Mättötohtori

tampereen-kahvilat

Tiistaina kierrettiin Tampereen keskustaa NamiAppron merkeissä.

Kyseessä oli Bionerien* järjestämä tapahtuma, jossa riittävän määrän kahvilaleimoja keräämällä voi ansaita itselleen tittelin, NamiKandin, HerkkuDI:n tai MättöTohtorin, jonka arvon mukaan voi lunastaa itselleen haalarimerkin. Leimoja sai asioimalla karttaan merkityissä kahviloissa, ja MättöTohtorin titteliin vaadittiin kaikkiaan 14 kahvilavierailua. Alempiin arvonimiin olisi riittänyt 5 tai 9 leimaa, mutta jonkun takia mikään mättötohtoria pienempi ei ollut edes vaihtoehtona, kun liikkeelle lähdettiin.

*Bionerit ovat bioteekkarikilta TTY:llä (kilta = ainejärjestö)

tampereen-kahvilat

Kiersin koko kierroksen Mariannan ja Mathiaksen kanssa, loppupuolella meidän seuraan liittyi pari muutakin kaveria. Reissun jälkeen olo oli väsynyt ja fiilis kuin isolla pehmeällä vyörypallolla, mutta se nyt oli ihan odotettavissa. Ja ansaittua, haha.

Vaikka säännöt eivät määritelleetkään, mitä pitää ostaa/syödä tai pitääkö syödä kaikki se minkä osti, tuntui fuskaukselta, kun jossain vaiheessa otti vähän kevyemmin tai ei jaksanut syödä kaikkea loppuun. Tän appron idea kumminki oli koetella omia rajojaan, jotka mulla ainakin alkoivat aikalailla tulla vastaan – kaikki kunnia siis Mathiakselle, joka taisi syödä jokaisessa etapissa leivoksen – ei edes sitä pienintä mahdollista, vaan aina jonkun hyvän kokoisen ja näköisen.

Mulla ainakin alkoi loppupuolella tehdä jo vähän tiukkaa, ja vaikken mä koskaan harrasta mitään herkkulakkoja, tän appron jälkeen oli vähän sellainen olo, että ei pullaa enää ikinä kiitos. Tosin jo samana iltana ne päivällä ostetut karkit ja pähkinät alkoivat maistumaan, joten se siitä herkkulakkohetkestä.

Sää ei suosinut mutta hauskaa oli, tässä vähän meidän tunnelmia ja safkoja kuvineen!

tampereen-kahvilattampereen-kahvilatWayne’s Coffeen kaakao oli kyllä hurjan hyvää.tampereen-kahvilat tampereen-kahvilatKahvila Nostalgiatampereen-kahvilattampereen-kahvilat
Bloom Cafetampereen-kahvilat tampereen-kahvilat tampereen-kahvilattampereen-kahvilattampereen-kahvilat
tampereen-kahvilattampereen-kahvilat tampereen-kahvilattampereen-kahvilat
tampereen-kahvilat
tampereen-kahvilat
tampereen-kahvilat
tampereen-kahvilat

Meidän reitti eteni näin ja tämmösiä tuli syötyä:

Linkosuo Siilinkari (croissantti)
Kulma konditoria (vaniljavoisilmäpulla)
Wayne’s coffee (kaakao kermavaahdolla)
Vohvelikahvila (vadelmahillovohveli)
Runokahvila (lakutikkunekku)
Nostalgia (sokeripulla ja tee)
Karkkimaa (lakupussi jonka säästin kotiin)
Bloom Cafe (kanaleipä)
Mimibo (brownie)
Punnitse ja Säästä (saksanpähkinöitä jonka säästin kotiin)
Pikku Peikko kahvila (kokista lasipullosta)
Torikahvila Kahveli (Maria söi tomaatti-mozzarella-vohvelin ja leimautti lapun mun puolesta)
Kaffila (mustikka-fruitie)
Gelateria (mansikka-cookies-jäätelö)

Koska tässä on nyt tutustuttua Tampereen kahvilatarjontaan ihan urakalla, ajattelin koota tämän lisäksi vielä erillisen postauksen, jossa esittelen muutaman lempparini kaikista niistä meidän vierailemista kahviloista.

Löytyykö täältä muita mättötohtoreita (omin avuin tai ihan NamiApprossa ansioituneita)?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *