), niin varmaan pakko vähäsen lyhentää, vaikka polvimittaiseksi. 🙂

  1. Joo! Kirjoitin siitä aikoinaan postauksen, löytää täältä. 🙂 Toi tarvitsis kyllä vähän päivitystä, on jokseenkin väärää kokoa tuo 2013-minän koon mukaan tehty nukke, ja teipitkin vähän repsottaa. Mutta hyvin se on palvellut!

 4. Samettihame on aina loistava valinta syksyn kylmille ilmoille. Itse olen huomannut saman 🙂

  1. Tosi kiva kuulla! Mulla ei oo aikaisempaa kokemusta samettihameista, mutta jotenkin tuli semmonen fiilis, että tää on kyllä niin syksyyn sopiva tää hame. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *